Нидерландия с трета победа при последния мач на Пандев за Северна Македония (видео)


FUTBOL-TV

Нидерландия с трета победа при последния мач на Пандев за Северна Македония (видео)

Нидерландия се наложи над Северна Македония с класическото 3:0 на "Йохан Кройф Арена" в последната среща от група C на Евро 2020.

След само 10 минути игра Горан Пандев изведе с едно докосване Иван Тричковски, който вкара топката във вратата на Маартен Стекелебург. Впоследствие стана ясно, че нападателят е бил с малко зад защитата на Нидерландия и така голът не бе признат от рефеите.

Домакините поведоха в резултата в 24-та минута, но с помощта на съдията. Мемфис Депай завърши бърза контраатака, след като получи пас отдясно от Дониел Мален и стреля по земя в наказателното поле - 1:0. Началото на тази контра обаче дойде, след като бе извършено нарушение срещу Пандев, което не бе маркирано, дори след намесата на ВАР. 

"Лалетата" започнаха силно втората част и в 50-ата минута Де Лихт можеше да се разпише. Той засече с глава центриране от ъглов удар, а Тричковски изби топката от голлинията. Малко по-късно отлична комбинация доведе до втори гол за домакините. Депай бе изведен от влезлия на почивката Бергхуйс, а той намери Вайналдум и капитанът на тима се разписа за 2:0.

В 58-та минута Нидерландия съвсем уби интригата в мача с трети гол. Жоржиньо Вайналдум вкара в мрежата на Димитривски. Първо Депай бе изведен отлично от Гравенберх и стреля по земя, но стражът на Северна Македония спаси. Кълбото обаче се озова във Вайналдум, който не сгреши за 3:0. 

Капитанът на Северна Македония Горан Пандев бе сменен в 68-та минута под овациите на публиката на "Йохан Кройф Арена". Неговите съотборници му направиха шпалир, докато излиза от терена. Това бе последният мач на легендата на клуба за националния отбор.

Резервата за Северна Македония Дарко Чурлинов успя да преодолее Стекеленбург в 72-та минута, но флагът за засада на страничния рефер не позволи на балканците да се разпишат в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
251