Австрия удари Украйна в решаващия мач от група C (видео)


FUTBOL-TV

Австрия удари Украйна в решаващия мач от група C (видео)

Австрия се наложи с 1:0 над Украйна в решителен мач от група C на Евро 2020. По този начин австрийците се класират напред в следващата фаза на надпреварата, след като финишират на втора позиция в своята група. Украйна пък ще се надява да бъде сред най-добрите отбори, които финишират на 3-то място.

В 21-вата минута австрийците поведоха в резултата. Тогава Алаба центрира от ъглов удар и Баумгартнер засече в мрежата, след като се пребори със защитник на съперника - 1:0. В 32-ата минута австрийците направиха принудителна смяна, след като на мястото на голмайстора Баумгартнер се появи Шопф. 

Пет минути по-късно Австрия бе много близо до попадение. Конрад Лаймер получи добро подаване по лявото крило и влезе в наказателнто поле. Той стреля технично по диагонала, но Бушчан реагира отлично и изби.

Контраатака на австрийците в 42-ата обаче за малко не доведе до втори гол в мрежата на Бухман. Арнаутович беше изведен сам срещу вратаря от Алесандро Шьопф, но шутира в аут. Този нападател пропусна още веднъж от изгодна ситуация в добавеното време на тази първа част и така резултатът остана само 1:0.

След почивката мачът стана доста скучен, като интересните положения бяха доста малко. В 54-ата минута, след подобно положение, топката достигна до Марко Арнаутович, който стреля по диагонала, но топката мина покрай страничната греда. След час игра се стигна до една добра ситуация. След центриране от фаул в наказателното поле Щефан Лайнер опита да изчисти с глава, но насочи топката към собствената си врата, като единствено добрата намеса на Бахман спаси тима от автогол.

До края не се случи почти нищо интересно. Така Австрия постигна целта си и ще играе с Италия на осминафиналите в Лондон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
196