Саутгейт: Не направихме достатъчно за победата


Н. Гавазов

Саутгейт: Не направихме достатъчно за победата

Старши-треньорът на английския национален отбор Гарет Саутгейт коментира равенството 0:0 с Шотландия в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

 "Вероятно това е честен резултат. Не направихме достатъчно, за да спечелим, създадохме малко шансове, но не мисля, че заслужаваме поражение.

Искам да отдам почит на Шотландия. Ако няма да играете за победа, за вас е важно да не загубите мача. Гостите се защитаваха добре и имаха добро владение на топката. Не знаехме как да проникнем в защитата им. Опитахме се да използваме свободните зони по фланговете, но често не получавахме нищо от това.

Трябва да разгледаме цялата игра и как сме работили с топката. Не е само един играч. Шотландците, струваше ми се, много добре ги следяха. Нямахме много място срещу петимата защитници, освен това те се защитаваха много плътно и агресивно. Днес не успяхме да намерим ключовете за вратата им.

Смяната на Хари Кейн в края на играта се дължи на факта, че трябваше да се движим повече. Мислех, че Маркус Рашфорд ще ни даде това движение, защото в този момент очаквахме да спечелим. Трябва да бъдем самокритични, включително и аз: днес не играхме достатъчно, за да спечелим“, обобщи експертът.

  Сподели
239