Далич: Все още всичко е в ръцете ни


Н. Гавазов

Далич: Все още всичко е в ръцете ни

Старши треньорът на хърватския национален отбор Златко Далич оцени представянето на своя отбор в мача срещу Чехия, завършил при резултат 1: 1.

"И двата отбора заслужаваха равенство. Имахме лош старт, бяхме бавни и се опитахме да приложим ненужен натиск, не бяхме компактни. Но след гола се оправихме. Все още всичко е в нашите ръце.

Нуждаем се от енергия. Бием се, изглеждахме по-добре след почивката, но това не бе достатъчно за нашата победа.

С Шотландия ще бъде трудно, но това е Европейско, всеки мач е труден. Все още държим всичко в ръцете си и ще се опитаме да станем по-добри и да спечелим последния мач", заяви Далич.

"Искрено казано, това не беше резултатът, който очаквахме. Започнахме лошо срещата, не показахме духът, който ни трябваше, за да победим. Имаме още един мач, дано да постигнем победата там. Изиграхме още един слаб двубой. Отново допуснахме гол. После успяхме да се върнем в мача, но не беше това, което очаквахме", каза от своя страна халфът на хърватите Иван  Перишич.

"Няма какво да се лъжем, не стояхме добре. Първото полувреме въобще не показахме нашето ниво. Трябва да седнем и да си поговорим сериозно. Ако играем както през първата част, нещата няма да завършат добре. През второто полувреме показахме по-стойностна игра, но това не бе достатъчно. Някои неща не се получават, но все още нищо не е свършило. Всичко е в нашите ръце и аз вярвам в отбора.

Дузпата? Как да не съм разочарован от това решение? Аз въобще не виждах, че Шик е зад мен. Скочих за топката и това бе напълно нормално движение на ръцете ми. Цял живот съм скачал по този начин. Това е единственият начин, по който знам. Няма как да скочиш, без да разпериш ръце. Не може да си като свещ. Това е невъзможно. Повечето хора твърдят, че това не е дузпа и аз съм съгласен. Съдията също не видя нищо нередно в реално време. Ако нямаше ВАР, това нямаше да е дузпа. Но няма какво да се направи, така че нека гледаме напред", заяви защитникът на хърватите Деян Ловрен.

  Сподели
143