Шилхави: Изненадан съм от притежанието на топката


Н. Гавазов

Шилхави: Изненадан съм от притежанието на топката

Старши треньорът на националния отбор на Чехия Ярослав Шилхави коментира равенството 1:1 с Хърватия от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Трябва да кажа, че бях изненадан колко много притежавахме топката през първото полувреме. Съперниците не оказаха натиск върху наказателното ни поле и ни пуснаха да играем. Имахме няколко полушанса и вкарахме от дузпа. Ядосан съм от някои пропуски, защото това е в резултат на загуба на концентрация", заяви Шилхави.

"Поведохме с 1:0 и искахме победата, но трябва да уважим класата на Хърватия. Спечелихме точка и сме доволни. Искам да благодаря на физиотерапевтите, че ми помогнаха да си върна формата. Исках аз да изпълня дузпата. Усещах, че идва гол и исках аз да го отбележа. Бях готов за това. Изстрелях топката точно както исках до лявата греда. Още преди изпълнението бях решил къде ще стрелям, вратарят се хвърли в другата посока, така че всичко е наред", каза нападателят на чехите Патрик Шик.

"Оценявам резултата, който постигнахме. Равенството е честно, тъй като и двата отбора имаха шансове. Срамно е, че се подхлъзнах преди изравняването. Перишич бе безупречен и показа своите снайперски качества", коментира защитникът на чехите Владимир Цуфал.

  Сподели
113