Хърватия и Чехия си размениха по гол и полувреме (видео)


FUTBOL-TV

Хърватия и Чехия си размениха по гол и полувреме (видео)

Хърватия и Чехия завършиха наравно при резултат 1:1 на "Хемпдън Парк" в Глазгоу в интересен двубой от втория кръг на група D на Евро 2020. Двата тима изиграха равностоен мач, като си размениха по едно полувреме. През първата част чехите стояха отлично на терена и дори поведоха в резултата.

Чехите имаха няколко добри положения, а в крайна сметка голът за тях падна в 37-ата минута. При изпълнение на ъглов удар се стигна до тежък сблъсък между Деян Ловрен и Патрик Шик. Ловрен удари неволно нападателя, но му разби носа. Съдията Карлос дел Серо Гранде прегледа ситуацията с ВАР и отсъди дузпа, въпреки претенциите на бившия играч на Ливърпул. Ловрен дори получи жълт картон.

Патрик Шик бе с кръв по лицето, но въпреки това се нагърби с изпълнението на дузпата и не сгреши - 1:0.

Хърватите започнаха отлично втората част и доста бързо изравниха. В 47-та минута Иван Перишич бе намерен на лявото крило и финтира Цуфал. Изстрелът му по диагонала не остави шансове на Томаш Вацлик - 1:1.

В 57-ата резервата Лука Иванушец опита удар, който излезе в аут. В 72-ата влезлият като смяна Никола Влашич получи топката на добра позиция, но след това я прати над вратата.

В последните десет минути от мача темпото спадна, като хърватите се опитват да са по-активни, но без успех.

Ремито изглежда задоволява повече Чехия, които вече имат цели 4 точки на сметката си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
216