Дузпа носи успеха на Швеция срещу Словакия (видео)


FUTBOL-TV

Дузпа носи успеха на Швеция срещу Словакия (видео)

Швеция се наложи над Словакия с минималното 1:0 в Санкт Петербург в среща е от група Е на Евро 2020. Двубоят бе сравнително равностоен, но въпреки това шведите успяха да спечелят с дузпа.

Двата отбора започнаха предпазливо двубоя и се видя, че ще изчакват търпеливо да се открият възможности. При едно от малкото по-интересни положения през първата част -  стражът на Словакия изправи косите на феновете на тима, след като не успя да улови центрирана топка от левия фланг на атаката на Швеция, но не се стигна до нищо по-опасно за неговата врата.

Две минути преди края на първата част капитанът на Словакия Марек Хамшик бе на добра позиция фронтално срещу противниковата врата, но ударът му мина над напречната греда. Незнайно защо звездата на словаците започна да се кара на свой съотборник, въпреки че той отправи доста неточния удар.

След почивката бе далеч по-интересно. Александър Исак на два пъти се озова на позиция за изстрел, но нямаше късмета да се разпише. Исак продължи да тормози защитата на Словакия и имаше принос за това скандинавците да поведат. Той изведе отлично влезлия като резерва Робин Куайсон, а вратарят на съперника го събори в наказателното поле - дузпа за шведите. Емил Форшберг се разписа от бялата точка в 77-ата минута със страхотно изпълнение, което не даде шансове на вратаря, който иначе нацели ъгъла, но нямаше как да отрази - 1:0.

Голът окрили Швеция и в 82-ата минута Исак се измъкна фронтално срещу противниковата врата, подаде на Виктор Куаесон, чийто удар обаче бе избит в корнер. До края на мача отборът на Словакия не измисли нищо интересно в предни позиции, като играчите на тима непрекъснато търсеха Юрай Куцка, но и той нямаше ден днес. Все пак в самия край словаците имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле, каквато имаше, но в крайна сметка реферът прецени да не отсъжда дузпа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
146