Караваев: Искам Ярмоленко да подобри рекорда на Шевченко


Н. Гавазов

Караваев: Искам Ярмоленко да подобри рекорда на Шевченко

Защитникът на украинския национален отбор Александър Караваев сподели емоциите си от мача със Северна Македония от втория кръг на груповата фаза на Евро 2020.

"Тежка среща, въпреки че не бих казал това за първото полувреме. Създадохме много шансове в началото, реализирахме два, но можехме да вкараме повече. През второто полувреме излязохме много спокойни и македонците започнаха да тичат напред. Вероятно загубихме концентрация, нишката на играта.

Радвам се да давам асистенции, повече от това да вкарвам. Радвам се, че Ярмоленко вкара, искам той да счупи рекорда на Шевченко.

Често при нас се случва това, което стана в края. На терена самите ние се притесняваме, разбираме каква е тежестта на отговорността. Няма да ни бъде простено в следващите мачове, трябва да играем по-концентрирано.

Фаулът срещу Пандев? Най-вероятно той игра за първата топка, а аз в крака му.

Знаех, че ще има такава подкрепа, мисля, че няма да има по-малка от тази срещу Австрия. Радвам се, че има такава подкрепа, тя дава сила на отбора", заяви Караваев за TK Football 1.

"Само положителни емоции, но много нерви бяха изхабени по време на мача, в края на срещата. За дуела с Австрия трябва да се подготвим много по-сериозно от гледна точка на психологията, защото според мен Австрия е по-силен съперник от Северна Македония. Ще трябва да дадем 100 процента", каза от своя страна нападателят на украинския национален отбор Роман Яремчук.

  Сподели
185