Украйна с първа победа на Евро 2020 (видео)


FUTBOL-TV

Украйна с първа победа на Евро 2020 (видео)

Украйна победи с 2:1 отбора на Северна Македония в двубой от груповата фаза на Евро 2020. Воденият от Андрий Шевченко тим игра по-добре и пропусна да се поздрави с по-изразителна победа. Още през първата част Украйна водеше с два гола, които бяха дело на Андрий Ярмоленко и Роман Яремчук.

Украйна създаде и пропусна доста положения, а логичното се случи след половин час игра. След центриране в наказателното поле, футболист на тима отклони топката към далечната греда, където най-съобразителен се оказа Андрей Ярмоленко, който с прецизен удар от близко разстояние направи резултата 1:0.

Шест минути след това Роман Яремчук бе изведен отлично сам срещу Димитриевски. Офанзивният футболист напредна в наказателното поле и с удар по земята в близкия ъгъл отбеляза за 2:0.

В 38-ата минута Горан Пандев бе изведен отлично, напредна в наказателното поле, залъга един бранител и отбеляза красиво с прехвърлящ удар, но голът бе отменен поради засада.

Все пак феновете на южната ни съседка, които не бяха никак малко на стадиона в Букурещ, имаха малко повод за радост след почивката. Езджан Алиоски върна едно попадение за балканците в 57-та минута. Той пропусна да вкара от дузпа, след като вратарят Бушчан спаси. При добавката обаче не сгреши - 2:1.

В 83-ата минута и Украйна получи право да изпълни дузпа. Малиновский стреля от фаул и топката срещна ръката на бранител на Северна Македония. Ситуацията бе разгледана с ВАР. Зад топката застана Малиновски, който стреля в десния ъгъл на вратата, но Столе Димитриевски спаси. До края обаче до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
190