Русия се реваншира за лошия старт с победа над Финландия (видео)


FUTBOL-TV

Русия се реваншира за лошия старт с победа над Финландия (видео)

Русия се наложи с 1:0 над Финландия на “Газпром Арена" в Санкт Петербург в двубой от група B на Евро 2020.

Първото интересно положение бе в 3-та минута. След грешка в отбраната на Русия Юка Райтала центрира отдясно и Йоел Поянпало вкара топката в мрежата с глава. Попадението обаче бе отменено заради засада на нападателя. 

След десет минути игра Магомед Оздоев направи първия сериозен пропуск за руснаците. Той получи пас по земя в наказателното поле от Алексей Миранчук, но стреля високо над вратата.

В 25-ата минута Станислав Черчесов трябваше да направи във втори пореден мач принудителна смяна, след като Марио Фернандес получи контузия и бе заменен от Караваев.

"Сборная" нанесе своя удар в добавеното време на първата част. Миранчук направи двойно с Дзюба, след което стреля много технично в далечния ъгъл.

В началото на втората част Теему Пуки излезе на чиста стрелкова позиция, но Игор Дивеев се хвърли на шпагат и предотврати опасността. В 53-тата минута Сафонов спаси нов удар на Пуки. Постепенно финландците започнаха да се откриват повече и руснаците започнаха да контраатакуват. 

В 66-ата минута Русия бе много близо до втори гол. Миранчук намери Жамелетдинов, който стреля много допре към оголения далечен ъгъл, но топката премина на сантиметри встрани от целта. Няколко минути след това Храдецки спаси финландците от втори гол, след като с една ръка успя да избие много точен удар на Кузяер. До края до нов гол не се стигна и така руснаците спечелиха и завързаха интригата в тази група.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
141