Нидерландия гледа към осминафиналите


Н. Атанасов

Нидерландия гледа към осминафиналите

Нидерландия – Австрия
Стадион: "Йохан Кройф Арена“, Амстердам
Дата: 17.06.2021 г.
Час: 22:00

Нидерландия започна похода си към втора европейска титла. "Лалетата“ не успяха да се класират на последното европейско през 2016 г., а на това през 2012 г. отпаднаха още в груповата фаза.
В първия си мач от тазгодишния форум Нидерландия записа драматичен успех с 3:2 над Украйна на "Йохан Кройф Арена". Домакините водеха с два гола, но допуснаха противника да се върне до равенство преди късен гол да доведе до успеха с 3:2.

Срещата ще се отчете и с историческо постижение, след като сега никой мач в историята на Европейските първенства не е продуцирал толкова голове след 0:0 на почивката.

Играчите на Франк де Бур са на 2-ото място в групата, с еднакъв актив с предстоящия съперник, който е с една идея по-добра голова разлика.

Ван де Беек е аут за "лалетата“.

Австрия се класира за едва трети път в своята история на европейски футболни финали. В предишните си две участия, на домашния форум през 2008 г. и на този през 2016 г., австрийците отпадаха в груповата фаза.

В първия си мач от Евро 2020 играчите на Франко Фода постигнаха исторически дебютен успех на европейско първенство. Победата за алпийската държава бе с 3:1 над Република Северна Македония, която за първи път играе на голям футболен турнир.

Така Австрия оглави временно група "С“ преди двубоя си срещу фаворита в нея. Добрите новини за гостите са, че няма отсъстващи играчи.

Нидерландия е в серия от шест последователни успеха над Австрия във всички турнири.

Прогноза: Нидерландия – Австрия 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Австрия (Франко Фода)
 
Бахман
   
Драгович
Алаба
Хинтерегер
Лайнер
Лаймер
Шлагер
Забицер
Улмер
Калайджич
Баумгартлингер
Вегхорст
Депай
Вайналдум
Виндал
Рон
Де Йонг
Дъмфрис
Аке
Де Врай
Тимбер
   
Стекеленбург
 
Нидерландия (Франк де Бур)

Обоснована прогноза: Нидерландия - Австрия 3:1

  Сподели
279