Чехия удари Шотландия, Патрик Шик с феноменален гол (видео)


FUTBOL-TV

Чехия удари Шотландия, Патрик Шик с феноменален гол (видео)

Чехия записа впечатляваща победа с 2:0 при визитата си на Шотландия в двубой от група D пред 12 000 зрители на "Хемпдън Парк“. Героят за чехите днес бе Патрик Шик. Нападателят на Байер Леверкузен вкара и двата гола, като особено красиво бе второто попадение. Тимът от Великобритания може да съжалява, тъй като в атака те пропуснаха няколко доста добри положения.

След поливин час Анди Робъртсън пропусна най-добрата възможност до момента. Бранителят на Ливърпул бе изведен на добра позиция и стреля от границата на наказателното поле. Томаш Вацлик обаче реагира отлично и изби топката над вратата. При последвалия ъглов удар "гайдарите" претендираха за дузпа за игра с ръка при удар на Макгин, но такава не бе отсъдена.

Чехите откриха резултата в 42-ата минута, когато Цоуфал центрира прекрасно към Патрик Шик, който надскочи двама бранители и отбеляза за 1:0.

Шотландия започна надъхано втората част, но въпреки това получиха втори гол, който бе шедьовър. В 51-ата минута вратарят Маршал бе излязъл доста напред неразчетено, а това бе забелязано от Патрик Шик, който почти със самото минаване на центъра стреля и го прехвърли за 2:0.

засече по отличен начин центриране на Владимир Цуфал от десния фланг и матира с глава Дейвид Маршал. В 52-та минута Шик избухна за втори път с изключителен изстрел в близост до централната линия. Чехия контраатакува и кълбото се озова в Шик, който прехвърли Дейвид Маршал с далечен удар с левия крак.

Двубоят стана още по-интересен, като положения имаше и пред двете врати. Малко след втория гол - Дарида стреля опасно в далечния ъгъл, но топката мина покрай вратата.

След час игра Стюърт Армстронг стреля от границата на наказателното поле. Томаш Калаш от Чехия успя да протегне крак и да спаси сигурен гол. Шотландия пропусна страхотен шанс в 65-та минута чрез Линдън Дайкс. Той се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но Томаш Вацлик спаси с крак.

В 81-ата минута Шик бе близо до хеттрик. Футболистът на Байер Леверкузен отново изпробва рефлекса на Маршал с удар в опасна близост до вратата. Стражът на Шотландия обаче спаси. Три минути след това Джеймс Форест проби в наказателното поле и пробва диагонален изстрел по земя, но топката се удари в крака на Томаш Калаш. До края имапе още положения, но до нов гол така и не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
161