Северна Македония помечта, но победата е за Австрия (видео)


FUTBOL-TV

Северна Македония помечта, но победата е за Австрия (видео)

Австрия се наложи над Северна Македония с 3:1 в мач от група "С“ на Европейското първенство, който се игра на националния стадион в Букурещ. Южните ни съседи се чувстваха като домакини, тъй като хиляди  македонски фенове бяха заели местата си по трибуните на стадиона в румънската столица.

Австрия откри резултата при първата по-интересна ситуация в мача. В 18-ата минута Марсел Забицер центрира в наказателното поле на Северна Македония, където на далечната греда Щефан Лайнер засече топката в мрежата на съперника.

След малко по-малко от половин час игра македонците изравниха. Опит за изчистване завърши с рикошет в австрийски бранител. Пандев наказа грешката с удар на празна врата и вкара историческия първи гол за Северна Македония на голямо първенство. Статистиката показа, че на 37 години и 321 дни - Пандев стана вторият най-възрастен голмайстор на европейски първества.

Малко преди почивката Австрия бе близо до това да поведе отново. Лайнер центрира опасно в наказателното поле към Калайджич, но в последния момент Дарко Велковски се намеси и изби в корнер.

В началото на втората част бе скучно. Чак след час игра южните ни съседи бяха близо до гола. Бобан Николов бе изведен в наказателното поле на съперника, но Даниел Бахман пресече подаването и изби. Топката попадна на крака на Горан Пандев, който обаче стреля много неточно.

120 секунди по-късно Столе Димитриевски спаси Северна Македония от сигурно попадение. Марко Арнаутович центрира в наказателното поле. Михаел Грегориш стреля опасно с глава, но стражът на Северна Македония показа страхотен рефлекс и изби.

В 78-ата минута Михаел Грегорич даде аванс на Австрия, засичайки центриране на Алаба от лявото крило. В 90-ата минута интригата приключи. Конрад Лаймер с пета от въздуха изведе Марко Арнаутович сам срещу вратаря на Северна Македония, а нападателят финстира Столе Димитриевски и на празна врата се разписа.

Така Северна Македония дебютира на голямо първенство. Победата пък бе първа за Австрия на Европейско.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
218