Лекар на Лудогорец сред помогналите на Ериксен в критичните моменти


FUTBOL-TV

Лекар на Лудогорец сред помогналите на Ериксен в критичните моменти

Българин беше сред главните действащи лица при шокиращия инцидент на Евро 2020 с Кристиан Ериксен. Датският национал падна на терена безжизнен в края на първото полувреме и лекарите се бориха повече от 10 минути, за да го върнат към живота. 

Сред главните действащи лица по време на спасяването на Ериксен на терена бе доктор Валентин Великов. Последният се грижи за здравето на футболистите в Лудогорец. Специалистът се завърна в българския шампион през 2018 година, а в един период бе лекар на Левски. В разпространените снимки от инцидента с Ериксен се вижда Великов, който е племенник на светилото д-р Мишо Илиев. Българският специалист често е канен като медицинско лице от УЕФА за важни мачове от турнирите. Информацията потвърди и доскорошният капитан на Лудогорец и отскоро играч на Пирин - Светослав Дяков в социалните мрежи.

"Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!
Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!
Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големият Доктор Валентин Великов!!", написа Дяков.

  Сподели
234