Финландия се справи с Дания, а за този мач ще се говори в следващите дни (видео)


FUTBOL-TV

Финландия се справи с Дания, а за този мач ще се говори в следващите дни (видео)

Финландия се наложи с минималното 1:0 над Дания в мача по между им от втория ден на Евро 2020. Срещата ще се запомни най-вече със случилото се малко преди почивката. Тогава Кристиан Ериксен се строполи на терена при изпълнение на тъч и остана безжизнен на терена. Наложи се да се появи реанимационен екип, който да прилага сърдечен масаж, пред погледа на неговите съотборници и шокираните фенове по трибуните. Футболистът бе изнесен на носилка и закаран в болница, като добрата новина е, че той е в стабилно състояние.

Двубоят бе прекратен, но в крайна сметка се доигра днес. Що се отнася до футбола на терена, далеч по-интересно бе през второто полувреме. 

След час игра Йоел Похинпяло простреля Каспър Шмайхел с глава, давайки аванс на тима си. Асистенцията бе на сметката на Йере Уронен. В 71-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, но тя бе пропусната от Пиер-Емил Хьойберг. В герой за Финландия се превърна Храдецки, който нацели ъгъла и хвана топката.

В 80-та минута Дания отново бе много близо до изравнителен гол. Яник Вестергор пусна опасна топка по земя в наказателното поле, но след разбъркване тя бе изчистена пред погледа на Йенсен в ъглов удар. До края "Червения динамит" имаха още един път претенции за дузпа, но втора такава не им бе свирена.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
260