Орбан: Унгарските мъже коленичат само в три случая


Н. Гавазов

Орбан: Унгарските мъже коленичат само в три случая

Унгарският премиер Виктор Орбан коментира ситуацията по време на приятелския мач между националните отбори на Унгария и Ирландия. Напомняме, че унгарските фенове освиркаха ирландските играчи, които коленичиха в подкрепа на движението Black Lives Matter.

"Колениченето не предизвиква ни най-малко съчувствие. Няма място за това на стадионите, спортът е нещо друго. Значението на този жест се определя от културните характеристики, ние го възприемаме по съвсем различен начин. Унгарските мъже коленичат три пъти: пред Бог, пред страната и когато предлагат брак на любимата си. Колениченето възниква в робовладелските страни и нашата държава никога не е била такава, така че не виждаме нищо важно в това", заяви Орбан.

"Не провокирайте домакина, когато го посещавате“, отговори министър-председателят на въпрос дали освиркванията на унгарските фенове към ирландците е подходящо.

По-рано чернокожият халф на ирландския национален отбор Чидози Огбене призова УЕФА да накаже унгарските фенове за освиркванията им.

  Сподели
379