Манчини: Вярвам, че ще стигнем до Лондон


Н. Гавазов

Манчини: Вярвам, че ще стигнем до Лондон

Старши- треньорът на италианския национален отбор Роберто Манчини сподели очакванията си за стартовия мач на Евро 2020, в който отборът му ще играе срещу Турция.

"След всичко, което преживяхме е време да се усмихнем отново. Искаме играчите да са доволни от това, което се случва. Първият мач винаги е най-трудният от всички битки. Но трябва да се съсредоточим върху поставената задача. И да се насладим на момента.

Изключително уважаваме турския отбор. Това е страхотен тим със силни играчи. Но трябва да мислим преди всичко за себе си. Имаме и брилянтни изпълнители в редиците си, имаме дух. Напълно съм сигурен, че ще стигнем до Лондон (където ще се проведат полуфиналите и финалът).

Жалко е, че стадионът няма да бъде пълен, но 16 хиляди фенове все пак ще могат да присъстват на мача. Дори, ако някои от тях вероятно ще подкрепят Турция. Това определено е стъпка в правилната посока.

Бях оптимист, когато поех поста треньор на националния отбор преди три години. Сега съм още по-оптимистичен, защото вече показахме много добри резултати. Искаме да продължим да се радваме заедно. Настроението е най-поразително.

Дойде време да се върнем към това да доставим радост на феновете, като играем. Това ще се превърне в една от нашите цели - да направим хората щастливи. Ще се постараем със всички сили. Първата среща  винаги е най-трудната, но трябва да се освободим от подобни мисли. Трябва да работим и да се наслаждаваме.

Още нищо не е решено със стартовия състав. Има много точки за разглеждане, но всички играчи са изключително съсредоточени. Те знаят, че дори и да не излязат от първата минута, пак могат да бъдат потърсени по време на срещата", заяви Манчини.

Утре Италия ще играе с Турция в мача на откриването на Европейското първенство. Двубоят започва в Рим в 22:00 часа българско време.

  Сподели
350