Украйна ще участва на Евро 2020 със специален екип


Н. Гавазов

Украйна ще участва на Евро 2020 със специален екип

Националният отбор на Украйна продължава активна подготовка за предстоящото еЕвропейско първенство не само на футболното игрище. Хората на Андрей Шевченко ще участват на турнира с комплекти, които бяха представени от президента на Украинската футболна асоциация Андрей Павелко, който отправи призив към феновете:

"Украинският национален отбор ще играе на Евро 2020 в нова, специална униформа. Основният му атрибут ще бъде талисман и символ, скъп за сърцето на всеки украинец. Това е най-ценният контур на страната ни за всички нас. Обединена и неделима родина с Крим, Донецк, Луганск, Киев, моят роден Днепър, Лвов, Одеса и всички градове и села, където основната мелодия от детството е мелодията на националния химн. Където "Слава на Украйна!" съответства на лозунга "Слава на героите!".

Вярваме, че силуетът на Украйна ще даде сила на играчите, защото те ще се борят за цяла Украйна. И цяла Украйна, от Севастопол и Симферопол до Киев, Донецк и Луганск, Ужгород, ще ги подкрепя във всеки мач. Това е много важно както за играчите, които са много притеснени и мечтаят да се представят по-добре на Евро 2020, така и за милионите наши фенове, които вярват в отбора на Андрей Шевченко. Футболът и националният отбор обединяват Украйна. Слава на Украйна“, написа Павелко на страницата си във Facebook.

Отличителното на екипа е карта на Украйна на гърдите, на която е изобразен незаконно анексирания от Русия полуостров Крим. Отпред над деколтето има надпис "Слава на героите!", а на яката пише "Слава на Украйна!".

Напомняме, че през 2014 година режимът на Владимир Путин в нарушение на всякакви международни норми и закони нахлу в Крим и го включи в състава на Руската Федерация.

Също така украинската държава се бори със сепаратистите от Донецка и Луганска област, които се подкрепят от Русия.

 

  Сподели
273