Анонс на 8-ми кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Лига 1

Рен - Гингам
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 30.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рейнвил

Рен отново показа непостоянство при изявите си далеч от дома и в двубой от предишния кръг в Лига 1 бретанци отстъпиха с 0:3 при визитата си на новака Дижон. Така играчите на Кристиян Гюркюф остават с актив от 10 точки и са на 11-та позиция. Шантом е единственият отсъстващ за домакините.

Съставът на Гингам инкасира втора последователна загуба като гост, след като в последния си двубой от шампионата "червено-черните" паднаха с 1:0 в гостуването си на Бастия. Възпитаниците на Антоан Комбуаре са с 11 пункта и са на 8-мо място в колоната. Диало, Дидо, Бенезе, Мартинс-Перейра и Леметр са контузени.

Прогноза: Рен - Гингам 2:1


Каен - Тулуза
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Бастиен

Каен успя прекъсне серията от три поредни загуби в първенството, но нормандци отново не победиха. В предишния кръг хората на Патрис Гаранд направиха 0:0 като гости на Бордо. Каен има 7 точки и е на 15-ото място в таблицата. Луиш, Войсен и Дабо са с травми, а Бен Юсеф е наказан.

Силната серия на Тулуза продължи в предишния кръг, в който "виолетовите" сразиха с 2:0 у дома шампиона ПСЖ. Така селекцията на Паскал Дюпрас е в серия от три последователни успеха, които изкачиха отбора от едноименния град на 3-ото място с 14 точки. Акпа-Акпро, Думбия и Нинков са контузени, а с наказание е Яго.

Прогноза: Каен - Тулуза 0:1


Дижон - Монпелие
Стадион: "Гастон Жерар", Дижон
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франсоа Летешие

Новакът Дижон пое глътка въздух в предишния кръг и постигна втора победа от началото на кампанията. Преди седмица "совите" се наложиха с 3:0 у дома над тима на Рен. По този начин възпитаниците на Оливие Дал‘Олио са на 14-то място със 7 пункта. Амалфитано, Муту, Тавареш, Мартен и Росие са в лазарета на Дижон, а Балмон е наказан.

Слабата серия на Монпелие пък продължи и в предишния кръг. Тогава южняците записаха втора поредна загуба и вече нямат успех в шест последователни срещи. Този път хората на Фредерик Хайнтц отстъпиха с 0:1 у дома от Метц и са на 16-ата позиция с 6 точки. Само Фито е контузен за гостите.

Прогноза: Дижон - Монпелие 1:1


Лил - Нанси
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж

Затъването на Лил започва много да наподобява това от първата половина на миналогодишния сезон. В последния си мач от Лига 1 "кучетата" инкасираха четвърта поредна загуба и общо пета за кампанията. Този път северняците паднаха с 3:1 като гости на Сент Етиен а поражението остави играчите на Фредерик Антонети на последното 20-то място с едва 4 спечелени точки. Терие и Обади са аут за настоящия двубой.

Новакът Нанси инкасира първа загуба от три кръга насам и общо четвърта за сезона, след като в предишния кръг от елитната дивизия играчите на Пабло Кореа не успяха да спрат устрема на отлично представящия се отбор и временен водач в класирането Ница с 0:1. Така Нанси заема предпоследното 19-то място в класирането с актив от 5 пункта.

Прогноза: Лил - Нанси 2:0


Метц - Монако
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Тюал

Много добре представящият се до момента новак Метц постигна четвърти успех от старта на кампанията в Лига 1. В предишния кръг отборът от провинция Лотарингия надигра с 1:0 като гост Монпелие. По този начин възпитаниците на Филип Хиншбергер вече са 6-ти с 13 точки. Проблемите за Метц са свързани с травмите на Ривиерес, Жуфре, Нгете, Лежеюн и Удол.

Монако бързо се върна към успехите след тежката загуба от регионалния съперник Ница с 0:4. В последния си мач от шампионата "монегаските" надиграха трудно с 2:1 у дома отбора на Анже. Така хората на Леонардо Жардим запазиха 2-ото си място в колоната с 16 точки. През седмицата тимът от Княжеството направи 1:1 у дома срещу Байер Леркузен във втори двубой от груповата фаза на Шампионската лига. Фалако и Дирар са контузени за Монако.

Прогноза: Метц - Монако 2:3


Нант - Бастия
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Нант допусна четвърта загуба за сезона и "канарчетата" вече нямат победа в първенството в шест последователни срещи. Този път състава от Западния бряг отстъпи с 1:2 при гостуването си на Олимпик Марсилия. Така хората на Рене Жирар, чието бъдеще става все по-несигурно, са на 18-то място в таблицата с 5 точки. Валонгва, Джиджи, Карлош, Илоко и Туре продължават да са с травми за Нант.

Бастия отново показа постоянство у дома и постигна трети успех за сезона. В предишния кръг тимът от остров Корсика надигра с 1:0 състава на Гингам. Така футболистите на Франсоа Чичолини са с 10 пункта и са на 10-ото място в подреждането. Ел Каутари, Распентино и Джику са контузени, а Лека е наказан.

Прогноза: Нант - Бастия 1:1


Анже - Олимпик Марсилия
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 02.10.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Йоан Амел

След три поредни победи в Лига 1, тимът на Анже допусна четвърта загуба за сезона. В предишния кръг "черно-белите" отстъпиха с 1:2 като гости на Монака, макар че поведоха в резултата. Възпитаниците на Стефан Мулен остават с 9 точки и към настоящия момент са на 12-та позиция. Андрю, Саихи, Летелие и Кеткеофомфон са контузени, а с наказание е Мишел.

Тимът на Олимпик Марсилия постигна втора победа за кампанията. В последния си мач в първенството един от грандовете на френския футбол, който не се представя на ниво напоследък, се наложи с 2:1 над Нант. Така ОМ вече е с 8 точки е на 13-то място в колоната. През седмицата се появиха слухове, че бившият треньор на Лил и Рома Руди Гарсия ще поеме клубът от пристанищния град, но все още нищо не е потвърдено. Диара, Диаби, Сане и Алесандрини са с травми за марсилци.

Прогноза: Анже - Олимпик Марсилия 1:2


Ница - Лориен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 02.10.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке

Приятната изненада Ница запази лидерската си позиция в Лига 1 и след 7-я кръг на сезона. В предишния кръг "орлетата" надиграха с минималното 1:0 като гости новака Нанси. Така клубът от Лазурния бряг е със 17 точки и продължава да е едноличен водач в подреждането. За настоящия двубой треньорът на тима Лусиен Фавре ще трябва да реди състава без Бенитес, Лорис, Маршан и Ле Биан, а под въпрос до последно ще е намиращият се в отлична форма Марио Балотели.

Лориен записа скъпоценна победа в предишния кръг, след като надигра с 1:0 у дома гранда Олимпик Лион. Въпреки успеха, "мерлузите" продължават да са непосредствено над опасната зона с актив от едва 6 точки. Преди тежкото гостуване в Ница треньорът Силвен Риполи няма да може да разчита на Марво, Лауто, Конте, Пайе и Розе, а Жано е наказан.

Прогноза: Ница - Лориен 3:1


Олимпик Лион - Сент Етиен
Стадион: "Стад дьо люмиер", Лион
Дата: 02.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Клемен Турпен

Вицешампионът Олимпик Лион допусна трета загуба за кампанията. В предишния кръг "хлапетата" отстъпиха неочаквано с 1:0 при визитата си на посредствения състав на Лориен. Така хората на Брюно Женесио остават с 10 точки и са на 9-ото място в колоната. През седмицата ОЛ падна със същия резултат при гостуването си на Севиля във втори двубой от груповата фаза на Шампионската лига. За голямото регионално дерби срещу Сент Етиен аут за Олимпик са контузените Грение, Жале и голямата звезда Лаказет. Гоналон пък е наказан.

Сент Етиен записа шести пореден мач без поражение, след като в предишния кръг "зелените" постигнаха третата си победа за сезона, надигравайки с 3:1 у дома колебливия Лил. По този начин футболистите на Кристоф Галтие вече са с 7-ми с 12 пункта в актива си. Проблемите в отбора на Сент Етиен преди дербито срещу Олимпик Лион са свързани с травмите на Сьодерлунд, Погба, Перен, Лемоан, Теофил-Катерин, Мбенже, Полома и Савие.

Прогноза: Олимпик Лион - Сент Етиен 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176