Анонс на 8-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 8-ми кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

ЦСКА Москва - Краснодар
Стадион: "ПФК ЦСКА", Москва
Дата: 24.09.2016г.
Час: 17:00
Съдия:

ЦСКА претърпя втората си загуба за сезона, която, за разлика от първата хвърли в шок местната футболна общественост и най-вече феновете на "армейците". Голът на Георги Миланов се оказа недостатъчен в мача с Енисей за Купата и след 1:2 столичани отпаднаха от турнира. Впрочем, след поражението от Зенит за Суперкупата през август, ЦСКА записа пет победи и три равенства, включително тук влизат точките на "Петровский" във Висшата лига и на "БайАрена" в Шампионска лига. Сега поне почитателите на московчани се надяват на още една подобна серия.

Краснодарци започнаха с две победи, но след това изпаднаха в голяма дупка от четири мача, в които взеха само две точки. Особено "впечатляващо" изглеждат равенствата с Криля Советов и Уфа, както домакинската загуба от Локомотив. Отборът обаче се завърна на победния си път, след като спечели в Залцбург в Купата на УЕФА, направи обрат в дербито с Ростов във Висшата лига и се наложи с 2:0 над Спартак Налчик в Купата.

Без съмнение, очаква ни интересен мач с оглед на това да се види реакцията на шампиона на отпадането от втория по значимост турнир в страната. Впрочем, това може да и от полза за столичани, които очевидно ще хвърлят сили за защита на титлата си. Очаква се домакините да доминират и да владеят инициативата от първата минута. Краснодар може да се опълчи и вероятно ще създаде проблеми, но успех за ЦСКА с марж изглежда по-реалистично, отколкото равенство или победа за гостите.

Прогноза: ЦСКА Москва - Краснодар 1:0

 

 


Ростов - Локомотив Москва
Стадион: "Олимп 2", Ростов на Дон
Дата: 24.09.2016г.
Час: 21:30
Съдия:

Не е ясно каква е причината тази среща да бъде насрочена в 21:30 часа, защото традициите в руския провинциален футбол са да се гледат мачове в ранните часове на деня. А точно сега домакините имат нужда от своите фенове, което е по-важно, отколкото факта, че поне футболистите ще играят в прохладно време.

Не трябва да си голям специалист, за да разбереш, че вицешампионите имат проблеми през този сезон и се движат на различни скорости във вътрешните турнири и в Европа. Единствените три успеха на ростовчани във Висшата лига са срещу двата новака и срещу абсолютния аутсайдер Криля Советов. При това южняците не успяха да победят у дома си борещия се за своето оцеляване Урал. За това и няма нищо изненадващо, че вицешампионите загубиха дербито с Краснидар в миналия кръг. Десет точки и осмо място в класирането - това е резултатът от досегашното представяне на Ростов във вътрешното първенство. Що се отнася до Шампионска лига, отборът се класира за групите след отлично проведени квалификации (това се назовава една от причините за лошото представяне вътре), но в първия кръг претърпя фиаско в Мюнхен за 0:5 срещу Байерн. Още по-гръмък изглежда провалът в Москва за Купата - загуба с 4:0 от втородивизионен отбор наистина е унизителен резултат.

Нещата при Локомотив започват да придобиват миналогодишния облик. Понякога отборът върши чудеса срещу лидерите, понякога се проваля в спечелени мачове, а понякога се излага срещу аутсайдерите. Най-пресните примери са от последния месец - победа с 2:1 на терена на Краснодар и домакинска загуба от Уфа. Това го може само Локомотив, така че с интерес ще очакваме поредното пътуване на "железничарите" на юг, за да видим какво ще направят.

Имаме всички основания да очакваме интересен сблъсък, с оглед на историята на срещите между тези съперници, а и моментното им представяне в шампионата. Домакините имат съвсем леко предимство, но като цяло съветът ни е по възможност този мач да се играе с два или три знака.

Прогноза: Ростов - Локомотив 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105