Анонс на 6-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Лига 1

Лил - Тулуза
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 20.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Жером Мигелгори

Спадът на Лил продължи и в последния кръг, когато северняците загубиха с минималното 0:1 гостуването си на посредствения състав на Лориен. Така "кучетата" са неузнаваемо слаби от началото на тазгодишната кампания и имат едва 4 точки след първите 5 кръга, като в момента играчите на Фредерик Антонети са на 17-ата позиция.

Тулуза пък продължава да има 100%-ов актив на собствен терен и в предишния кръг "виолетовите" се наложиха с 2:1 над доскорошния лидер Гингам. Така клубът от едноименния град вече е с актив от 8 точки, които му отреждат 6-ото място в подреждането.

Прогноза: Лил - Тулуза 2:1


Пари Сен Жермен - Дижон
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 20.09.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Оливие Тюал

След двете поредни грешния стъпки, в които шампионът ПСЖ загуби от Монако с 1:3 и направи реми у дома срещу Сент Етиен за крайното 1:1, в последния си мач от Лига 1 играчите на Унай Емери развинтиха тима на Каен, побеждавайки го с респектиращото 6:0 като гост. Над всички за парижани бе нападателят Единсон Кавани със своите четири попадения в противниковата врата и то само през първата част. Така столичани вече имат 10 пункта и са на 3-ото място. Орие и Курзава са в лазарета за ПСЖ и ще пропуснат настоящия двубой.

Новакът Дижон записа първо равенство в шампионата. В предишния кръг "совите" направиха 0:0 у дома срещу друг от новаците - Метц. Така играчите на Оливие Дал'Олио са с 4 точки, като бургундци се намират на 16-ото място в таблицата.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Дижон 4:0


Анже - Каен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Франсоа Летешие

След трудното начало и трите поредни допуснати загуби, сега тимът на Анже започна да набира обороти. В предишния кръг "черно-белите" постигнаха втори пореден успех и то като гост с 1:0 при визитата им на коравия тим на Бордо. Така играчите на Стефан Мулен вече имат 6 точки и са на 13-ото място в колоната.

Каен пък записа първа домакинска загуба и общо трета до момента за сезона. Нормандци претърпяха тотален крах на собствен терен и бяха смазани с 0:6 от шампиона ПСЖ. Така хората на Патрис Гаранд остават с 6 точки, но вече са с доста по-лоша голова разлика от останалите опоненти със същия актив и са на 14-то място.

Прогноза: Анже - Каен 1:1


Бастия - Нанси
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Йоан Амел

Тимът на Бастия инкасира втора поредна загуба като гост и общо трета за сезона. В последния си мач от първенството клубът от остров Корсика отстъпи с минималното 1:0 при визитата си на амбициозния състав на Сент Етиен и то след гол от дузпа в добавеното време на срещата. Така играчите на Франсоа Чичолини остават със 6 спечелени точки и са на 11-та позиция в класирането.

Новакът Нанси записа първо реми в Лига 1. Преди няколко дни играчите на Пабло Кореа стигнаха до домакинско 1:1 срещу Нант. В момента "червено-белите" са с 4 точки и са на предпоследното 19-то място в колоната.

Прогноза: Бастия - Нанси 2:0


Гингам - Лориен
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 20.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Мило

Доскорошният изненадващ лидер в класирането в Лига 1 Гингам инкасира първо поражение за кампанията. В предишния кръг възпитаниците на Антоан Комбуаре допуснаха пълен обрат през втората част и отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Тулуза. Така "червено-черните" в момента са на 7-ото място с 8 пункта.

Лориен пък сложи край на негативната серия от четири последователни поражения в Лига 1. Преди няколко дни "мерлузите" записаха първа победа за кампанията с 1:0 на собствен терен над коравия тим на Лил. Въпреки успеха, селекцията на Силвен Риполи остава едноличното на последното 20-то място в таблицата с 3 точки.

Прогноза: Гингам - Лориен 2:1


Олимпик Лион - Монпелие
Стадион: "Стад дьо люмиер", Лион
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Вицешампионът Олимпик Лион прекъсна негативната серия от две поредни загуби в първенството, но "хлапетата" отново не успяха да победят. В последен двубой от предишния кръг играчите на Брюно Женесио направиха 0:0 със съименника от Марсилия, като определено лионци трябва повече да съжаляват за изпуснатата победа. В момента ОЛ има 7 точки и е на 9-ото място в класирането.

Монпелие записа трето поредно равенство в Лига 1. В предишния кръг южняците можеха да победят амбициозния тим на Ница, но допуснаха изравнително попадение в заключителните минути на срещата за крайното 1:1. Така възпитаниците на Фредерик Хайнтц са на 12-ата позиция в колоната с актив от 6 точки.

Прогноза: Олимпик Лион - Монпелие 2:1


Метц - Бордо
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Микаел Лесаж

Новакът Метц пропусна възможността да се настани на 2-ото място в класирането и да е само на точка зад лидера Монако. В предишния кръг тимът от провинция Лотарингия не успя да спечели гостуването си на другия от новаците - Дижон, а двубоят помежду им завърши без отбелязани попадения. В момента играчите на Филип Хиншбергер са на 4-ото място в подреждането с 10 точки.

Бордо записа втора загуба за сезона и първа на собствен терен. В предишния кръг "жирондинците" неочаквано отстъпиха у дома пред тима на Анже с 1:0. Така играчите на Жослен Гурвенек остават с 9 точки и са на 5-ото място класирането.

Прогноза: Метц - Бордо 2:2


Нант - Сент Етиен
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Амаури Делеру

Нант прекъсна лошата серия от три поредни загуби, но отново не победи и в предишния кръг, когато "канарчетата" направиха 1:1 като гости на Нанси. Така Рене Жирар определено не започна сезона начело на клуба от Западния бряг по начина, по който очакваше. След първите пет кръга Нант се намира на 18-ото място с 4 точки на сметката си.

След двете поредни равенства, Сент Етиен успя да запиша и втора победа за кампанията. Успехът за "зелените" не бе никак лесен, тъй като възпитаниците на Кристоф Галатие трябваше да чакат до добавеното време на домакинския си мач срещу Бастия, за да отбележат гол от дузпа. В момента Сент Етиен има 8 точки и е на 8-ото място в таблицата.

Прогноза: Нант - Сент Етиен 0:1


Ница - Монако
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Бастиен

Отборът на Ница пропусна възможността да има еднакъв точков актив на върха с временния лидер и настоящ съперник Монако. В предишния кръг "орлетата" успяха да спечелят трудно точка при гостуването си на Монпелие за крайното 1:1, записвайки второ реми за сезона. Въпреки това, играчите на Лусиен Фавре са непобедени до момента и заемат 2-ото място в подреждането с актив от 11 точки.

Лидерът във френската Лига 1 Монако записа с лекота четвърта поредна победа. В последния си мач от шампионата "монегаските" спечелиха с класическото 3:0 домакинството си на Рен. Така селекцията на Леонардо Жардим е еднолично на върха в колоната с 13 точки, което е с 2 повече от настоящия съперник Ница.

Прогноза: Ница - Монако 2:2


Рен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Руди Буке

Отборът на Рен записа втора загуба за сезона, след като в предишния кръг играчите на Кристиян Гюркюф донякъде очаквано отстъпиха с 0:3 при гостуването си на временния лидер в класирането Монако. Така тимът от полуостров Бретан се намира на 10-ото място в класирането със 7 точки.

Олимпик Марсилия продължава да буксува с изявите си и през настоящия сезон. Някогашното величие на френския футбол направи 0:0 у дома срещу вицешампиона и съименник от Лион, но въпреки това темпераментните фенове на клуба от пристанищния град едва ли очакват подобно представяне от футболистите на отбора. В момента ОМ има 5 точки на сметката си и се намира на 15-то място в класирането.

Прогноза: Рен - Олимпик Марсилия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219