Анонс на 5-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Лига 1

Монако - Рен
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 17.092.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Франк Шнайдер

Силната серия на Монако продължи и в предишния кръг, когато "монегаските" постигнаха трета поредна победа. Този път тимът от Княжеството разби с 4:1 като гост състава на Лил, а с успеха играчите на Леонардо Жардим се изкачиха на лидерската позиция във временното класиране с актив от 10 точки, с колкото е и Ница, но показателите на Монако са по-добри. За настоящия двубой с травми за домакините са Субашич, Менди и Лемар.

Рен постигна втора победа за кампанията и то отново у дома пак с 2:0. Този път бретанци надделяха над тима на Каен. Така играчите на Кристиян Гюркюф вече са с актив от 7 пункта и заемат 6-ото място в колоната. За тежката визита край Лазурния бряг аут са Гросицки и Шантом.

Прогноза: Монако - Рен 3:1


Бордо - Анже
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Тюал

Бордо постигна много ценна победа като гост на вицешампиона Олимпик Лион. "Жирондинжите" осъществиха пълен обрат за крайното 3:1, с което записаха и първи успех далеч от дома. Играчите на Жослен Гурвенек вече са с 9 точки и заемат 4-та позиция в подреждането, като са само на точка от временния водач Монако. Жилбер, Туалан, Сони и Морис-Белай са с травми и са под въпрос за мача.

Анже сложи край на серията от три поредни загуби от началото на сезона и в последния си мач от Лига 1 играчите на Стефан Мулен се справиха с 3:1 у дома над новака Дижон. Успехът отлепи Анже от дъното и сега "черно-белите" имат 3 точки, които им отреждат 17-ото място. За гостуването на Бордо наказан е Кеткеофомфон, а с контузии са Суну, Саихи и Летелие.

Прогноза: Бордо - Анже 3:0


Дижон - Метц
Стадион: "Гастон Жерар", Дижон
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Новакът Дижон започна сезона с две последователни загуби, след което успя да разбие с 4:2 у дома тима на Олимпик Лион, но в последния кръг "совите" отново паднаха, като този път отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Анже. Така възпитаниците на Оливие Дал'Олио си останаха с 3 точки на сметката и в момента заемат 16-ото място в колоната. С травми за Дижон са Росие и Мари.

Другият от новаците Метц пък е на другия полюс със своите изяви. В предишния кръг тимът от провинция Лотарингия записа трета победа от началото на сезона, като този път селекцията на Филип Хиншбергер разби с 3:0 като гост тима на Нант. Така Метц вече има 9 точки в класирането, с които заема 3-ото място в таблицата. Басен и Удол пропускат визитата на Дижон.

Прогноза: Дижон - Метц 1:2


Лориен - Лил
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Карим Абед

Пропадането на Лориен продължава с бясна скорост стремглаво надолу. В предишния кръг "мерлузите" инкасираха четвърта поредна загуба и са единственият тим в Лига 1, който все още няма спечелена точка от началото на кампанията, а треньорският пост на Силвен Риполи вече е под въпрос. Този път Лориен падна с 2:0 у дома от новака Нанси. Конте, Пайе и Росе са контузени за домакините, които спешно се нуждаят от точки.

Лил също допусна тежка загуба у дома, отстъпвайки с изразителното 4:1 от Монако. Северняците имат 4 точки от началото на сезона и към настоящия момент заемат 15-то място. За гостуването на Лориен треньорът на "кучетата" Фредерик Антонети няма да може да разчита на Тало.

Прогноза: Лориен - Лил 0:2


Нанси - Нант
Стадион: "Марсел Пико", Нанси
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон

Новакът Нанси сложи край на кошмарното си завръщане в елитната дивизия, в което стартира с три последователни поражения. В предишния кръг тимът постигна първи успех, надделявайки с 2:0 като гост над последния Лориен. За настоящия двубой треньорът Пабло Кореа ще трябва да се справя без контузения Шретиен.

Нант допусна трета поредна загуба, като този път "канарчетата" паднаха у дома с 0:3 от новака Метц. Така селекцията на Рене Жирар продължи със смъкването си надолу в таблицата и Нант вече е на 18-ото място с 3 точки. Джиджи, Илоки, Туре и Диего Карлош пропускат гостуването на Нанси.

Прогноза: Нанси - Нант 1:2


Тулуза - Гингам
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 17.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел

Тулуза допусна първа загуба за сезона, след като тимът от едноименния град отстъпи с 2:1 при гостуването си на Бастия. Така играчите на Паскал Дюпрас остават с актив от 5 точки и към настоящия момент са на 11-та позиция. Акпа Акпро, Нинков, Думбия и Сомалия са в лазарета на Тулуза.

Гингам бе начело на класирането преди последния кръг, но в него "червено-черните" направиха 1:1 у дома срещу Монпелие, а равенството им костваше лидерската позиция. Въпреки това, възпитаниците на Антоан Комбуаре заемат 5-то място в класирането с актив от 8 точки. За гостуването на Тулуза аут са Дидо, Леметр, Мартинс-Перейра, Бенезе и Менди.

Прогноза: Тулуза - Гингам 2:1


Монпелие - Ница
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 18.09.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Лионел Жафредо

Съставът на Монпелие записа второ поредно равенство, след като в предишния кръг южняците направиха 1:1 като гости на тима на Гингам, с което успяха и да смъкнат изненадващия лидер от върха в класирането. В момента играчите на Фредерик Хайнтц имат 5 пункта на сметката си и са на 13-то място. Единственият отсъстващ за домакините е Хилтон.

Марио Балотели показа, че въпреки буйния си нрав, все още не е за отписване. Италианският нападател дебютира за Ница с два гола, а отборът му победи Олимпик Марсилия с 3:2 в южняшкото дерби. С успеха възпитаниците на Люсиен Фавър събраха 10 точки и се изравниха с лидера Монако, като "орлетата" отстъпват заради по-лошата си голова разлика. За визитата на Монпелие с травми са Бодмер, Лемаршан и Ле Биан.

Прогноза: Монпелие - Ница 1:2


Сент Етиен - Бастия
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 18.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франсоа Летешие

Сент Етиен записа второ поредно реми в Лига 1, след като в предишния кръг "зелените" си тръгнаха с точка от дома на шампиона ПСЖ. Възпитаниците на Кристоф Галатие стигнаха до равенството в добавеното време на двубоя, когато Берик изравни. В момента Сент Етиен заема 12-то място с актив от 5 точки. С контузии за домакините са Мбенже и Полома.

Бастия записа втори успех за сезона и първи на свой терен. В последния мач от шампионата съставът от остров Корсика надделя с 2:1 над Тулуза. Така играчите на Франсоа Чичолини имат 6 точки и заемат 9-то място в колоната. За визитата на Сент Етиен аут са Ел Каутари, Распентино и Джику.

Прогноза: Сент Етиен - Бастия 1:0


Олимпик Марсилия - Олимпик Лион
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 18.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Антони Гаутие

Олимпик Марсилия записа втора загуба за сезона и то отново като гост, след като в предишния кръг ОМ отстъпи в дербито с Ница с 3:2 в двубой, който премина през редица обрати. Така играчите на Франк Паси заемат 14-ото място с актив от 4 точки. За дербито със съимениците от Лион с травми са Диара, Диаби, Кабеля, Фани, Сане и Алесандрини.

Олимпик Лион инкасира втора поредна загуба. Преди малко повече от седмица "хлапетата" допуснаха пълен обрат и паднаха у дома с 1:3 от състава на Бордо. Така хората на Брюно Женесио заемат 8-ото място в таблицата с 6 точки. За дербито с Марсилия с контузии са Грение, Жале, Фекир, Валбуена и Лаказет, а Гоналон е наказан.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Олимпик Лион 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182