УЕФА може да премахне продълженията


Н. Гавазов

УЕФА може да премахне продълженията

УЕФА обмисля вариант с премахване на продълженията и преминаване директно към изпълнение на дузпи след равенство в редовното време в мачове под егидата на Организацията. Тази идея е била обсъждана вчера в Нион по време на срещата на най-добрите треньори на континента. Засега няма единодушно мнение по въпроса. Противниците на нововъдението са убедени, че това ще даде предимство на по-слабите отбори, които ще правят всичко възможно единствено да се защитават и бавят времето в рамките на 90 минути.

Защитниците на идеята пък вярват, че така ще се избегне опасността от травми на футболистите и скучните 30 минути на продълженията.

"Не мисля, че искаме да виждаме изчерпани играчи по време на продълженията. Когато чуя сигнала за края на редовното време, винаги имам чувството, че ще се стигне до дузпи. Видяхме дори на последния финал в Шампионска лига как футболистите просто се разхождат. Това е неизбежно, при положение че се отива към дузпи, въпросът е как можем да подобрим положението", заяви Сър Алекс, който е специален пратеник на форума.

 

  Сподели
101