Анонс на 4-ти кръг на Висшата лига на Русия


Н. Гавазов

Анонс на 4-ти кръг на Висшата лига на Русия

Уфа - Терек
Стадион: "Нефтяник", Уфа
Дата: 20.08.2016г.
Час: 14:30
Съдия: Игор Федотов

Уфа е зле. Една спечелена точка, нито един отбелязан гол, отрицателна голова разлика и всичко това под ръководството на известния от БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко. Добрата новина е привличането на нападателя Фатаи, който може би ще направи своя дебют утре.

Терек ще бъде костелив орех и през тази година. Отборът от Грозни в никакъв случай не е сред фаворитите, но и всеки фаворит би се подхлъзнал, ако подцени колектива на Рашид Рахимов. Терек спечели четири точки до момента, побеждавайки Криля Советов и завършвайки наравно с Локомотив. Загубата от Краснодар бе планирана, така че нищо изненадващо до момента.

Фомин няма да играе от домакините, гостите са без Рудплфо и Годзюр.

Прогнозите са за успех на гостите, но нашият съвет е да пренебрегнем всеобщото мнение и отново да потърсим изненадата - Гончаренко е опитен специалист, башкирци играят пред собствена публика, а гостите са без своя треньор, който вдигна температура.

Прогноза: Уфа - Терек 2:1

 


Зенит - ЦСКА
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 20.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Сергей Иванов

Обстоятелството, че срещата между двата флагмана на руския футбол е в самото начало на първенството, значително намалява шумотевицата около сблъсъка. Много по-интересно е дербито да бъде на по-късен етап, когато надпреварата е в своя разгар и по-лесно може да се прецени подготовката на един или друг отбор, докато сега можем да направим само прибързани изводи.

От това, което виждаме до момента, прави впечатление, че столичани имат твърда и стабилна отбрана, но първата среща със сериозен съперник е утре. Освен това нападателите на ЦСКА с лекота пропиляват положенията и ако нещата продължават по този начин, хората на Слуцки ще берат ядове.

Що се отнася до Зенит, ясно се вижда, че Мирча Луческу има проблеми с адаптацията си към руския футбол. Две равенства и една победа е в актива на Зенит, като успехът срещу Ростов се превърна в истинска драма - червен картон за южняците и пълен обрат след 0:2. Повече безпокои призива на Луческу за закупуване на трима руски футболисти, за да може румънецът да си прави ротациите.

Домакините са без Дзюба, Дани и Могилевиц, а Зауня и Тошич няма да играят за гостите.

Фаворит в мача е Зенит. Още повече, че северняците победиха ЦСКА Москва в срещата за Суперкупата. След този мач Слуцки каза, че поражението е дошло заради бавното преминаване от отбрана в атака. Остава да видим, дали столичани са си извлекли урок от тази загуба, но с оглед на проблемите на Зенит, много е възможно да не видим победител на "Петровский".

Прогноза: Зенит - ЦСКА 1:1

 


Ростов - Том
Стадион: "Олимп 2", Ростов на дон
Дата: 20.08.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Александър Егоров

Нещата за Ростов се развиват много трудно. Очевидно е, че преходният период продължава. Освен това сега има и мачове от Шампионска лига, което тотално наруши пълноценната подготовка на тима. Преди три дни ростовчани играха пред 50 000 на "Амстердам Арена", а утре ще посрещнат новака Том на празния "Олимп2". До момента Ростов има трудна победа над новака Оренбург, равенство срещу аутсайдера Урал и загуба от Зенит.

Том направи два впечатляващи мача - обратът от 0:2 до 2:2 с Локомотив и победата над Уфа. Новаците играят с хъс и настроение, което за момента е напълно достатъчно да компенсира липсата на майсторство.

Говорейки за кадрови проблеми, те са при домакините. Основният защитник Баштуш отиде в Лацио, Азмун и Гацкан са аут за мача, а ситуацията около Бердиев остава неясна - консултант ли е Курбан или треньор?

Тежък мач за домакините. Несъмнено е, че те са фаворитите, но с толкова много проблеми ще е много трудно да бъде победен амбицирания новак. Ще отдадем предпочитанията си на Ростов, но с много условности.

Прогноза: Ростов - Том 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156