Сиригу: ПСЖ се опитва да се отърве от мен


Н. Гавазов

Сиригу: ПСЖ се опитва да се отърве от мен

Вратарят на ПСЖ Салваторе Сиригу, който страда от липса на игрово време, призна, че е открит за всякакви предложения през лятото. Както е известно, италианецът загуби титулярното си място след пристигането на Кевин Трап през миналото лято. Според думите на Салваторе, най-голямата обида е това, че той не е получил шанс да се пребори за място в титулярния състав.

"Свикнал съм да се доверявам на думите. За мен бе ясен сигнал, че клубът не се нуждае от нов вратар, когато продължи договора си с мен. Мислех си, че това е знак към мен, че те ми вярват. Също така смятах, че конкуренцията с Трап ще е полезна за мен", заяви Сиригу.

"През януари разбрах, че ПСЖ се опитва да се отърве от мен. Никога не ми дадоха шанс да се проявя. ЛОран Блан каза, че ще имам шанс, но това е се случи, дори когато бяхме лидери с голяма разлика. На всяка позиция имаше ротация, освен на вратарската. В края на краищата аз съм професионалист и приех решението на треньора, но не съм съгласен с него", каза още стражът.

"Имам още две години от контракта си с ПСЖ, така че това зависи от плановете на клуба. Бих искал да получа ясен отговор, имам ли шанс да се сражавам за място в титулярния състав или не. Не е лесно да дойдеш тук, ако си вратар (интервюто е дадено в Италия). Открит съм за сериозни предложения, дори да става дума за наем. Но искам да съм в отбор, който наистина има нужда от мен. Не е задължително да играя в Шампионска лига, макар че ще е плюс. Навремето Леонардо два дни ме убеждаваше да дойда в ПСЖ", добави Сиригу.

"Ювентус? Проблемът е, че Джиджи Буфон винаги е здрав и във форма. Разбира се, много се радвам за него. Може би дори аз по-рано ще завърша кариерата си от него. Но не искам да съм резервен вратар в друг клуб. Тогава е по-добре да остана в ПСЖ. Но във футбола нищо не знаеш", каза още вратарят.

 

  Сподели
119