Анонс на 31-ви кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Лига 1

Олимпик Марсилия - Рен
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 18.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Себастиен Морейра


Разочароващата кампания на гранда Олимпик Марсилия продължава. В предишния кръг южняците записаха пето поредно равенство и общо 15-то до момента за сезона, което прави играчите на Мичел номер 1 по този показател. Преди седмица ОМ стигна до 1:1 като гост на Лориен, като капитанът и вратар на тима Стив Манданда спаси марсилци от загуба с няколко блестящи намеси. Така Олимпик заема незавидната 10-та позиция с актив от 39 точки. С контузии в тима са Алесандрини и Диара.

Рен пък постигна престижно реми у дома срещу другия Олимпик - този от Лион. Бретанци губеха с 2:0, но в крайна сметка успяха да стигнат до точката след 2:2. Със спечелената точка играчите на Ролан Курбис вече имат 45 и са на 5-то място, като са само на 2 пункта от Топ 3 и зона "Шампионска лига". С травми в състава на Рен са М‘Бенге, Нтеп, Мексер и Каваре.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Рен 1:1


Сент Етиен - Монпелие
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Жером Мигелгори


Сент Етиен записа пети пореден мач без победа в Лига 1, след като преди по-малко от седмица "зелените" инкасираха 12-та загуба за сезона, отстъпвайки с 2:0 като гости на Гингам. Така възпитаниците на Кристоф Галатие се отдалечиха от челната тройка. В момента Сент Етиен заема 8-мо място с актив от 42 точки. В лазарета на тима са Брисон, Кохад, Баебек, Хамума, Клерк и Берич.

Монпелие пък допусна поражение от пет кръга насам. В последния си мач от шампионата футболистите на Фредерик Хантц бяха надиграни с 2:0 у дома в южняшкия сблъсък с Ница. Така Монпелие остава близо до опасната зона, заемайки 15-та позиция с 36 точки, което е на 3 от първия от отборите под чертата. С контузии в тима са Ласне и Журден.

Прогноза: Сент Етиен - Монпелие 1:1


Анже - Лориен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел


Доскорошната сензация в Лига 1 Анже със сигурност ще иска да забрави по-бързо месец февруари, а така както е тръгнало - по всяка вероятност и настоящия март. В предишния кръг "черно-белите" записаха седми пореден двубой без успех. Този път играчите на Стефан Мулен паднаха с 2:0 при визитата си на Нант, а поражението смъкна новакът в дивизията на 12-то място с 39 точки. Контузени в състава на Анже са Оделин и Доре.

След двата поредни успеха, сега Лориен е в серия от две последователни ремита. В предишния кръг "мерлузите" могат да съжаляват, че не спечелиха домакинството си на неубедителния през този сезон гранд Олимпик Марсилия. Футболистите на Силвен Риполи направиха 1:1 с ОМ, като над всички бе стражът на гостите, който отчая набезите на Лориен. Така "мерлузите" вече имат 39 точки и са на 11-то място. Отсъстващи за настоящия двубой са Муканджо, Фофана и Лаутоа.

Прогноза: Анже - Лориен 0:0


Лил - Тулуза
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела


Лил определено се прероди под ръководството на Фредерик Антонети. След като корсиканецът пое "кучетата", отборът не само, че се отдалечи от зоната на изпадащите, класира се за финала в турнира за Купата на Лигата, но вече и в първата половина на класирането. В предишния кръг северняците спечелиха с 2:1 гостуването си на Бастия, като по този начин Лил събра 40 точки на сметката си и заема 9-то място в таблицата. С травми в състава са Коршия, Мартен, Берия и Майнан.

След девет поредни мача без успех, Тулуза постигна най-накрая победа, което бе общо пета за сезона, но и най-изразителна. В предишния кръг "виолетовите" разбиха препълнения с контузии състав на Бордо с 4:0. По този начин Тулуза възвърна обратно надеждите си за оцеляване, което към настоящия момент е на 7 точки. Тимът от едноименния град продължава да заема предпоследното 19-то място в колоната с 26 точки. За визитата на Лил отсъстващи са Бодиже и Рома, а Блин е наказан.

Прогноза: Лил - Тулуза 2:1


Каен - Троа
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Каен допусна загуба с 1:0 при гостуването си на новака ГФК Аячо в предишния кръг, а поражението удари по амбициите на нормаднци за по предно място в класирането. Играчите на Патрис Гаранд имат 43 точки са на 7-ма позиция, като борбата за евроквотите ще бъде много оспорвана до последния кръг на сезона. С травми в състава на Каен са Нтизабонкиса, Имору, Диоманде, Делпласе и Войсен.

Изпадащият Троа бе унизен преди по-малко от седмица. Новаците бяха размазани с 9:0 при домакинството си на шампиона ПСЖ. Така Троа е с илюзорни шансове за оцеляване, след като има 14 точки е твърдо на последното 20-то място. Коне и Н‘Диайе са контузени за гостите.

Прогноза: Каен - Троа 3:0


Реймс - Гингам
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер


Реймс постигна точка в предишния кръг, която може да се окаже безценна. Футболистите на Оливие Геган стигнаха до 2:2 при визитата си на коравия тим на Монако. Така Реймс има 33 точки и заради по-добрите си показатели спрямо ГФК Аячо се задържа над чертата на спасителната 17-та позиция. Проблемите пред отбора са свързани с многото контузии, тъй като в лазарета са Онианг, Вебер, Туран, Пеже, Було и Кией, а Диего е наказан.

Гингам пък постигна първа победа от пет кръга насам, която също може да има решаваща роля. "Червено-черните" се наложиха с 2:0 у дома над амбициозния Сент Етиен. Така хората на Жослен Гурвенек вече имат 35 точки и заемат 16-то място в подреждането. С контузии в състава на Гингам са Матис, Бенезе, Ери, Левек и Де Пау.

Прогноза: Реймс - Гингам 0:0


Олимпик Лион - Нант
Стадион: "Парк Олимпик", Лион
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило


Олимпик Лион сдаде заветното 3-то място във временното класиране, което осигурява участие в предварителните кръгове на Шампионската лига. В последния си мач от първенството "хлапетата" изтърваха преднина от два гола, която имаха при визитата си на Рен и в крайна сметка двубоят завърши 2:2. Така ОЛ има 47 точки в актива си, което е с 1 по-малко от Ница, а играчите на Брюно Женесио заемат 4-та позиция. С контузии за домакините са Валбуена и Калулу, Грение наказан, а Фекир е пред дългоочаквано завръщане, но до последно ще се умува дали ще може да вземе участие в предстоящата среща.

Нант също продължава ожесточената битка за местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири наесен. Преди седмица "канарчетата" победиха с 2:0 у дома тима на Анже. Така футболистите на Мишел дер Закарян вече имат 44 точки на сметката си и са на 6-та позиция. За тежката визита в Лион с травми са Цана, Алеге и Ронжие.

Прогноза: Олимпик Лион - Нант 2:1


Бордо - Бастия
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 20.03.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Тони Шапрон


Бордо записа позорна загуба с 4:0 преди седмица и то срещу Тулуза, който е борещ се оцеляване отбор. Основният проблем пред "жирондинците" е големият брой контузени, тъй като в лазарета са Дебюши, Лефебър, Маулун, Гайич, Палоа, Плашил, Карасо, Морис-Белай и Сертич. В момента играчите на Вили Саньол са на 14-то място с 38 точки.

След шест поредни домакински мача без поражение, в предишния кръг корсиканската крепост на Бастия рухна и островитяните загубиха за първи път от декември месец насам. Играчите на Гислен Принтан бяха надиграни с 2:1 от Лил. Така Бастия остана с актив от 39 точки и се намира на 13-та позиция в колоната. За гостуването на Бордо с травми са Кулибали и Диало, а с наказания са Каюзак и Мостефа.

Прогноза: Бордо - Бастия 1:1


Ница - Газелек Аячо
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 20.03.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Никола Рейнвил


Отборът на Ница постигна много ценен успех в борбата си за класиране в европейските клубни турнири през следващия сезон и в частност най-престижния от тях - Шампионската лига. "Орлетата" се наложиха с 2:0 като гост на Монпелие в мач от 30-ия кръг на Лига 1. Попаденията паднаха през втората част и бяха дело на Валер Жермен и Аласан Плеа. Така тимът от Лазурния бряг измести Олимпик Лион от 3-ото място и Ница вече с актив от 47 точки. Бодмер, Лорис, Пуплен и Ле Биан продължават да лекуват контузии за домакините.

Абсолютният дебютант Газелек Аячо постигна много важен успех в борбата си за оцеляване. Корсиканците надиграха с 1:0 Каен в мач от 30-ия кръг на Лига 1. Единственото попадение бе дело на Халид Бутаиб в 70-ата минута. Така възпитаниците на Тиери Лорей спряха черната си серия от десет мача без победа. Въпреки успеха, ГФК остава под чертата с актив от 33 точки, тъй като показателите на Реймс са по-добри от тези на островитяните. Отсъстващи за дербито с Ница са Коеф, Йога, Бреше и Пуйол.

Прогноза: Ница - Газелек Аячо 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237