Анонс на 28-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 28-ти кръг на Лига 1

Каен - Монако
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 04.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Клемен Турпен


Каен отново се прицели към челните позиции. В последния си шампионатен двубой нормандци спечелиха с 2:1 гостуването си на амбициозния тим на Сент Етиен. Така възпитаниците на Патрис Гаранд постигнаха втора поредна победа и вече заемат 4-то място с актив от 42 точки. С контузии в тима са Имору, Диоманде, Делпласе и Войсен, а наказан е Делор.

Монако извъртя второ поред равенство далеч от дома. Този път "монегаските" не успяха да сломят коравия тим на Нант. Въпреки равенството, играчите на Леонардо Жардим продължават да държат уверено 2-ото място в таблицата с актив от 50 точки. За далечната визита в Нормандия отсъстващи са Пашалич, Коентрао, Силва, Кавалейро и Траоре.

Прогноза: Каен - Монако 1:1


Анже - Сент Етиен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Антони Готие


Доскорошната сензация в Лига 1 Анже сложи край на негативната поредица от четири последователни загуби. В предишния кръг "черно-белите" направиха 2:2 като гости на Гингам. Така селекцията на Стефан Мулен вече има 38 точки и заема 9-то място в колоната. В лазарета на Анже са Сисоко, Оделин и Доре.

След двете поредни равенства, в предишния кръг Сент Етиен допусна изненадващо домакинско поражение с 2:1 срещу Каен. Така "зелените" се отдалечиха от челните места, като в момента хората на Кристоф Галатие са на 7-ма позиция с 41 точки, като Топ 3 е само на 1 точка, но Сент Етиен е с по-лоши показатели спрямо другите претенденти. Баебек, Хамума, Полома, Перен, Клерк и Берич са с контузии.

Прогноза: Анже - Сент Етиен 0:1


Бордо - Газелек Аячо
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел

Липсата на почти една дузина играчи си каза тежката дума преди седмица, когато Бордо бе разбит с 4:1 при визитата си на борещия се за оцеляване състав на Реймс. Треньорът на "жирондинците" Вили Саньол не може да разчита на много свои възпитаници, като в лазарета на Бордо са Диабате, Дебюши, Лефебър, Маулун, Гайич, Палоа, Плашил, Карасо, Морис-Белай и Сертич. Така Бордо заема 12-то място в таблицата с актив от 37 точки.

Двубоят на Газелек Аячо срещу Олимпик Марсилия бе отложен заради наводнен терен, като корсиканци ще трябва да доиграват по-натам важната среща. Иначе ГФК Аячо продължава с колебливите изяви напоследък. В последния си мач от шампионата абсолютният дебютант в историята на френския футбол записа осми пореден двубой без победа. Този път клубът от остров Корсика бе надигран у дома с 3:2 от състава на Монпелие. Играчите на Тиери Лорей са 18-ти с 28 точки. С травми за островитяните са Манган, Бреше, Пуйол, Мартинес и Йуга.

Прогноза: Бордо - Газелек Аячо 1:0


Лил - Реймс
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра


След пет мача бе загуба, Лил инкасира общо 8-ото си поражение за кампанията досега. Този път "кучетата" бяха категорично надиграни при гостуването си на Монпелие с 3:0. Така възпитаниците на Фредерик Антонети остават с 34 точки на сметката си и заемат 15-то място. Баша, Балмон, Берия и Майнан са с травми, а наказан е Ботеак.

Реймс отново демонстрира характер и показа, че ще се бори докрай за оцеляването си в Лига 1. Преди седмица хората на Оливие Геган разбиха с 4:1 пълния с контузии състав на Бордо, като по този начин "червените" вече са с 32 точки и заемат спасителното 17-то място в таблицата. Онианг, Такалфред, Пеже, Вебер, Туран, Булот и Бреже са контузени.

Прогноза: Лил - Реймс 3:0


Ница - Троа
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Ница отново разочарова пламенните си привърженици, след като "орлетата" загубиха за втора поредна година нажеженото дерби срещу Бастия с 2:0. Така хората на Клод Пюел сдадоха заветното 3-то място на класирането и остават с актив от 41 точки, но поне са на точка от челната тройка. С контузии за тима от Лазурния бряг са Пуплен, Бен Арфа и Ле Биан, а Козиело и Баис са наказани.

Троа вече доиграва сезона. В предишния си мач от шампионата новаците инкасираха 18-та загуба за сезона и така тимът остава твърдо закотвен на последната 20-та позиция с актив от едва 14 точки, което към настоящия момент е на цели 18 от спасението. Контузени за визитата край Средиземно море са Соние, Ринкон, Марсиал, Лакур, Коне и Н‘Диайе.

Прогноза: Ница - Троа 4:0


Бастия - Лориен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 05.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори


Бастия постигна трета поредна победа и едва втора за сезона като гост, която, обаче, може да се окаже решаваща за оставането на тима от остров Корсика във френския елит. Този път играчите на Гислен Принтан се наложиха с 2:0 в дербито срещу Ница. Така Бастия вече има 37 точки и заема 11-то място в класирането. С контузии в състава на островитяните са Мабулу и Сиони.

Лориен постигна втори последователен успех в Лига 1. В предишния кръг "мерлузите" победиха с минималното 1:0 като гости слабака Троа. Така хората на Силвен Риполи събраха 37 точки и заемат 10-та позиция в колоната. С травми за Лориен са Муканджо, Фофана, Жуфре и Лаутоа, а Гасама е наказан.

Прогноза: Бастия - Лориен 2:1


Олимпик Марсилия - Тулуза
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 06.03.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Никола Рейнвил


Олимпик Марсилия не изигра последния си шампионатен двубой от първенството, който бе визита на новака ГФК Аячо, тъй като теренът на домакините бе наводнен. В по-предишния кръг ОМ записа 12-то равенство за сезона, след като стигна до драматично 1:1 срещу Сент Етиен, а точката за марсилци бе спасена от Миши Бачуай с гол в последната секунда на добавеното време. Възпитаниците на Мичел остават с актив от 36 точки и са на 13-то място, но и с мач по-малко. С контузии за южняците са Окампос, Джа Джедже и Ангиса.

Тулуза остана без треньор, след като Доминик Арибаже подаде оставка. Това дойде след 14-ата загуба за сезона преди седмица, която бе особено драматична. "Виолетовите" водеха на Рен с 1:0 до последната минута, но два гола в добавеното време пратиха Тулуза в нокаут. Така тимът от едноименния град остава на предпоследното 19-то място в таблицата с 22 точки, което е на 10 от спасението. Контузен за гостите е Роман.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Тулуза 3:0


Рен - Нант
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 06.03.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке


Рен тотално матира Тулуза, след като в предишния кръг бретанците спечелиха с 2:1 гостуването си по особено драматичен начин. Футболистите на Ролан Курбис губеха с 1:0 до последната минута, но в даденото от съдията продължение Рен стигна до успеха с голове на Осман Дембеле и Кямил Горсицки. Така бретанци имат вече 41 точки и са само на точка от Топ 3, заемайки 6-та позиция в класирането. С контузии за Рен са Мексер, Сила и Каваре.

Нант изпусна да победи тима на Монако в предишния кръг и двубоят завърши 0:0. "Канарчетата" трябва да съжаляват повече, че не взеха трите точки, защото бяха по-активният тим през целия мач. Така Нант вече 13 мача няма загуба в шампионата. Последното поражение на играчите на Мишел Дер Закарян бе именно от Монако през ноември месец миналата година. В подреждането Нант е на 8-ото място с 40 точки, само на 2 от челната тройка. В лазарета на тима са Джиджи, Алеге и Ронжие.

Прогноза: Рен - Нант 1:1


Олимпик Лион - Гингам
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 06.03.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


Олимпик Лион се оказа първият отбор в Лига 1, който успя да сломи хегемона ПСЖ след 27 мача без загуба за шампионите. "Хлапетата" успяха да спечелят у дома с 2:1, като този успех ги изкачи до 3-ото място в таблицата. Максуел Корне в 13-ата и Серхи Дардер в 45-ата минута вкараха за домакините, които взривиха над 56 000 души на новия си стадион "Парк Олимпик Лион". Така селекцията на Брюно Женесио продължава да гони голямата си цел - място в Топ 3 и участие в Шампионската лига наесен. С контузии в състава на ОЛ са Фекир, Валбуена, Малбранк, Толисо и Калулу, а Фери е наказан.

Серията от две поредни загуби на Гингам приключи, като в предишния кръг "червено-черните" направиха домакинско 2:2 у дома срещу Анже. Така хората на Жослен Гурвенек имат 32 точки, които им отреждат 16-та позиция, като към настоящия момент са на 4 пункта от опасната зона. С травми за тежката визита в Лион са Сорбон, Левек, Де Пау и Самаса.

Прогноза: Олимпик Лион - Гингам 3:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224