Анонс на 28-ми кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Лига 1

Ница - Бастия
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 26.02.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Антони Готие

Ница записа второ поредно равенство в предишния кръг и вече в три последователни мача в шампионата "орлетата" са без победа. Въпреки това, играчите на Клод Пюел се намират на 3-ото място във временното класиране с актив от 41 точки и продължават да преследват голямата цел - участие в Шампионската лига. За дербито с Бастия контузени са Пуплен, Бен Арфа и Ле Биан.

Бастия трябваше да домакинства в предишния кръг на Нант, но двубоят бе отложен. Така корсиканци останаха с актив от 34 точки и заемат 14-та позиция в колоната, като към настоящия момент островитяните могат да са спокойни за мястото си в елита. За нажежения сблъсък с Ница треньорът Гислен Принтан няма да може да разчита на Скилачи, Мабулу, Джику и Сиони.

Прогноза: Ница - Бастия 2:1


Монпелие - Лил
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


Монпелие постигна втора поредна победа, с която тимът вече диша малко по-спокойно. Преди седмица южняците спечелиха визитата си на новака ГФК Аячо с 3:2. С това играчите на Фредерик Хантц имат 32 точки и заемат 15-то място в подреждането, като са на 4 именно от последния опонент. За предстоящия двубой с травми за Монпелие са Пионие, Сансон, Журден и Ласне.

Седмица след престижното реми като гост на шампиона и хегемон в първенството ПСЖ, Лил победи Олимпик Лион с 1:0 в мач от предишния 27-ми кръг на Лига 1. С тази победа северняците се изкачиха от 15-то на 12-то място с актив от 34 точки. Наставникът на "кучетата" Фредерик Антонети няма да може да разчита на Берия, Павар, Едер, Обади и Майнан преди настоящото далечно гостуване в южната част на страната.

Прогноза: Монпелие - Лил 1:2


Гингам - Анже
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило


Гингам се бори, но в крайна сметка не успя да спечели дербито на Бретан. Възпитаниците на Жослен Гурвенек отстъпиха драматично с 4:3 при визитата си на Лориен, като водеха с 2:0, но в крайна сметка допусна обрат и във втори пореден двубой "червено-черните" инкасират четири гола. Поражението остави Гингам на 16-то място в таблицата с актив от 31 точки. За настоящия двубой в лазарета на тима са Сорбон, Левек, Леметър, Мартинс-Перейра, Де Пау и Самаса, а Матис е наказан.

Допреди месец и половина новакът Анже бе определян като приятната изненада в Лига 1, тъй като "черно-белите" се намираха дори в Топ 3, но впоследствие играчите на Стефан Мулен шест загуби в последните си седем мача в първенството, като Анже е в серия от четири последователни поражения. В момента новаците заемат 9-то място с 37 точки. За гостуването на Гингам отсъстващи са Андро, Сисоко, Оделин и Доре.

Прогноза: Гингам - Анже 1:1


Троа - Лориен
Стадион: "Стад дьо л‘Об", Троа
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Седмица след втората победа за сезона, новакът и почти сигурен изпадащ в Лига 2 тим на Троа допусна ново поражение, общо 17-то до момента за сезона. Този път Троа отстъпи с 3:1 при гостуването си на солидния състав на Монако. Отборът е на последното 20-то място с актив от 14 точки, на цели 15 от спасението. За настоящия двубой с травми за домакините са Ринкон, Марсиал, Соние, Лакур, Коне и Н'Диайе, а Ниве е наказан.

Лориен спечели дербито на Бретан след паметен двубой с Гингам. "Мерлузите" победиха у дома с 4:3, като успяха да направят обрат от 0:2 и в крайна сметка да се поздравят с трите точки. Така играчите на Силвен Риполи заемат 13-та позиция с 34 пункта. За гостуването на Троа контузени са Фофана, Жуфре и Лаутоа, а Ндонг и Гасама са наказани.

Прогноза: Троа - Лориен 0:2


Реймс - Бордо
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франсоа Летешие


Реймс инкасира втора поредна, но този път очаква загуба, отстъпвайки с 4:1 при визитата си на хегемона ПСЖ. Поражението остави хората на Оливие Геган на спасителното 17-то място, където "червените" са с актив от 29 точки, но са само на 1 точка от опасната зона. Туран, Вебер, Пеже, Сейбачо, Булот, Родригес и Кией са с контузии за Реймс.

Бордо пък изпусна да победи Ница у дома с разлика и в крайна сметка срещата завърши 0:0. "Жирондинци" бяха много активни в предни позиции и пропуснаха куп добри положения за гол в мача. Така играчите на Вили Саньол добавиха само 1 точка към сметката си и вече имат 37, които им отреждат 10-то място в таблицата. Проблемите за Бордо продължават да са многото контузени и в лазарета на тима са Контенто, Телин, Маулун, Пабло, Гайич, Палоа, Плашил, Карасо, Морис-Белай и Сертич.

Прогноза: Реймс - Бордо 0:2


Тулуза - Рен
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йоем


Тулуза записа второ поред реми у дома, като този път "виолетовите" стигнаха до късно 1:1 срещу новака ГФК Аячо след изравнително попадение в добавеното време на срещата. Въпреки това, ситуацията за тима от едноименния град не е никак добра, тъй като селекцията на Доминик Арибаже заема предпоследното 19-то място в класирането с актив от 22 точки, което на 7 от спасението. С контузии за Тулуза са Бостан, Дидо, Диоп, Роман и Уилиам Матеус.

Рен инкасира седма загуба за сезона, след като в предишния кръг бретанци отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Каен. Така възпитаниците на Ролан Курбис заемат 8-мо място в колоната с 38 пункта на сметката си. За гостуването на Тулуза отсъстващи са Кинтеро, Мексер, Сила и Каваре.

Прогноза: Тулуза - Рен 1:3

Нант - Монако
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 28.02.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Микаел Лесаж


Отборът на Нант продължава с впечатляващата си серия в Лига 1. "Канарчетата" победиха с 2:1 Лориен в мач от 26-ия кръг на френския шампионат и така вече 12 мача не познават загубата в първенството. Футболистите на Мишел дер Закарян заемат 6-то място в колоната и имат 39 пункта, като са само на точка от топ 2 и зона "Шампионска лига". Иначе преди седмица Нант трябваше да гостува на остров Корсика срещу Бастия, но двубоят бе отложен. С контузии за домакините са Алеге и Ронжие.

Отборът на Монако победи с 3:1 слабака Троа в мач от 27-ия кръг на Лига 1 и по този начин продължава пътя си към класиране за Шампионската лига през следващия сезон. "Монегаските" са на 2-ро място и имат 49 точки в актива си, което с 8 повече от Ница и Сент Етиен. За тежкото гостуване на Нант отсъстващи са Силва, Кавалейро, Траоре и Коентрао, а Дирар е наказан.

Прогноза: Нант - Монако 2:2

 

Сент Етиен - Каен
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 28.02.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Франк Шнайдер


Сент Етиен изтърва отлична възможност да се настани в челната тройка. "Зелените" направиха 1:1 като гости на Олимпик Марсилия, след като допуснаха гол в последния възможен момент на добавеното време. Така играчите на Кристоф Галатие събраха 41 точки, с колкото е и тимът на Ница, чийто показатели обаче са по-добри. За настоящия двубой с контузии за Сент Етиен са Клемен, Корне, Перен, Полома, Клерк и Берич.

Каен пък успя да сложи край на серията от три поредни загуби и преди седмица играчите на Патрис Гаранд победиха с минималното 1:0 състава на Рен. Така бретанци вече имат 39 точки, които ги изкачиха до 7-ата позиция в таблицата. За гостуването на Сент Етиен с травми са Диоманде, Депласе и Войсен, а с наказания са Да Силва и Сюбе.

Прогноза: Сент Етиен - Каен 2:0

Газелек Аячо - Олимпик Марсилия
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Стефан Ланоа


Газелек Аячо продължава с колебливите изяви напоследък. В предишния кръг абсолютният дебютант в историята на френския футбол записа осми пореден двубой без победа. Този път клубът от остров Корсика бе надигран у дома с 3:2 от състава на Монпелие. Така играчите на Тиери Лорей продължават да се борят за оцеляването си сред най-добрите. В момента островитяните са на 18-то място с актив от 28 точки, като оптимистично за тях в случая е, че са на точка от спасението. За настоящия двубой с травми за домакините са Мартинес, Бреше и Пуйол.

Олимпик Марсилия отново разочарова у дома и темпераментните привърженици на клуба продължават да очакват първи домакински успех от септември месец насам. В предишния кръг ОМ записа 12-то равенство за сезона, след като стигна до драматично 1:1 срещу Сент Етиен, а точката за марсилци бе спасена от Миши Бачуай с гол в последната секунда на добавеното време. Така играчите на испанската легенда Мичел продължават да заемат незавидното за отбор от класата на Марсилия 11-то място с актив от 36 точки. За гостуването на остров Корсика контузени са Менджи, Джа Джедже и Окампос, а Пажо е наказн.

Прогноза: Газелек Аячо - Олимпик Марсилия 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199