Анонс на 26-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Лига 1

Рен - Анже
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 12.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Стефан Ланоа


Рен записа трети пореден двубой без победа, но поне играчите на Ролан Курбис прекъснаха серията от две последователни загуби. В предишния кръг бретанци стигнаха до щастливо реми, след като изравниха в предпоследната минута от дузпа. Така "червено-черните" имат 35 точки, които им отреждат 9-ото място в класирането. С контузии за Рен са Сила, Гюркюф, Педро Енрике, Баал и Каваре.

Като че ли новакът Анже вече не издържа на темпото и приятната изненада в Лига 1 инкасира пета загуба в последните си седем мача в шампионата. Този път футболистите на Стефан Мулен отстъпиха у дома с 3:0 от гранда Олимпик Лион, а поражението смъкна Анже на 5-ото място в подреждането с актив от 37 точки. За гостуването на Рен с травми са Каранович, Сисоко, Ориак, Оделин и Доре.

Прогноза: Рен - Анже 1:1


Газелек Аячо - Троа
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


Новакът Газелек Аячо прекъсна серията от три поредни загуби, но вече в шест последователни мача абсолютният дебютант в Лига 1 няма успех. В предишния кръг играчите на Тиери Лорей направиха 0:0 у дома срещу Гингам, а със спечелената точка ГФК Аячо заема спасителното 17-то място в колоната с актив от 27 точки. За настоящия двубой с контузия продължава да е само Пуйол.

Другият от новаците - Троа, доиграва сезона. На всички е ясно, че тимът ще изпадне обратно в Лига 2, след като представянето му до момента е под всякаква критика. Троа има едва 11 точки за 20 кръга, а в последния си мач в шампионата отборът падна с 2:0 при визитата си на другия от отборите от остров Корсика - Бастия. Н'Диайе, Лакур и Коне са контузени за гостите.

Прогноза: Газелек Аячо - Троа 3:0


Гингам - Бордо
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж

Гингам продължава своя възход. В предишния кръг "червено-черните" записаха шести пореден двубой в първенството без загуба, като този път играчите на Жослен Гурвенек извъртяха нулево реми като гости на ГФК Аячо. Така Гингам вече с актив от 31 точки, което е на 5 от опасната зона, и заема 13-то място. Мартинс-Перейра, Бенезе, Де Пау и Самаса са контузени за домакините.

Бордо записа втора поредна загуба, която отново бе изразителна. Този път "жирондинците" бяха разбити у дома с 4:1 от Сент Етиен. Като оправдание може да послужи фактът, че треньорът Вили Саньол не може да разчита на голяма част от своите футболисти, тъй като в лазарета на тима са Жусие, Лефебър, Маулун, Пабло, Телин, Гайич, Карасо, Морис-Белай и Сертич, а Палоа е наказан. Бордо заема 11-ото място в таблицата с 33 точки.

Прогноза: Гингам - Бордо 1:1


Нант - Лориен
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Антони Готие


Нант продължава постепенно да се изкачва в класирането. "Канарчетата" нямат загуба вече в 11 поредни кръга в Лига 1, но проблемът пред възпитаниците на Мишел дер Закарян е, че в тази поредица от срещи записаха едва 3 победи и цели 8 равенства. В предишния кръг тимът от Западния бряг направи 0:0 като гост на Тулуза, но въпреки това вече е на 7-мо място и има 37 точки на сметката си. С травми в състава на Нант са Сигорсон, Джиджи, Алеге и Ронжие.

Лориен също записа реми в предишния си мач в шампионата. "Мерлузите" направиха 1:1 у дома с борещия се за оцеляване тим на Монпелие. Със спечелената точка играчите на Силвен Риполи вече имат 31 пункта, които им отреждат 12-ото място. За регионалното дерби с Нант с контузии са Гакпа, Фофана и Лаутоа.

Прогноза: Нант - Лориен 2:1


Монпелие - Тулуза
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Монпелие продължава да буксува. В предишния кръг южняците направиха 1:1 при гостуването си на Лориен, но въпреки спечелената точка играчите на Фредерик Хантц продължават да заемат 18-ото място в класирането с актив от 26 точки. Отсъстващи за предстоящия двубой срещу директен конкурент в битката за оцеляване са Сансон, Ласне и Журден.

Тулуза сложи край на серията от четири поредни загуби, но отново не победи. "Виолетовите" направиха 0:0 у дома срещу Нант. Положението за водения от Доминик Арибаже тим обаче не е никак розово, тъй като Тулуза заема предпоследното 19-то място в класирането с актив от 21 точки, което към настоящия момент е на 6 от спасението. За визитата на Монпелие отсъстващи са Уилиам Матеус, Брайтвайт и Кана-Бийк.

Прогноза: Монпелие - Тулуза 1:0


Реймс - Бастия
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 13.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Реймс записа две поредни витални победи. След успеха над приятната изненада в Лига 1 до момента Анже с 2:1, в предишния кръг футболистите на Оливие Геган се наложиха с 2:0 при гостуването си на друг от коравите отбори в шампионата - Каен. Така Реймс пое глътка въздух и в момента "червените" са на 16-то място с 29 точки, което е на 3 от опасната зона. Отсъстващи за домакините са Нгог, Сейбачо, Вебер, Ндом, Булот, Родригес и Кией, а Канкава е наказан.

Бастия продължи със силното представяне у дома. Корсиканци се наложиха преди седмица с 2:0 у дома над последния в класирането Троа. Проблемите пред хората на Гислен Принтан са свързани с това, че островитяните са много колебливи далеч от дома. Иначе в момента Бастия е с актив от 31 точки и заемат 14-то място. С контузии за гостите са Маранж и Джику.

Прогноза: Реймс - Бастия 0:0


Олимпик Лион - Каен
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 14.02.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Руди Буке


Вицешампионът Олимпик Лион записа втора поредна победа с 3:0, след като в предишния кръг "хлапетата" се наложиха с класическия резултат над приятната изненада в Лига 1 Анже. Така възпитаниците на Брюно Женесио вече са с актив от 36 точки и се придвижиха до 6-ото място. С контузии за ОЛ са Фекир, Рафаел и Фофана.

Каен може да има 11 победи до момента, но пък нормандци са и със същия актив от загуби. Преди седмица играчите на Патрис Гаранд допуснаха изненадващо поражение у дома от борещия се за оцеляване състав на Реймс с 2:0. В момента каен заема 8-мо място с 36 точки. За гостуването в Лион с контузии са Яхия, Делпласе, Войсен и Базил.

Прогноза: Олимпик Лион - Каен 2:1


Сент Етиен - Монако
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 14.02.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Фреди Футрел


Сент Етиен размаза с 4:1 като гост тима на Бордо в предишния кръг. Така "зелените" записаха втора поредна победа и продължават да се борят за място в Топ 3. В момента играчите на Кристоф Галатие са на 4-та позиция с 39 точки, с колкото е и третият Ница, но показателите на Сент Етиен са по-лоши. С контузии за "зелените" са Перен, Полома, Асу-Екото, Хамума, Моне-Паке, Клерк и Берич.

Монако постигна втора поредна победа и общо четвърта в последните си пет мача в Лига 1. В предишния кръг "монегаските" спечелиха регионалното дерби срещу Ница с минималното 1:0 след гол в заключителните минути. Така футболистите на Леонардо Жардим заемат 2-ото място в таблицата с актив от 45 точки. За гостуването на Сент Етиен контузени са Траоре, Лотен, Бахлули, Туалан, Кавалейро, Ечиежиле и Коентрао.

Прогноза: Сент Етиен - Монако 2:2


Ница - Олимпик Марсилия
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 14.02.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило


Ница инкасира втора поредна загуба далеч от дома. В предишния кръг "орлетата" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Монако в регионалния сблъсък на Лазурния бряг, въпреки че играха почти цяло второ полувреме с човек повече. Ница продължава да заема 3-ото място в класирането с актив от 39 точки. Треньорът Клод Пюел няма да може да разчита на Пуплен, Траоре, Плеа и Ле Биан.

Олимпик Марсилия продължава с разочароващото си представяне у дома. Грандът няма победа на своя "Велодром" от септември миналата година насам. Този път ОМ отстъпи с 2:1 у дома голямото дерби на френския футбол срещу шампиона ПСЖ, като играчите на Мичел определено могат да съжаляват, тъй като заслужаваха да спечелят точки от сблъсъка. В момента южняците заемат 10-то място в класирането с 34 точки. За дербито с Ница отсъстващи за марсилци са Менди и Окампос.

Прогноза: Ница - Олимпик Марсилия 3:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265