Анонс на 21-ви кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Лига 1

Ница - Анже
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 15.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Жером Мигелгори


Ница записа трето поредно равенство като гост в шампионата, след като в предишния кръг "орлетата" направиха 1:1 срещу Лил. Така тимът от Лазурния бряг вече има на сметката си 30 точки, които му отреждат 4-то място във временното класиране. За предстоящия двубой наставникът на тима Клод Пюел няма да може да разчита на Ле Маршан, Бодмер, Пуплен, Троаре, Плеа и Ле Биан.

Новакът Анже продължава да изумява в Лига 1. В предишния кръг футболистите на Стефан Мулен се наложиха с 2:0 у дома над другата приятна изненада в първенството до момента - Каен. Със спечелените нови три точки Анже вече е еднолично на 2-ото място в подреждането с актив от 34 пункта. За гостуването на Ница отсъстващи са Каранович, Юделин, Сисоко и Доре.

Прогноза: Ница - Анже 1:1


Троа - Рен
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Слабакът Троа прекъсна серията от три поредни ремита в Лига 1 и отново се върна обратно към загубите. Новаците са единственият състав, който, за срам и позор, от началото на сезона няма все още победа в актива си. Балансът на Троа е повече от отчайващ - 8 равенства и 12 загуби, като спасението към настоящия момент е на 13 точки. За капак на всичко, треньорът Клод Робен няма да може да разчита на цял куп играчи, тъй като с контузии са Отон, Аяс, Вешковац, Марсиал, Ринкон, Лакур, Коне и Н'Диайе.

Рен стигна до равенство 2:2 срещу големия регионален съперник Лориен в предишния си мач в шампионата. Играчите на Филип Монтание изоставаха с два гола пасив, но в крайна сметка успяха да ги наваксат още преди почивката и поделиха точките с опонента. В момента Рен има в актива си 28 пункта и заема 8-мо място в подреждането. За гостуването на Троа отсъстващи са Гюркюф, Педро Енрике, Гросицки, Баал, Мексер, Каваре и Педро Мендеш.

Прогноза: Троа - Рен 1:2


Гингам - Нант
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Антони Готие


Гингам успя да сложи край на кошмарната серия от пет поредни загуби в първенството и в последния си мач "червено-черните" се добраха до точката след 0:0 като гости на неуверения гранд Олимпик Марсилия. Въпреки това, играчите на Жослен Гурвенек заемат предпоследното 19-то място в Лига 1 с актив от 20 точки. За настоящия двубой с травми за Гингам са Де Пау, Мане, Самаса и Бака.

В същото време съперникът Нант пък прекъсна поредица от пет поредни равенства в първенството и в последния си мач от него победи с 2:1 у дома амбициозния състав на Сент Етиен, осъществявайки пълен обрат в срещата. Така "канарчетата" вече са 10-ти с актив от 27 точки. За гостуването на Гингам контузени са Сала, Моимбе, Алеге и Ронжие.

Прогноза: Гингам - Нант 1:1


Бордо - Лил
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Бордо започва бавно да възвръща увереността си. В предишния кръг жирондинците се наложиха с минималното 1:0 при визитата си на Монпелие и вече четири кръга играчите на Вили Саньол нямат поражение в шампионата. В момента тимът от провинция Аквитания заема 12-то място в класирането с актив от 26 точки. Проблемите пред Бордо са свързани с травмите на Пабло, Мулун, Телин, Сане, Гайич и Сертич, а Палоа е наказан. Сайве пък бе продаден на английския Нюкасъл.

След поредицата от три поредни победи, сега тимът на Лил е в серия от две последователни ремита в първенството. В предишния кръг "песовете" направиха 1:1 у дома срещу Ница. Така селекцията на Фредерик Антонети продължава да се представя много добре под негово ръководство. Северняците са 13-ти с 25 пункта на сметката си. За гостуването на Бордо контузени са Баша, Араухо, Майнан и Берия.

Прогноза: Бордо - Лил 2:2


Газелек Аячо - Реймс
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел


Абсолютният дебютант във френския елит Газелек Аячо за пореден път през този сезон показа, че е една от приятните изненади в шампионата. Корсиканците започнаха 2016 година с равенство 2:2 при визитата си на Монако в мач от предишния кръг на Лига 1 и така вече цели десет поредни мача нямат загуба. Играчите на Тиери Лорей дори могат да съжаляват, че не си тръгнаха с три точки от Княжеството, тъй като водеха с 2:0 на почивката, но в крайна сметка спечелиха само точка. Въпреки това, ГФК Аячо заема 14-ата позиция с 25 точки. За настоящия двубой единственият отсъстващ е Туре.

Не толкова добре са нещата при Реймс, който инкасира втора поредна загуба в първенството. В предишния кръг играчите на Оливие Геган отстъпиха с 3:1 у дома от Тулуза, след като допуснаха пълен обрат през втората част, като по този начин Реймс се свлече само на точка от отборите под чертата. "Червените" са с 21 пункта, а преди гостуването на остров Корсика с травми са Було, Родригес, Кией и Конте.

Прогноза: Газелек Аячо - Реймс 2:0


Бастия - Монпелие
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 16.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер


Бастия инкасира десета загуба от началото на кампанията. Корсиканци започнаха календарната година в шампионата с очаквано поражение с 2:0 при визитата си в столицата срещу колоса ПСЖ. Така играчите на Гислен Принтан останаха с актив от 22 точки, заемайки 16-ото място в колоната. За настоящия двубой контузен за островитяните е Диало.

Монпелие допусна второ поредно поражение в първенството с 1:0, след като в предишния си мач в Лига 1 южняците отстъпиха с минималния резултат у дома от тима на Бордо. Така футболистите на Паскал Белс също са с идентични показатели с каквито е и настоящият опонент, но головата разлика на Монпелие е по-добре и за това тимът заема 15-ото място в таблицата. За гостуването на Бастия отсъстващи продължават да са Ласне, Марво и Журден.

Прогноза: Бастия - Монпелие 2:1


Лориен - Монако
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 17.01.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Беноа Бастиен


Лориен изтърва добрата възможност да си тръгне с победа като гост срещу големия регионален съперник Рен. "Мерлузите" поведоха с 2:0 в сблъсъка, но още преди почивката пропиляха аванса. Така футболистите на Силвен Риполи трябваше да се задоволят единствено с точката, като след последния си мач в първенството тимът вече има 27 и е на 9-то място в колоната. Контузени за Лориен са Лаутоа и Си, а под въпрос е звездата Муканджо.

Монако пък успя да навакса изоставане от два гола, но въпреки това "монегаските" не успяха да победят у дома новака Газелек Аячо, който се представя много добре в последните няколко месеца. Загубата на две точки у дома коства на тима от Княжеството заеманото от тях 2-ро място в класирането и сега играчите на Леонардо Жардим са с една позиция по-назад в подреждането с актив от 33 точки. За гостуването на Лориен отсъстващи за Монако са Туре, Ечежие и Траоре, а в отбора бе привлечен бившият ас на ЦСКА Москва Вагнер Лав.

Прогноза: Лориен - Монако 0:1


Каен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 17.01.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Амаури Делеру


По-малката сензация до момента в Лига 1 Каен отстъпи с 2:0 в последния си двубой от първенството от безспорно по-голямата такава - новакът Анже. След инкасираното осмо поражение от началото на кампанията нормандци се смъкнаха до 5-ото място в подреждането с актив от 30 точки. Имору, Базил и Войсен пропускат настоящия двубой.

Олимпик Марсилия за пореден път от началото на сезона разочарова своите привърженици на "Велодром". Днес тимът на Мичел направи равенство 0:0 срещу Гинган в среща от 20-ия кръг в Лига 1. Това бе четвърто поредно реми за отбора и общо 8-мо от началото на сезона, а на всичкото отгоре грандът е без победа у дома от септември месец насам. Играчите на Марсилия доминираха почти през целия мач, но отново показаха пълна безидейност при завършването на атаките си. В момента ОМ заема 11-то място в подреждането с актив от 26 пункта. За визитата на Каен контузени са Окампос, Менди, Де Челие, Джа Джедже и Барада, Кабеля е под въпрос, а Рекик е наказан.

Прогноза: Каен - Олимпик Марсилия 0:0


Сент Етиен - Олимпик Лион
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 17.01.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Клемен Турпен


Сент Етиен се представя много колебливо далеч от дома. В предишния кръг "зелените" записаха шеста поредна загуба като гости и то точно преди големия регионален сблъсък. Този път играчите на Кристоф Галатие инкасираха пълен обрат за крайното 2:1 срещу Нант и така Сент Етиен остана с актива си от 29 точки, заемайки 7-ма позиция в подреждането. "Зелените" са измъчвани от някои ключови кадрови проблеми, тъй като с различни травми преди началото на двубоя са Перен, Баебек, Диоманде, Карамоко, Клерк и Берич.

Вицешампионът Олимпик Лион започна много добре под ръководството на новия наставник Бруно Женесио. "Хлапетата" постигнаха и първа шампионатна победа с него, след като в предишния кръг 7-кратните шампиони размазаха у дома с 4:1 слабака Троа. Така Лион измести именно настоящия опонент от 6-ото място в класирането непосредствено преди голямото регионално дерби помежду им. "Хлапетата" са с идентичен точков актив, но головата им разлика е по-добра. За сблъсъка със Сент Етиен контузени са Фекир, Фофана, Бедимо и Гоналон.

Прогноза: Сент Етиен - Олимпик Лион 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
250