Анонс на 19-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Лига 1

Ница - Монпелие
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 18.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Тони Шапрон

Ница направи второ поредно равенство далеч у дома, след като в предишния кръг "орлетата" завършиха 1:1 като гости на Реймс със спечелената точка тимът от Лазурния бряг вече с 26 и заема 5-то място в класирането. В лазарета на водения от Клод Пюел тим за Перейра, Плеа, Пуплен, Траоре и Ле Биан.

Монпелие постигна домакински обрат в предишния кръг, побеждавайки с 2:1 тима на Гингам. Така южняците добавиха нови, ценни три точки към актива си, който вече е 22 пункта, като към момента възпитаниците на Ролан Курбис се намират на 13-то място в таблицата. За гостуването на Ница с травми продължават да са Марво, Ласне и Журден.

Прогноза: Ница - Монпелие 2:2

Гингам - Рен
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило

Гингам инкасира четвърта поредна загуба и общо пета от последните си шест двубоя в Лига 1. В предишния кръг играчите на Жослен Гурвенек допуснаха пълен обрат при гостуването си на Монпелие и отстъпиха с 2:1. Негативната серия се отрази на класирането на "червено-черните", които вече са 18-ти с актив от 19 точки. В лазарета на тима продължават да са Левек, Брианд, Самаса, Мане и Бака.

Тимът на Рен записа четвърто реми за последните си пет мача от шампионата и второ поред. В предишния кръг възпитаниците на Филип Монтание направиха 1:1 у дома срещу Каен. Със спечелената точка Рен вече има 24 и продължава да е в средата на колоната, заемайки 10-та позиция. За гостуването на Гингам с травми са Баал, Нтеп, Мексер и Каваре.

Прогноза: Гингам - Монпелие 2:2


Троа - Монако
Стадион: "Стад дьо л‘Об", Троа
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен

Троа записа второ поредно реми и общо седмо за кампанията, след като в предишния кръг новаците стигнаха до 1:1 с Бастия. Така новият треньор на намиращия се на последната 20-та позиция тим Клод Робин започна с точка. Троа продължава да е единственият състав, който след преполовяване на половината сезон няма спечелена победа в актива си, а головата разлика на отбора е отчайваща - -25. Троа е със 7 точки на сметката си, като към настоящия момент спасението на дистанция от 12 пункта. Контузени за домакините са Марсиал, Лакур, Ринкон, Коне и Н‘Диайе.

Монако се настани на 3-ото място във временното класиране, след като в предишния кръг "монегаските" победиха трудно с 1:0 у дома състава на Сент Етиен. Селекцията на Леонардо Жардим получи правото да изпълни дузпа в заключителните минути на двубоя, която Фабиньо реализира. Така тимът от Княжеството има 31 точки в актива си, с колкото е и сензацията Анже, но показателите на Монако са по-лоши. С контузии за визитата на Троа са Раджи, Карийо, Кавалейро и Траоре.

Прогноза: Троа - Монако 0:2


Лориен - Нант
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Футрел

Лориен загуби с 3:0 гостуването си в предишния кръг на започващия да възвръща познатата си форма тим на Лил. Така "мерлузите" останаха с актив от 25 точки и заемат 8-мо място в класирането. Треньорът на Лориен Силвен Риполи не може да разчита на контузените Фофана, Лаутоа, Абдула и Си.

Нант записа четвърто поредно равенство в първенството. В предишния кръг "канарчетата" се добраха до 1:1 при домакинството си на Тулуза, като по този начин играчите на Мишел дер Закарян вече имат 23 точки и заемат 12-то място в колоната. Проблемите пред тима от Западния бряг са свързани с много футболисти, които са в лазарета. Контузени са Баму, Сигорсон, Моимбе, Алеге, Бирама Туре и Ронжие, а наказан е Сабали.

Прогноза: Лориен - Нант 2:1


Бастия - Реймс
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими

Бастия продължава да се намира непосредствено над опасната зона, след като в предишния кръг съставът от остров Корсика не успя да спечели гостуването си на слабака Троа и двубоят между двата отбора завърши наравно 1:1. Със спечелената точка играчите на Гислен Принтан имат 19 и се намират на 17-та позиция. Хансен, Диало, Камано и Джику ще пропуснат срещата заради контузии.

Реймс се спаси от домакинска загуба в предишния кръг, завършвайки наравно 1:1 с Ница. Изравнителното попадение за "червено-белите" бе дело на Диего от дузпа в последната четвърт на мача. Така селекцията на Оливие Геган вече е с актив от 21 точки и заема 15-то място в таблицата. Агаса, Родригес, Кией и Конте са контузени, а Вебер, Пеже и Менди пропускат срещата поради наказания.

Прогноза: Бастия - Реймс 2:0


Тулуза - Лил
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке

Тулуза допусна гол четири минути преди края при гостуването си на Нант в предишния кръг в Лига 1, като по този начин "виолетовите" пропиляха две точки в борбата си за оцеляване и спечелиха само една за крайното 1:1. След ремито Тулуза заема предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 16 пункта, на 3 от спасението. С травми за отбора преди настоящия двубой са Брайтуайт и Агилар.

Лил най-накрая започва да прилича на този отбор, който феновете на френския футбол знаят. В предишния кръг "песовете" записаха трета поредна победа под ръководството на наскоро назначения Фредерик Антонети. Този път северняците разбиха с 3:0 у дома състава на Лориен. След спечелените нови три точки Лил вече има 23 и се придвижи до 11-то място в колоната. С контузии в тима са Баша, Араухо и Берия.

Прогноза: Тулуза - Лил 1:2


Сент Етиен - Анже
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 20.12.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Сент Етиен записа трети последователен двубой без победа в шампионата и общо пета поредна загуба в своя визита, след като в предишния кръг "зелените" бяха надиграни с 1:0 като гости на Монако. Така играчите на Кристоф Галатие останаха с актив от 26 точки, които им отреждат 7-мо място в класирането. Баебек, Диаоманде, Карамоко, Клерк, Теофил-Кетърин и Берич са контузени за Сент Етиен.

Сензацията в Лига 1 Анже не победи в предишния кръг, но въпреки това новаците отново се завърнаха на 2-ото място във временното класиране. В предишния кръг играчите на Стефан Мулен стигнаха до домакинско 1:1 срещу Бордо, като със спечелената точка "черно-белите" вече имат 31 пункта. В лазарета на Анже преди тежката визита на Сент Етиен са Гомес, Сисоко и Доре.

Прогноза: Сент Етиен - Анже 1:1


Газелек Аячо - Олимпик Лион
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 20.12.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Амаури Делеру

Газелек Аячо продължава да се представя на ниво, след като в предишния кръг абсолютният дебютант в Лига 1 записа осми пореден мач в първенството без загуба. Този път тимът от остров Корсика направи 1:1 като гост на Олимпик Марсилия. Така ГФК Аячо вече е с актив от 21 точки, като въпреки силните изяви, играчите на Тиери Лаурей са само на 2 пункта от опасната зона, като в момента се намират на 16-то място в класирането. Мартиенс, Пуйол, Туре и Года са контузени.

Олимпик Лион записа втора поредна загуба в първенството. "Хлапетата" станаха поредната жертва на шампиона Пари Сен Жермен, който върви уверено към нова титла. Играчите на Юбер Фурние бяха разбити с 5:1 при визитата си в столицата, а поражението смъкна Лион на 6-то място в класирането с актив от 26 точки. Основните футболисти на вицешампиона с контузени и за Корсика няма да отпътуват Лаказет, Фекир, Валбуена, Жале, Бишевац и Юмтити.

Прогноза: Газелек Аячо - Олимпик Лион 1:1


Бордо - Олимпик Марсилия
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 20.12.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Бастиен

Бордо бе близо до това да постигне втори пореден успех в първенството, но за жалост на "жирондинците" това не се случи. Играчите на Вили Саньол направиха 1:1 като гости на сензацията Анже, като Бордо допусна попадение в заключителните минути на срещата. Така тимът от провинция Аквитания вече има 22 точки и заема 14-то място в класирането. С травми в състава преди настоящия двубой са повече от половин дузина играчи в лицето на Пабло, Жусие, Гайич, Шантом, Сане, Туре, Палоа и Сертич.

Олимпик Марсилия отново разочарова верните си и темпераментни привърженици, след като в предишния кръг именият клуб записа седми пореден двубой в Лига 1 без победа у дома. Играчите на испанската легенда Мичел направиха 1:1 с новака ГФК Аячо, а със спечелената точка ОМ има 24 и заема 9-то място в класирането. За гостуването на Бордо контузен е само Алесандрини. В същото време марсилци са в серия от четири поредни победи в своите визити.

Прогноза: Бордо - Олимпик Марсилия 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262