ПСЖ няма да срещне съпротива от Лион


Н. Атанасов

ПСЖ няма да срещне съпротива от Лион

ПСЖ - Лион
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 13.12.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Руди Буке

Звездата на френския шампион Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович вече е голмайстор №1 в историята на тима в Лига 1. С двете си попадения срещу Ница при победата като гост с 3:0 в предишния кръг шведският таран вече има 87 гола - с два повече от алжиреца Мустафа Далеб, с когото деляха върха преди мача. Иначе играчите на Лоран Блан записаха девета победа в последните си 10 мача в първенството, която дойде няколко дни след изненадващото нулево равенство като гост на новака Анже. Със спечелените нови три точки столичани имат 45 и са повече от убедителен лидер с аванс от 15 пункта пред втория Анже. През седмицата ПСЖ завърши с победа с представянето си в груповата фаза на Шампионската лига, печелейки срещу Шахтьор Донецк с 2:0, но парижани финишираха на втора позиция след лидера Реал Мадрид и ще очакват, евентуално, по-тежък съперник на жребия за 1/8-финалите идната седмица. С травми в състава на ПСЖ преди настоящия двубой са Пасторе и Верати, а Тиаго Силва е под въпрос.

Вицешампионът от последния сезон Олимпик Лион записа четвърти пореден мач без успех в Лига 1, като това бе трета загуба за "хлапетата" в тази поредица от срещи. Този път селекцията на Юбер Фурние се оказа безпомощна у дома срещу сензацията Анже, а новаците спечелиха с 2:0 на "Жерлан". Поражението смъкна Олимпик на 5-то място в класирането с актив от 26 точки. През седмицата Лион записа победа за престиж, след като се наложи с 2:0 като гост на Валенсия в двубой от Шампионската лига и огорчи дебюта на Гари Невил начело на испанския клуб. Въпреки победа, която бе първа за "хлапетата", те напускат надпреварата. Проблемите за ОЛ са свързани с контузиите на ключови играчи като Фекир, Калулу, Умтити, Жале и Фофана.

Двубоят между тези два отбора в Париж през изминалия сезон завърши без победител за крайното 1:1. Преди това ПСЖ бе в серия от четири последователни домакински успеха. Последната победа на Лион в столицата е от април месец 2006 г. с 1:0.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Олимпик Лион 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

25 ноември Малмьо - ПСЖ 0:5 (Шампионска лига)
28 ноември ПСЖ - Троа 4:1 (Лига 1)
01 декември Анжер - ПСЖ 0:0 (Лига 1)
04 декември Ница - ПСЖ 0:3 (Лига 1)
08 декември ПСЖ - Шахтьор Донецк 2:0 (Шампионска лига)

Лион:

24 ноември Лион - Гент 1:2 (Шампионска лига)
27 ноември Лион - Монпелие 2:4 (Лига 1)
01 декември Нант - Лион 0:0 (Лига 1)
05 декември Лион - Анжер 0:2 (Лига 1)
09 декември Валенсия - Лион 0:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Лион

83 срещи
31 победи за ПСЖ
26 равенства
26 победи за Лион
Голова Разлика: 115:101 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236