Анонс на 16-ти кръг на Лига 1 - срещите в сряда


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Лига 1 - срещите в сряда

Бастия - Бордо
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 02.12.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Фреди Футрел


Бастия записа второ поредно равенство като гост в Лига 1, след като в предишния кръг тимът от остров Корсика направи 0:0 при визитата си на Нант. Така играчите на Гислен Принтан вече имат 15 точки в актива си, но продължават да се намират в непосредствено близост до опасната зона, заемайки 17-та позиция. За настоящия двубой контузени са Скилачи, Диало, Камано и Джику, а Каюзак е наказан.

Отборът на Бордо продължава да е крайно колеблив в своите изяви. В предишния кръг възпитаниците на Вили Саньол бяха разбити с 4:1 у дома от витаещия в облаците състав на Каен. Тежкото поражение остави "жирондинците" на незавидното за тях 14-то място с актив от 18 пункта. Преди визитата на Корсика с травми са Пабло, Туре и Сертик, а с наказания са Хазри, Палоа и Бийого Поко.

Прогноза: Бастия - Бордо 1:1


Гингам - Реймс
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 02.12.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Йоан Амел


Гингам записа втора поредна загуба като гост. В последния си мач в шампионата момчетата на Жослен Гурвенек бяха надиграни по категоричен начин с 3:0 при визитата си на Сент Етиен. След това поражение "червено-черните" заемат 12-то място в таблицата с 19 точки на сметката си. За настоящия двубой с контузии са Матис, Самаса, Мане и Бака.

Реймс сложи край на серията от шест поредни загуби, след като в предишния кръг играчите на Оливие Гиган стигнаха до домакинско 2:2 с отбора на Рен. Въпреки спечелената точка, Реймс продължава да е в долната половина на таблицата, заемайки 15-то място с актив от 16 точки. За гостуването на Гингам отсъстващи са Родригес, Було, Кюе, Туран и Конте, а Канкава е наказан.

Прогноза: Гингам - Реймс 1:0


Монако - Каен
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 02.12.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Стефан Ланоа

Монако направи голово зрелище в последния си мач в Лига 1, но "монегаските" не успяха да спечелят дербито с Олимпик Марсилия, след като двата състава завършиха наравно 3:3 в двубой, изпълнен с редица обрати и много голови положения. Заради равенството играчите на Леонардо Жардим не успяха да се придвижат до Топ 4 във временното класиране и остават на 7-ма позиция с актив от 24 точки. За предстоящия двубой контузени за тима от Княжеството са Туалан, Кавалейро и Дирар, а Траоре е наказан.

Тимът на Каен, който е една от най-приятните изненади до момента в първенството, се утвърди на 2-ото място във временното класиране, след като в последния си мач в Лига 1 играчите на Патрис Гаранд разбиха с 4:1 като гости колебливия Бордо. Така съставът от Нормандия събра 28 точки на сметката си. За тежкото гостуване край Лазурния бряг отсъстващи за Каен са Белио, Имору и Войсен, а наказан е Яхия.

Прогноза: Монако - Каен 1:1


Монпелие - Газелек Аячо
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 02.12.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


Възходът на Монпелие продължава с бясна скорост. В предишния кръг южняците записаха трета поредна победа в шампионата, като този път жертвата на селекцията на Ролан Курбис бе вицешампионът Олимпик Лион, който отстъпи с 4:2 у дома пред Монпелие. Така тимът от едноименния град събра 18 точки на сметката си и вече заема 13-то място в подреждането. За настоящия двубой контузени са Марво, Ласне, Журден и Бериго, а наказан е Бенсабаини.

Серията от четири поредни победи на абсолютния дебютант Газелек Аячо приключи, тъй като в последния си мач в първенството тимът от остров Корсика направи 1:1 у дома със състава на Лориен. Със спечелената точка играчите на Тиери Лаурей събраха 16 и заемат 16-то място в колоната. С контузии за гостуването на Монпелие са Маури, Мартинес, Пуйол и Туре, а наказан е Дукуртю.

Прогноза: Монпелие - Газелек Аячо 2:1


Троа - Тулуза
Стадион: "Стад дьо л‘Об", Троа
Дата: 02.12.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Себастиен Морейра


Новакът Троа продължава еднолично да е най-слабият отбор в Лига 1 след първите 15 кръга на кампанията. В последния си мач от първенството играчите на Жан-Марк Фурлан очаквано бяха разбити с 4:1 при гостуването си на шампиона ПСЖ. Така Троа продължава да е единственият отбор без победа в актива си, а тимът има едва 5 спечелени точки и към настоящия момент е на цели 10 от спасението. За настоящия двубой контузени за домакините са Вешковац, Лакур, Петрич, Ринкон, Коне и Н‘Диайе.

Тулуза сложи край на сушата от 13 поредни мача без победа в първенството. "Виолетовите" имаха само един успех в актива си, който бе постигнат в първия кръг на сезона, а в последния играчите на Доминик Арибаж дочакаха своя втори такъв. Тулуза се наложи донякъде изненадващо с 2:0 при домакинството си на Ница, а въпреки спечелените три точки отборът от едноименния град продължава да е в зоната на изпадащите с актив от 12 пункта. За гостуването на Троа с травми са Агилар и Думбия, а Кана-Бийк е наказан.

Прогноза: Троа - Тулуза 0:1


Лил - Сент Етиен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 02.12.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Франк Шнайдер


Фредерик Антонети започна със загуба престоя си начело на Лил. В предишния кръг "кучетата" загубиха с 2:0 гостуването си на Анже, който е една от приятните изненади до момента през сезона. Поражението смъкна северняците до опасната зона, където Лил заема 18-то място в класирането с актив от едва 14 точки. За настоящия двубой контузени за домакините са Баша, Обади и Берия, а Буфал и Чивели са наказани.

След две поредни загуби в шампионата отборът на Сент Етиен постигна победа. В предишния кръг "зелените" сразиха по категоричен начин с 3:0 у дома състава на Гингам. Със спечелените три точки играчите на Кристоф Галатие събраха общо 25 на сметката си и заемат 5-то място в таблицата. С травми за Сент Етиен преди гостуването на север са Корне, Погба и Берич, а наказан е Сал.

Прогноза: Лил - Сент Етиен 1:2


Рен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 03.12.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон


Рен записа второ поредно равенство от 2:2 в първенството. След домакинското срещу Бордо, в последния си мач в Лига 1 играчите на Филип Монтание постигнаха същия резултата при гостуването си на посредствения състав на Реймс. С новата спечелена точка бретанци вече имат 22 и заемат 8-ото място във временното класиране. Преди настоящия двубой контузени за Рен са Нтеп и Каваре, а Сио е наказан.

Отборът на Олимпик Марсилия не записа победа в своето пето поред домакинство. Този път възпитаниците на испанската легенда Мичел направиха зрелищен голов трилър с отбора на Монако, завърши без победител за крайното 3:3 , като срещата бе с обрати и качествен футбол. За последно обаче ОМ успя да зарадва своите темпераментни фенове на "Велодром" в средата на месец септември. В същото време обаче южняците са в серия от три поредни победи в своите гостувания. В момента Олимпик е с актив от 19 точки и заема 11-то място в класирането. За гостуването на Рен отсъстващи е само Де Челие.

Прогноза: Рен - Олимпик Марсилия 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224