Анонс на 9-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 9-ти кръг на Лига 1

Лил - Монпелие
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 02.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Саид Енжими


И през настоящия сезон тимът на Лил изпитва трудности. Начело на "кучетата" е Ерве Ренар, но северняците отново са много непостоянни. През седмицата Лил изигра отложения си двубой от Лига 1 с Нант, като отборът инкасира домакинска загуба с 1:0, която го смъкна на 16-то място в класирането с актив от 7 точки. За настоящия двубой контузени за домакините са Сумаро, Балмон и Берия.

Монпелие най-накрая показа характер и няколко дни след неприятния обрат от Монако у дома тимът успя да запише първи успех за сезона. Южняците се наложиха с 2:1 при домакинството си на Лориен, а с него възпитаниците на Ролан Курбис вече са на 18-то място с 4 пункта на сметката си. За гостуването на север контузени са Деплан, Журден, Саихи и Сансон.

Прогноза: Лил - Монпелие 1:1


Олимпик Лион - Реймс
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 18:30
Съдия: Антони Готие


Съставът на Олимпик Лион допусна втората си загуба за сезона, след като в предишния кръг "хлапетата" отстъпиха с 3:1 при визитата си на Бордо, който също е не особено убедителен през настоящата кампания. Поражението смъкна играчите на Юбер Фурние на 8-мо място в подреждането с актив от 12 точки. През седмицата Лион отстъпи с 1:0 при домакинството си на Валенсия от груповата фаза на Шампионската лига. В състава има редица кадрови проблеми, тъй като с контузии са Фекир, Грение, Фофана, Коне, Рафаел, Янга-Мбива и Бедимо.

Реймс сложи край на серията от три поредни равенства в Лига 1 и в предишния кръг възпитаниците на Оливие Геган се наложиха с 1:0 при домакинството си на Лил. Така Реймс продължи със силните изяви от началото на кампанията, като отборът вече има актив от 15 точки и заема 4-то място в колоната. С контузии за визитата на вицешампиона са Манди, Агаса и Конте.

Прогноза: Олимпик Лион - Реймс 3:2


Анже - Бастия
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра


Новакът Анже продължава със силното си представяне. В предишния кръг "черно-белите" помогнаха със затъването на гранда Олимпик Марсилия, побеждавайки с 2:1 насред неговия "Велодром". Томас Мангани откри резултата за тима от Бретан от дузпа след фаул на Хавиер Манкио срещу Венсан Мансо. В средата на второто място Роман Томас удвои след удар с глава. Анже пък продължава с отличното си представяне и вече има 15 точки на пета позиция - на пет от лидера Пари Сен Жермен. За настоящия двубой треньорът на тима Стефан Мулен няма да може да разчита на контузените Каранович и Суну.

Бастия покажа живец и след четирите поредни загуби, които тимът от остров Корсика инкасира, в предишния кръг футболистите на Гислен Принтан победиха с класическото 3:0 тима на Тулуза. Така Бастия събра 10 точки в актива си и заема 11-та позиция в таблицата. С контузии за визитата на намиращия се в супер форма новак Анже контузени са Джику, Джебур и Нгандо.

Прогноза: Анже - Бастия 2:1


Троа - Гингам
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори


Троа успя да сложи край на серията от три поредни загуби, след като в предишния кръг новакът стигна до равенство 1:1 при гостуването си на коравия тим на Рен. Въпреки ремито, играчите на Жан-Марк Фурлан заемат предпоследното 19-то място в класирането с актив от едва 4 точки и след първите 8 кръга са един от двата отбора в Лига 1, който все още няма победа. Контузени преди предстоящия двубой са Мартинс-Перейра, Коне и Н'Диайе.

Гингам записа първо равенство за кампанията. В предишния кръг "червено-черните" показаха характер и завършиха 3:3 у дома срещу Монако. Гостите от Княжеството повеждаха на три пъти в резултата, но играчите на Жослен Гурвенек успяваха да се върнат в срещата и да не допуснат поражение. Със спечелената точка Гингам заема 13-то място в класирането с актив от 10 пункта. За гостуването на Троа контузени са Дембеле, Лематър, Левек и Бака.

Прогноза: Троа - Гингам 0:1


Газелек Аячо - Тулуза
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер


Абсолютният дебютант във френския елит - Газелек Аячо, допусна шеста загуба за сезона, след като в предишния кръг тимът от остров Корсика отстъпи с 2:0 при гостуването си на Каен. Така след първите 8 кръга играчите на Тиери Лаурей имат едва 2 точки на сметката си и заемат последното 20-то място в класирането, а треньорският стол на наставника започва сериозно да се клати. С контузии преди двубоя за домакините са Юнга и Туре, а наказани са Мартинес и Ле Мойн.

След три поредни равенства Тулуза допусна неприятна загуба в предишния кръг. "Виолетовите" отстъпиха с 3:0 при гостуването си на Бастия. Поражението смъкна водения от Доминик Арибаж клуб на 17-то място в класирането с актив от 7 точки. Проблемите пред Тулуза преди втората поредна визита на остров Корсика са свързани с контузиите на Сомалиа, Видал, Нинков, Уилиам Матеус и Сирие, а Трехо е наказан.

Прогноза: Газелек Аячо - Тулуза 1:0


Ница - Нант
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Футрел


Възходът на Ница продължава с бясна скорост. Тимът от Лазурния бряг постигна трета поредна победа, а още по-впечатляващи са показателите на "орлетата". В последните три кръга футболистите на Клод Пюел вкараха 13 гола и допуснаха едва 3 във вратата си. След като размазаха с 6:1 тима на Бордо, в предишния кръг Ница разби с 4:1 устремилия се към челната позиция състав на Сент Етиен и то на неговия "Жофроа Гишар". Успехът на "орлетата" е още по-респектиращ заради факта, че Ница завърши мача с 9 души, след като Ле Маршан и Менди бяха изгонени през втората част. Освен тях двамата, другите отсъстващи за настоящия двубой са контузените Ле Биан, Плеа, Женевоа, Пуплен и Хулт. Ница заема 7-мо място в класирането с актив от 14 точки.

Преди седмица Нант загуби с 4:1 домакинството си на шампиона Пари Сен Жермен. "Канарчетата" поведоха в резултата като дори водеха на полувремето с 1:0, но през втората част шампионите вкараха 4 безответни гола във вратата на Нант. През седмицата обаче играчите на Мишел дер Закарян изиграха отложения си двубой срещу Лил, който "канарчетата" успяха да спечелят с минималното 1:0, като по този начин сложиха край на серията от 4 поредни загуби. С успеха си Нант вече е 14-ти с актив от 10 пункта. За гостуването на Ница контузени са Сала и Сабали.

Прогноза: Ница - Нант 2:1


Монако - Рен
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Тони Шапрон

Отборите на Гинган и Монако завършиха наравно 3:3 в мача помежду си от осмия кръг на Лига 1. "Монегаските" повеждаха на три пъти при визитата си на полуостров Бретан, но в крайна сметка минута преди края на срещата изпуснаха победата, когато Бенезет изпрати момчетата на Леонардо Жардим само с точка обратно към Княжеството. В момента "монегаските" имат 12 точки в актива си и заемат 9-то място в класирането. Отсъстващи за настоящия двубой са Бахули, Туалан и Елдер Коща, а Коентрао и Моутиньо са под въпрос.

Рен записа трето поредни равенство и то пак при резултат 1:1. Този път играчите на Филип Монтание не успяха да победят у дома предпоследния в класирането тим на Троа. С ремито бретанци пропуснаха да се доближат на 3 точки от лидера ПСЖ и в момента заемат 3-то място в класирането с актив от 15 пункта. Контузени за гостуването на Монако са Фернандес, Костил, Каваре и Гертмонас, а Сио и Сила са наказани.

Прогноза: Монако - Рен 2:1


Лориен - Бордо
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Клемен Турпен


Лориен приключи със серията от три поредни победа в Лига 1, след като в предишния кръг "мерлузите" инкасираха загуба с 2:1 при гостуването си на непостоянния тим на Монпелие. Поражението в южната част на страната смъкна възпитаниците на Силвен Риполи на 10-ото място в класирането с актив от 11 пункта. За настоящия двубой контузени са Мулумба, Герейро, Жано и Лавин, а Абдула е наказан.

Бордо успя бързо да се съвземе след разгромната загуба с 6:1, която тимът инкасира при гостуването си на Ница. В предишния кръг момчетата на Вили Саньол победиха с 3:1 у дома вицешампиона Олимпик Лион, като по този начин записаха едва втора победа от началото на кампанията, като "жирондинците" все още нямат успех далеч от дома. В момента Бордо заема 12-то място в класирането с 10 точки. За гостуването на Лориен контузени са Гилбер, Туре, Сертик и Диабате.

Прогноза: Лориен - Бордо 2:2


Каен - Сент Етиен
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 03.10.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Йоан Амел


Каен записа пети успех от началото на сезона, след като в предишния кръг тимът от Нормандия надделя с 2:0 при домакинството си на последния в класирането ГФК Аячо. Победата изкачи играчите на Патрис Гаранд на 6-то място в класирането с актив от 15 точки, с колкото са още три отбора, но показателите на Каен са най-лоши. Освен това "синьо-червените" са единственият тим в Лига 1, който няма равенство в актива си след първите 8 кръга на кампанията. Нкололо и Делпласе ще пропуснат настоящото домакинство.

Серията от пет поредни победи на Сент Етиен приключи по неприятен начин, след като в последния си мач от шампионата "зелените" бяха разбити у дома от Ница с 4:1, а за капак на всичко играчите на Кристоф Галатие бяха с двама души повече на терена през втората част, но не успяха да направят нищо повече. Въпреки втората загуба за кампанията, Сент Етиен заема 2-ро място във временното класиране с актив от 16 точки и е на 4 зад лидера ПСЖ. За гостуването на Каен контузени са Асу-Екото, Теофил-Катерин и Кохад, а Малкюи е наказан.

Прогноза: Каен - Сент Етиен 1:1


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280