Анонс на 6-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 6-ти кръг на Лига 1

Рен - Лил
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 18.09.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Стефан Йохем


Отборът на Рен отново показа, че се намира в отлична форма в последния месец и записа четвърта поредна победа в Лига 1. Бретанците взеха три точки след успех с 2:0 при визитата си на Нант в дербито на полуострова. Така играчите на Филип Монтание имат 12 точки в актива си и за само на пункт от шампиона и лидер в класирането. През седмицата Рен се подсили и с бившия играч на Лион Йоан Гюркюф, който акостира на "Рю дю Лориен" като свободен агент. За настоящия мач с травми в състава на домакините са Костил, Гертмонас и Каваре.

В предишния кръг Лил записа трето равенство от началото на сезон, като любопитна подробност е, че всички ремита до момента на "кучетата" са без отбелязани попадения. Този път северняците си тръгнаха с точка при гостуването си на Олимпик Лион. Така играчите на Ерве Ренар заемат 13-то място в класирането с актив от 6 точки. Преди визитата на намиращия се в силна форма тим на Рен контузени са Елана, Мартен и Берия.

Прогноза: Рен - Лил 1:0


Анже - Троа
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Новакът Анже инкасира първа загуба за сезона, след като в предишния кръг играчите на Стефан Мулен отстъпиха с 3:1 при визитата си на Лориен с 3:1. Поражението смъкна "черно-белите" на 7-мо място във временното класиране, като в момента Анже е с актив от 8 точки. За настоящия двубой срещу другият от новаците - Троа, контузени са Суну, Оделен и Бука Муту.

Троа допусна второ поражение за кампанията и след първите 5 кръга тимът от едноименния град продължава да е без победа в Лига 1. Този път възпитаниците на Жан-Марк Фурлан отстъпиха с 3:1 при домакинството си на Каен. Така Троа се смъкна в непосредствена близост до зоната на изпадащите, а тимът заема 18-то място с актив от 3 точки. Преди гостуването на Анже кадровите проблеми в щаба на Троа не са никак малко, тъй като с контузии са Дарбион, Кабо, Мартинс-Перейра, Аяс, Кон и Н'Диайе.

Прогноза: Анже - Троа 2:1


Бастия - Ница
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


След като само допреди два кръга тимът на Бастия нямаше загуба в първенството, сега корсиканци инкасираха две поредни поражения. В предишния кръг играчите на Гислен Принтан бяха разбити с 4:1 при гостуването си на Олимпик Марсилия. Изразителното поражение смъкна островитяните на 9-то място в класирането с актив от 7 точки. Преди настоящия сблъсък с Ница с травми в състава на домакините са Мостефа, Кейта, Лека и Сиони, а наказани са Камано и Джику.

Серията от три поредни мача без поражение, в която Ница записа две ремита и победа, приключи в предишния кръг. Тогава "орлетата" отстъпиха с 1:0 при домакинството си на Гингам, а поражението измести състава от Лазурния бряг на 15-то място в подреждането с актив от 5 точки. За гостуването на намиращия се в близост остров Корсика треньорът Клод Пюел няма да разчита на Льо Маршан, Траоре, Хулт и Пуплен

Прогноза: Бастия - Ница 1:1


Каен - Монпелие
Стадион: "Мишел д' Орнано", Каен
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж

Каен успя да сложи край на серията от две поредни загуби и нормандци отново се завърнаха на пътя на победите. В предишния кръг играчите на Патрис Гаранд записаха трети успех от началото на сезона, след като се наложиха с 3:1 при гостуването си на Троа. Така Каен събра 9 точки на сметка си и към момента тимът заема 5-то място в таблицата. За настоящия двубой наказани за Бен Юсеф и Да Силва.

Монпелие продължава сериозно да буксува. В предишния кръг южняците записаха четвърта загуба от началото на кампанията, отстъпвайки с 2:1 у дома срещу Сент Етиен. Така играчите на Ролан Курбис заемат предпоследното 19-то място в подреждането с актив от едва 1 точка. За гостуването на Каен контузени са Камара, Мартен, Журден, Саихи и Сансон.

Прогноза: Каен - Монпелие 2:1


Гингам - Газелек Аячо
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 19.09.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


След слабия старт на сезона и трите поредни загуби сега тимът на Гингам започна постепенно да набира скорост. "Червено-черните" първо победиха с 2:0 гранда Олимпик Марсилия, а в предишния кръг играчите на Жослен Гурвенек се наложиха 1:0 при гостуването си на Ница. По този начин Гингам се откъсна от дъното и се изкачи до 14-та позиция в подреждането с актив от 6 точки, с колкото са още три отбора, но показателите на Гингам са най-лоши спрямо техните. Контузен за настоящия мач е Бака.

Абсолютният дебютант в Лига 1 Газелек Аячо продължава да изпитва трудности. В предишния кръг тимът от остров Корсика загуби с 1:0 домакинството си на Монако, а поражението бе четвърто поред за играчите на Тиери Лаурей, които заемат последното 20-то място в подреждането с актив от 1 точка. Гостуването на Гингам ще пропусне контузеният Туре.

Прогноза: Гингам - Газелек Аячо 2:0


Бордо - Тулуза
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 20.09.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Микаел Лесаж


Отборът на Бордо спря победната серия на шампиона Пари Сен Жермен в Лига 1. В двубой от 5-ия кръг "жирондинци" измъкнаха равенство 2:2 на "Парк де Пренс". Основна вина за това обаче има вратарят на домакините Кевин Трап, който направи непростими грешки и при двете попадения на гостите. Футболистите на Вили Саньол на два пъти изоставаха в резултата, но в с попадения на Сайве и Хазири успяха да си тръгнат непобедени от дома на шампиона, а за капак на всичко малко преди да изравнят "жирондинците" бяха останали и с човек по-малко, след като единият от голмайсторите Сайве бе изгонен. Така Бордо заема 12-то място в класирането преди срещите от кръга с актив от 6 точки. С контузии за настоящия двубой са Туре, Плашил, Сертик, Сане и Диабате.

Тулуза пък записа четвърти пореден мач без успех в шампионата. В предишния кръг "виолетовите" направиха 2:2 при домакинството си на Реймс, като за капак на всичко играчите на Доминик Арибаж пропиляха комфортен аванс от два гола. Ремито смъкна Тулуза до 16-та позиция в подреждането с актив от 5 точки. За гостуването на Бордо с контузии са Уилиам Матеус, Видал, Нинков, Сириекс и Агилар.

Прогноза: Бордо - Тулуза 1:0


Монако - Лориен
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 20.09.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Амаури Делеру

Монако прекъсна серията от три поредни мача без победа в Лига 1 и в предишния кръга "монегаските" се справиха, макар и с минималното 1:0, с новака Газелек Аячо. Единственото попадение е срещата бе дело на Фабиньо от дузпа през първата част. Така играчите на Леонардо Жардим заемат 8-мо място в класирането с актив от 8 точки. За настоящия двубой с оплаквания от различни травми за тима от Княжеството са Бакайоко, Туалан, Дирар, Елдер Коща и Жоао Мутиньо, а Траоре е наказан.

Отборът на Лориен записа първи успех в новия шампионат на Лига 1, след като надигра с 3:1 Анже в бретанското дерби от петия кръг на надпреварата. Така "мерлузите" поеха глътка въздух, след като преди това бяха записали по две ремита и две поражения. Въпреки успеха играчите на Силвен Риполи заемат 17-то място в класирането с актив от 5 точки. За тежката визита в Монте Карло контузен е Фофана.

Прогноза: Монако - Лориен 2:0


Сент Етиен - Нант
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 20.09.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Мило


Отборът на Сент Етиен победи с 2:1 като гост Монпелие. "Зелените" затвърдиха кризата при южняците и в същото време се доближиха на три точки от лидера Пари Сен Жермен, заемайки 4-то място в таблицата с актив от 10 пункта. Автори на попаденията от последния мач на тима станаха Мустафа Баял Сал и Нолан Ру. Проблемите пред наставника на Сент Етиен Кристоф Галатие са свързани с травмите, които мъчат Теофил-Катерин, Диоманде, Баебек, Корне и Кохад.

Нант инкасира втора поредна загуба в шампионата, след като в предишния кръг "канарчетата" отстъпиха с 2:0 при домакинството си на намиращия се в много силна форма състав на Рен. Поражението смъкна играчите на Мишел дер Закарян на 10-то място в класирането с актив от 7 точки. За гостуването на Сент Етиен контузени са Риу и Моимбе, а наказани са Адриан и Сигорсон.

Прогноза: Сент Етиен - Нант 2:1


Олимпик Марсилия - Олимпик Лион
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 20.09.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Руди Буке


Петият кръг ще завърши с най-интересния мач от неговата програмата - сблъсъкът между двата съименника от Марсилия и Лион.

След разочароващото начало на сезона и последвалите до момента три загуби Олимпик Марсилия започна да намира себе си. Отборът на испанската легенда Мичел разгроми с 4:1 гостуващия Бастия и записа втори успех в Лига 1, благодарение на който се придвижи на 11-о място във временното класиране с актив от 6 точки. Ромен Алесандрини беше големият герой за марсилци с двата си гола, а по веднъж се разписаха Бенжамен Менди и Миши Батшуай. Със същия точков актив като марсилци са още три отбора, но головата разлика на ОМ е най-добра. За важния мач с Лион под въпрос е само Джа Джедже.

Вицешампионът Олимпик Лион продължава да разочаврава с изявите у дома през настоящия сезон. В предишния кръг "хлапетата" не успяха да спечелят третия си домакински двубой до момента, след като възпитаницте на Юбер Фурние не успяха да спечелят срещу Лил, а срещата завърши 0:0. Така Лион заема 6-то място в класирането с актив от 8 точки. За тежката визита на "Велодром" с контузии са Коне, Фофана, Грение и Фекир.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Олимпик Лион 2:2


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
369