Рафаел: Напускането на Сър Алекс бе фатално за мен


Н. Гавазов

Рафаел: Напускането на Сър Алекс бе фатално за мен

Новото попълнение на Олимпик Лион Рафаел разказа за своите отношения с мениджъра на Манчестър Юнайтед Луси ван Гаал. Както е известно, по-рано през този месец бразилецът напусна "Олд Трафорд", за да се присъедини към френския клуб. Рафаел признава, че оттеглянето на Сър Алекс е повлияло върху развитието на кариерата му.

"Проведох най-добрия си сезон преди да си замине Сър Алекс. Играх почти във всеки мач и станахме шампиони. Но напускането на Сър Фъргюсън се оказа фатално за мен. Валенсия започна да играе десен защитник при Ван Гаал. Той е великолепен играч, но аз също играех добре на тази позиция", заяви Рафаел.

"Трудно ми е да кажа нещо за Мойс, защото работихме само година. С Ван Гаал имах нормални отношения. Той си имаше свое мнение и свои мисли, но всички са така. Мениджърът е мениджър. Винаги съм уважавал решенията на мениджъра и ще продължавам да ги уважавам и занапред", добави играчът.

"Има ли Ван Гаал проблем с бразилците? Честно, не знам. Останах единственият бразилец след заминаването на Андерсон. Знам за историите на Ван Гаал с бразилците, но не мога да го потвърдя. Не ми се доверяваше, но не мога да кажа, че е заради това, че съм бразилец", завърши Рафаел.

 

  Сподели
153