Галатасарай спечели Суперкупата на Турция


Н. Гавазов

Галатасарай спечели Суперкупата на Турция

Галатасарай спечели Суперкупата на Турция, след като победи с 1:0 Бурсаспор на "Османли Стади" в Анкара. Двата отбора започнаха без предварително проучване и на практика без център - топката се изнасяше с дълги пасове към чуждото наказателно поле. И още в началото Бурсаспор можеше да открие резултата. Бакамбу получи топката в наказателното поле на противника и от 12 метра стреля, но Муслера спаси.

След това в сила влезе футболното правило "ако не вкараш, ще ти вкарат". В 21-та минута Ясин Йозтекин овладя топката на около 20 метра от наказателното поле на Бурсаспор, придвижи се напред и стреля в десния ъгъл за 1:0.

След гола символичните гости удвоиха енергията си, но възпитаниците на Хамза Хамзаоглу успяха да затворят мача и не позволиха на противника да създава опасни положения за гол. В края на полувремето шампионите можеха да удвоят, но Гюнок спаси удар на Йълмаз.

След почивката срещата продължи в познатото русло. В последните 20 минути наставникът на тима от Бурса Ертургул Саглам хвърли свежи сили, но това не промени картината.

Подолски и Снайдер бяха титуляри за Галатасарай, но не показаха кой знае какво и бяха заменени през втората част. Влезлият като резерва за истанбулци Чолак пък бе изгонен с директен червен картон в 88-ата минута.

В крайна сметка срещата завърши с минимална победа на гранда от Истанбул, за който това е 14-та Суперкупа в историята и трети трофей през годината.

 

  Сподели
78