ПСЖ спечели International Champions Cup


Н. Гавазов

ПСЖ спечели  International Champions Cup

ПСЖ спечели Международната Купа на шампионите, след като парижани победиха Манчестър Юнайтед с 2:0. Англичаните се нуждаеха от независимо какъв успех, за да триумфират, докато французите трябваше не само да се наложат над съперника си, но и да го направят с два гола разлика.

Първото опасно положение за гол възникна пред вратата на Де Хеа, който грубо сбърка, подарявайки топката на Ибрахимович, но шведът не уцели вратата. По-активни в началото бяха хората на Луис ван Гаал, като Депай можеше да открие в 14-та минута, но също стреля извън гредите на чуждата врата. Последва опасно положение в полето на англичаните - след корнер Ибра стреля с глава.

В 25-та минута Максуел с дълъг пас изведе Матуиди сам срещу Давид де Хеа и така резултатът бе открит.

Изглежда, че "червените дяволи" бяха изненадани от такъв развой. Рууни имаше шанс да вкара, но пропусна, а малко след това Мата за малко не остана лице в лице с Трап.

Французите обаче се отнесоха по-отговорно към своите положения. Златан получи топката пред наказателното поле и я изпрати вляво към Максуел, а след това шведът тръгна напред и засече паса на бразилеца за 2:0.

На почивката двамата треньори направиха някои промени в съставите си, което се отрази на играта. Като изключим отличния шанс пред Мата, нямаше други положения за гол, а двубоят все повече заприлича на обикновена контрола. Отборите доиргаха мача и резултатът остана непроменен.

 

  Сподели
173