Реал помете Сити и спечели групата


Н. Гавазов

Реал помете Сити и спечели групата

Реал Мадрид спечели австралийското издание на International Champions Cup, побеждавайки с 4:1 Манчестър Сити. Рафа Бенитес излезе с основните си играчи, докато Мануел Пелегрини започна с някои от юношите си, както и новите попълнение Фабиан Делф и Рахийм Стърлинг, като бившият нападател на Астън Вила остана на терена до средата на първата част заради контузия.

В 21-та минута Карим Бензема се възползва от центриране на Гарет Бейл и откри резултата. Малко по-късно Тони Кроос изведе Роналдо, който успя да прехвърли Джо Харт. Резултатът стана класически минута преди края на полувремето, когато Пепе се възползва от грешка в защитата на "гражданите" и лоша намеса на Харт.

Почетното попадение на англичаните дойде по куриозен начин. Стърлинг игра с ръка при овладяване на топката, а веднага след него това направи и Серхио Рамос. Ситуацията се разви извън наказателното поле, но реферът отсъди дузпа, която Яя Туре реализира.

Първите трима дадоха комфортен аванс на испанския гранд, а Туре Яя намали от дузпа в самия край на първата част.

След почивката Реал продължи да контролира събитията на терена. Крайното 4:1 бе оформено в 73-ата минута, когато Иско проби отдясно и подаде на Денис Черишев, който от няколко метра изпрати топката във вратата.

Рома завърши на втора позиция в групата, докато Манчестър Сити е трети.

 

  Сподели
112