Челси започна със загуба американското си турне


Н. Гавазов

Челси започна със загуба американското си турне

Английският шампион Челси започна участието си в International Champions Cup с изненадваща загуба от Ню Йорк Ред Булс. Англичаните спечелиха първото полувреме, но след почивката възпитаниците на Жозе Моуриньо показаха безобразна игра в защита и допуснаха четири гола. Крайният резултат в мача - 4:2 в полза на "червените бикове".

Лоик Реми в 26-та минута се възползва от асистенцията на Оскар и откри резултата, а след това Виктор Моузес пропусна да увеличи преднината на своите, след като първо остана лице в лице с вратаря на американците, но би в него, а след това удари греда.

След почивката картината се промени и Ред Булс максимално се възползва от грешките в отбраната на Челси, които не липсваха и през първата част.

В 51-та минута Джон Тери сбърка фатално, от което се възползва Франклин Кастеланьос. В 70-ата минута американците стигнаха до пълен обрат. Кастеланьос центрира, а непокритият Тейлър Адамс с глава покачи на 2:1. Само три минути по-късно Шон Дейвис направи 3:1 с мощен удар около границата на наказателното поле.

Еден Азар върна интригата 20 минути преди края. След този гол "сините" установиха стихиен натиск, но срещнаха чудесната игра в защита на американците. Крайното 4:2 за "биковете" бе оформено в 77-ата минута след точен удар на Дейвис.

 

  Сподели
93