Лудогорец приключи с евротурнирите


Н. Гавазов

Лудогорец приключи с евротурнирите

Шампионът на България Лудогорец отпадна от втория квалификационен кръг на Шампионска лига, след като загуби и реванша срещу Милсами с 2:1 в Молдова. Първата среща в Разград бе спечелена с 1:0 от молдовците и така българският отбор през този сезон ще съсредоточи усилията си само в родната футболна действителност.

Българите започнаха добре и поведоха с гол на Вандерсон в 27-та минута, но минута след това Андроник изравни. Попадението обърна играта на гостите, които бяха още по-слаби след почивката. В 72-та минута домакините останаха с човек по-малко заради втория жълт картон на Коукари, но разградчани продължиха да демонстрират неориентирани и неадекватни действия по терена, като фиаското достигна връхната си точка в 89-та минута, когато резервата на Милсами Рацу за втори път порази вратата на българите.

Поражението изхвърли Лудогорец от евротурнирите през този сезон, тъй като те отпадат на твърде ранен етап от ШЛ, което не им позволява дори да продължат в турнира Лига Европа. Освен това българският шампион пропусна възможността да се пребори за поне 10 милиона евро от евентуално влизане в групите на турнира.

Така за феновете на Лудогорец остава само възможността да се наслаждават на играта на любимците си в родното първенство и да се надяват на по-добро следващо лято.

 

  Сподели
261