Анонс на 30-ти кръг на Висшата лига на Русия


Н. Гавазов

Анонс на 30-ти кръг на Висшата лига на Русия

В събота завършва първенството на Русия. Новият сезон ще започне на 19 юли, но няма смисъл да говорим за него, тъй като до края на настоящия е ясен само шампионът. ЦСКА и Краснодар продължават борбата за второто място, Рубин има шанс да се класира за Лига Европа, а Динамо рискува да отстъпи позицията си на казанчани. Жестока е и битката за оцеляване, като в нея са замесени няколко отбора, всеки от които може да поеме към по-долната дивизия.


Динамо - Краснодар
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Сергей Лапочкин

Това е един от централните мачове на кръга. Динамовци отдавна можеха да се класират за Лига Европа, но буквално проспаха месец май, записвайки само една победа в седем поредни мача. Сред "постиженията" на столичани ще добавим домакинските равенства срещу последните два отбора и загубата при гостуването на 14-я Урал. Ако погледнем срещу какви отбори са загубени точки, спокойно може да кажем, че Динамо можеше да се бори и за Шампионска лига. Но това вече е история, а сега столичани са изправени пред това да пропуснат и Лига Европа.

Защото тук пристига третия в класирането Краснодар, който е с еднакъв брой точки с ЦСКА. Впрочем, "биковете" през по-голяма част от пролетта бяха пред "армейците" в класирането и преди мачовете с аутсайдерите Амкар и Торпедо специалистите определиха краснодарци като сигурен участник в Шампионска лига. Южняците обаче не успяха да победят двата аутсайдера и така загубиха четириточковото си преимущество над ЦСКА.

Отсъстващи: Губочан от домакините, Енджейчик и Жоазиньо от гостите.

Очаква се истинска битка. Динамовци ще са доволни и на равенството, но ако това се случи, тогава почти сигурно Краснодар ще загуби битката с. Ясно е, че мотивацията на съперниците е еднакво голяма. Формата на гостите обаче е по-добра и поради тази причина е по-разумно да се доверим именно на тях.

Прогноза: Динамо - Краснодар 1:2

 

 

Кубан - Арсенал
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Сергей Карасаев

Кубан буквално се срина през втората час от сезона, като липсата на амбиции се вижда от резултатите на отбора - три точки в последните си девет мача. Впрочем, тимът не е заплашен от изпадане, но бъдещето изглежда мрачно. Говори се за разформироване на отбора, а част от ръководството и треньорския щаб да отиде в Анжи.

За Арсенал победата е с цената на златото. Тулчани спечелиха три поредни мача през април, след това загубиха три, а в последните два кръга направиха равни с Терек и Динамо. Хората на Аленичев правят всичко възможно да оцелеят, но въпреки това остават на последното място, на два пункта от зоната на плейофите.

Отсъстващи: Алмейда от домакините е наказан, а гостите са без Маслов и Сугарев.

С оглед на формата на съперниците и по-голямата мотивация на Арсенал, разумно би било да се доверим на гостите.

Прогноза: Кубан - Арсенал 1:2

 

 


Ростов - ЦСКА
Стадион: "Олимп 2", Ростов на Дон
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Виталий Меков

Преди две години тези два тима също с срещнаха в последния кръг. Тогава обаче нещата бяха различни. Столичани дойдоха със златните медали, а домакините имаха нужда от точки, за да не играят плейофи. Победи по-мотивираният отбор - Ростов разгроми съперника си с 3:0. Сега нещата не са се променили за ростовчани. Отборът е 13-ти и отново има нужда от победа, за да избегне плейофите, а при определени обстоятелства и да изпадне. Хората на Бердиев можеха да не стигнат до това положение, но те влошиха представянето си през месец май и взеха само две точки в пет мача.

Този път ЦСКА не отива към Дон, за да почива, а да се бори за второто си място и участие в Шампионска лига. "Армейците" се възползваха от грешните стъпки на Краснодар, записаха четири поредни победи и сега е достатъчно само да постигнат минимален успех, за да постигнат целите си.

Отсъстващи: Гранат от домакините, а гостите са без Ефремов и Цауня.

Хората на Слуцки громят всичко по пътя си в последните двубои и е нормално да бъдат смятани за фаворити, но и ростовчани ще се борят до последно. Това прави мача много интригуващ и изпълнен с напрежение. Нашето мнение е, че гостите ще победят заради по-добрата си класа.

Прогноза: Ростов - ЦСКА 0:2

 

Уфа - Рубин
Стадион: "Старт", Саранск
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Алексей Николаев

Уфа заема 12-то място и се спаси от директно изпадане, но башкирци са застрашени от участие в плейофите, включително и ако завършат наравно. В последните три кръга тимът добре се представи, спечелвайки 5 точки от три мача (равенства като гост на Урал и Зенит, и победа над Спартак в Москва). Ситуацията щеше да е по-лоша без тези 5 точки, така че хората на Коливанов трябва да хвърлят последни усилия, ако не искат всичко добро през месец май да отиде на вятъра.

Рубин също се нуждае от победа, защото отборът иска да играе в Лига Европа. Казанчани ще се надяват обаче на грешен ход от страна на Динамо при домакинството на Краснодар - ако столичани направят равен или паднат, а Рубин победи Уфа, тогава четвърти ще стане колективът на Билялетдинов. Иначе, представянето на тима от Казан е доста колебливо, редувайки само една победа на всеки три мача. Последните резултати са две класически загуби, дали утре не е ред на победата?

Отсъстващи: Семакин и Фримпонг от домакините, Георгиев от гостите.

Проблемът за Уфа е, че отново провежда домакинствата си извън Башкирия. Но пък в много от тези двубои колективът на Коливанов записа победи. Очевидно е, че срещата може да завърши при всякакъв резултат, което е предизвикателство за почитателите на залозите и онези, които харесват риска. Съветът ни е в този мач да се потърси игра под 2.5 гола, а относно резултата - той може да бъде всякакъв, но равенството изглежда най-вероятно.

Прогноза: Уфа - Рубин 1:1

 

 

Терек - Урал
Стадион: "Ахмат Арена", Грозни
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Владислав Безбородов

Терек цяла пролет нямаше сериозна турнирна мотивация, след като бе далеч от изпадащите и от евротурнирите, но пък и Рашид Рахимов не позволи на играчите да се отпуснат. Спомнете си само победите над Спартак и Ростов, както и добрите игри срещу Динамо и Зенит.

Урал е с една победа и равенство в последните си шест мача и тимът се намира на 14-то място, но на две точки от последното място. Отборът се нуждае от задължителни три точки, ако иска да оцелее, защото при победи на Торпедо и Арсенал, равенството ще означава за колектива на Тарханов сигурно изпадане.

Отсъстващи: Ояла и Бокила от домакините. Гостите пристигат без Ерохин, Подберезкин, Манучарян, Заболотний, Смолов, Фонтанело, а старши-треньорът Тарханов се разболя в навечерието на двубоя.

Резултатът в мача зависи от... домакините. Те са по-качествения отбор и ако излязат с нужната мотивация, могат да победят. Нашите предположения обаче са, че това няма да се случи и съветът ни е да заложите за победа на гостите.

Прогноза: Терек - Урал 1:2

 

 

Торпедо - Мордовия
Стадион: "Стрелцов", Москва
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Михаил Вилков

В Торпедо най-после започнаха да раздават заплати и изглежда, че това мотивира футболистите - победа с 3:1 над конкурента Урал и равенства при гостуванията на Динамо и Краснодар. В последните четири мача тимът е без загуба, но така или иначе столичани са последни и дори успех не им гарантира оставане в елита.

Мордовия изглежда много заплашително - пет победи и едно равенство в последните си шест мача. Ползата от това бе напускането на опасната зона и сега тимът се чувства много комфортно в средата на таблицата.

През август двата отбора за първи път се срещнаха в рамките на Висшата лига и тогава Мордовия постигна труден успех. Сега формата на съперниците е различна, но пък гостите от Саранск нямат нужната мотивация, така че този двубой е повече от ясен - победа за Торпедо.

Прогноза: Торпедо - Мордовия 2:0

 


Спарак - Амкар
Стадион: "Откритие Аена", Москва
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Сергей Иванов

Спартак продължава да се излага, вземайки само точка от последните си четири мача. Отборът е седми, без шансове за евротурнирите, така че столичани ще играят само за своята чест.

Амкар извърши забележителен рейд през април и май и се спаси от изпадане и плейофи. Пермчани са 11-ти, на три точки от 13-я Ростов, но не могат да бъдат изпреварени, защото водят на конкурента си по допълнителни показатели. Т.е. загуба в последния двубой от сезона няма да промени ситуацията.

Спартак ще се бори за своята наранена чест, а гостите вероятно ще дойдат за една приятна разходка до столицата.

Прогноза: Спартак - Амкар 2:0

 

 

Зенит - Локомотив
Стадион: "Петровский", Санкт Петербург
Дата: 30.05.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Игор Низовцев

Това е мач без никакво значение за класирането, още повече, че Локомотив спечели Купата и сега спокойно може да се наслаждава на ваканцията си, преди тегленето на жребия за Лига Европа. Относно Зенит, отборът стана шампион, класира се за групите на Шампионска лига и загуби концентрация, раздавайки точки на аутсайдерите. Стигна се дори до там, че петербургрци предложиха на УФА да домакинства на "Петровский" (!), като разходите на башкирци по пътуването и преспиването в Санкт Петербург бе поето от Зенит. Равенството 1:1 оставяме на съвестта на ръководството на шампиона.

Очакванията са за вял футбол, без мотивация в двата тима, така че тези, които се надяват на нещо интересно в двубоя е по-добре да насочат вниманието си в друга посока.

Прогноза: Зенит - Локомотив 1:0

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196