УЕФА може да напусне ФИФА, ако Блатер остане президент


Н. Гавазов

УЕФА може да напусне ФИФА, ако Блатер остане президент

Главата на УЕФА Мишел Платини предупреди Йозеф Блатер, че ако утре швейцарецът спечели изборите за президент на ФИФА, тогава европейската футболна централа може да напусне Световната организация. Както е известно, в момента тече разследване срещу ФИФА за корупция, като според неофициални американски източници, в следващите дни се очаква да има и още арести на високопоставени служители на организацията.

"Ако Блатер победи на изборите, УЕФА ще се събере в Берлин и е обсъди своите отношения с ФИФА. Може ли УЕФА да разтрогне отношенията си с ФИФА? Без съмнение. Ние ще проучим всички проблеми и варианти. Много не искам да развалям отношенията ни, но ще приемем демократично решение", заяви Платини.

По-рано днес се разбра, че Йозеф Блатер е свикал спешна среща на членовете на шестте конфедерации в състава на ФИФА. Липсва информация за резултатите от срещата, но според неофициални източници, президентът на Световната организация е заявил, че няма да подаде оставка, но също така е помолил на да се гласува срешу него на утрешните избори. 

  Сподели
166