Монпелие - ПСЖ: Гостите ще празнуват титлата си


Н. Гавазов

Монпелие - ПСЖ: Гостите ще празнуват титлата си

Монпелие - ПСЖ
Стадион: "Стад дьо ла Мосон", Монпелие
Дата: 16.05.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Фотрел

Два кръга преди края на шампионата в Лига 1 Монпелие посреща ПСЖ и след този мач домакините могат да честитят титлата на столичани. Отборът на Ролан Курбис направи една отлична серия от три победи и едно равенство в последните си четири двубоя и скрито се надяваше, че някои от тимовете по-напред в класирането ще допусне грешка. Но нито Марсилия, а още по-малко Сент Етиен сбъркаха фатално и надеждите на южняците за място в евротурнирите се изпариха, още повече, че в последния кръг предстои гостуване на Бордо.

ПСЖ след като отпадна от Шампионска лига изигра четири мача и записа четири победи с голова разлика 17:2, което само показва, че столичани се намират в добра форма и имат намерение да зарадват феновете си с много голове и хубав футбол. Отличната победна серия, в допълнение с грешките на Олимпик Лион, на практика поставиха титлата в ръцете на парижани. Колективът н Лоран Блан е лидер в класирането, на шест точки пред най-близкия си преследвач. Т.е равенство утре вечер ще означава, че столичани са защитили титлата си.

Домакините са без Сансон, а Фана се завръща в състава, но едва ли ще започне като титуляр.

Гостите не могат да разчитат на контузения Ибрахимович, както и на наказаните Верати и Мота. Давид Луис все още не е възстановен напълно и ще пропусне сблъсъка.

Единственият аргумент в полза на домакините е това, че столичани са без шведската си звезда. Но и този довод отпада, ако припомним какви мачове направиха столичани без Ибра. Утре вечер ПСЖ ще празнува своята титла, а дали това ще стане след равенство или след победа - остава да видим. С оглед на класата на съперниците, по-вероятно е трите точки да отидат в състава на парижани.

Прогноза: Монпелие - ПСЖ 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Монпелие:

12 април Тулуза - Монпелие 1:0 (Лига 1)
19 април Монпелие - Каен 1:0 (Лига 1)
26 април Сент Етиен - Монпелие 1:0 (Лига 1)
02 май Монпелие - Рен 0:0 (Лига 1)
10 май Ланс - Монпелие 0:1 (Лига 1)

ПСЖ:

21 април Барселона - ПСЖ 2:0 (Шампионска лига)
25 април ПСЖ - Лил 6:1 (Лига 1)
28 април ПСЖ - Метц 3:1 (Лига 1)
03 май Нант - ПСЖ 0:2 (Лига 1)
08 май ПСЖ - Гингам 6:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Монпелие - ПСЖ

52 срещи
15 победи за Монпелие
17 равенства
20 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 74:55 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192