Анонс на 28-ми кръг на Висшата лига на Русия


Н. Гавазов

Анонс на 28-ми кръг на Висшата лига на Русия

Амкар - Кубан
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 16.05.2015г.
Час: 14:00
Съдия: Алексей Матюнин


Амкар най-късно се включи в битката за оцеляване, като пермчани трябваше да стигнат до последното място в класирането, за да разберат сериозността на положението си. Но трябва да кажем, че колективът на Гаджиев най-добре се справи от всички застрашени тимове. Отборът на Гаджиев има само една загуба в последните си шест мача, постигна три победи и бе толкова съсредоточен върху оцеляването си, че в миналия кръг грабна точката в Краснодар. Вярваше ли някой през април, че три кръга преди края амкарци ще са 13-ти, на точка от 12-я?

Тихият ужас при Кубан продължава със силата на тихоокеанско цунами, което стопи всички спечелени през есента точки от отбора, който от кандидат за евротурнирите се превърна в тим от втората половина на таблицата за класиране. Не помогна и смяната на треньора, който изпусна положението. Само погледнете за какво става дума - кубанци записаха две равенства и пет загуби в последните си седем двубоя и само многото точки от есента спасяват тима от това да бъде застрашен от попадане в плейофите! По всичко изглежда, че единственият ма, който сега интересува южняците е финалът за Купата.

Домакините са без Баланович, Кирев и Пеев, а гостите не могат да разчитат на Рабиу и Букур.

Каквато и интрига да търсим в този мач, няма как да я намерим. Съветът ни е просто да се доверим на Амкар, който ще направи поредна крачка към своето спасение.

Прогноза: Амкар - Кубан 2:0

 

 

Арсенал - Терек
Стадион: "Арсенал", Тула
Дата: 16.05.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Игор Федотов

Арсенал през април спечели три поредни мача и това позволи на тима да запази надежди за запазване на елитния си статут. Но в навечерието на този кръг тулчани отново с озоваха на 15-то място, тъй като възпитанииците на Аленичев допуснаха три майски загуби. До края остават три мача, като в последните два Арсенал е гост на Кубан и Динамо - много е вероятно следващият домакински двубой да бъде в по-долната дивизия.

Терек доиграва сезона и каквото и да се случи, то няма да повлияе върху класирането на тима. Именно поради тази причина отборът падна от Амкар и направи равен с Торпедо, а в миналия кръг победи Спартак.

Отсъстващи от домакините са Маслов и Сухарев, а гостите са без Иванов, Ояла и Уциев.

Мач, който може да завърши при всякакъв резултат. Гостите имат потенциал да вземат трите точки, но дали ще се напънат след волевата победа над Спартак? За домакините пък това е последен реален шанс да попълнят актива си. Какво пречи да им се доверим и така интригата около изпадащите да стане още по-голяма?

Прогноза: Арсенал - Терек 1:0

 

 

Локомотив - Рубин
Стадион: "Локомотив", Москва
Дата: 16.05.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Сергей Иванов

Локомотив остана без треньор, но това се очакваше, тъй като ситуацията в отбора е повече от катастрофална. Столичани не показваха никакъв футбол в последните си двубои, отборът отдавна престана да се бори за място в тройката и отдавна планира да попадне в Лига Европа чрез Купата. Инертен и беззъб Локомотив успя да вземе само точка от последните си пет мача!

Рубин се намира в подем и на победна вълна. Казанчани имат само една загуба в последните си пет мача и се доближиха на точка от четвъртата позиция, увеличавайки дистанцията от шестия Спартак на 4 пункта.

Денисов, Дюрица и Шешуков от домакините не могат да играят. Гостите са без Ливая и Соболев.

Локомотив влиза в този мач без Миодраг Божкович, но и без този факт трудно бихме се доверили на "железничарите", които ще имат срещу себе си мотивиран противник, без особени кадрови проблеми и намиращ се в добра форма.

Прогноза: Локомотив - Рубин 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205