Нант - ПСЖ: Парижани ще се завърнат на върха


Н. Гавазов

Нант - ПСЖ: Парижани ще се завърнат на върха

Нант - ПСЖ
Стадион: "Стад дьо ла Беажоир", Нант
Дата: 03.05.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Руди Буке

Може би Нант е изключително удобен съперник за парижани. "Канарчетата" не претендират за място в Европа, а и не са застрашени от изпадане. Вероятно Мишел Дер Закариан ще се опита да намери повод за мотивация на своите футболисти, но в главите на подчинените му вече изплуват образите на топли плажове и разкошни момичета. Впрочем, мотивация може да стане това, че ПСЖ спечели последните осем мача между двата отбора и сега домакините ще искат да спрат негативната серия.

Колкото и добър да е Олимпик Лион, въпросът с титлата е изцяло в ръцете на столичани. Разбира се, хората на Лоран Блан не бива да допускат никакви грешки и просто е нужно да спечелят оставащите до края четири мача. След загубата от Бордо с 3:2 в средата на март, ПСЖ записа пет победи от пет мача, като интересното е, че в повечето сблъсъци парижани бяха без своя лидер Златан Ибрахимович. Успехите пък помогнаха на шампиона да настигне Олимпик Лиони и да се доближи до титлата, а това накара клубното ръководство да обяви подкрепата си за Лоран Блан, което дойде във важен момент, защото точно тогава се разгоряха слуховете за предстояща раздяла с френския специалист.

Домакините са без Хансен, а гостите не могат да разчитат на Орие, Сиригу, Кабай и Давид Луис.

ПСЖ е фаворит в мача, но колкото и да са демотивирани домакините, парижани не бива да се надяват на лесна победа. "Канарчетата" обичат да играят защитен футбол, да се бранят и да контраатакуват. Столичани трябва да положат максимални усилия, за да спечелят трите точки и логиката сочи, че те ще го направят, защото разполагат с по-качествен отбор от този на своя съперник.

Прогноза: Нант - ПСЖ 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Нант:

21 март Рен - Нант 0:0 (Лига 1)
05 април Нант - Каен 1:2 (Лига 1)
12 април Сент Етиен - Нант 1:0 (Лига 1)
17 април Нант - Марсилия 1:0 (Лига 1)
25 април Тулуза - Нант 1:1 (Лига 1)

ПСЖ:

15 април ПСЖ - Барселона 1:3 (Шампионска лига)
18 април Ница - ПСЖ 1:3 (Лига 1)
21 април Барселона - ПСЖ 2:0 (Шампионска лига)
25 април ПСЖ - Лил 6:1 (Лига 1)
28 април ПСЖ - Метц 3:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Нант - ПСЖ

78 срещи
26 победи за Нант
21 равенства
31 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 94:89 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269