Анонс на 35-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 35-ти кръг на Лига 1

Метц - Олимпик Марсилия
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 01.05.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Мило


След искрицата надежда за новака Метц, че може да се бори за оцеляване в елита, през седмицата отборът от област Лотарингия загуби гостуването си на шампиона ПСЖ с 3:1. Така играчите на Албер Картие останаха на предпоследната 19-та позиция в подреждането с актив от 30 точки и шансовете за спасение остават минимални, тъй като 4 кръга преди края Метц е на 8 точки от 17-ото място. За предстоящия двубой контузени са Маршал, Н'Сор, Ривиерес и Роки.

Допреди един месец грандът Олимпик Марсилия се надяваше на титла в Лига 1, но тимът от втория по големина град в страната изпадна в страхотна криза и инкасира 4 поредни загуби, които не само че отказаха играчите на Марсело Биелса от борбата за златните медали, а южняците са изправени пред угрозата да не играят въобще в европейските клубни турнири. В момента ОМ заема 5-то място в подреждането с актив от 57 точки, на 5 от зона "Шампионска лига", но в същото време Бордо диша във врата на марсилци, които ще гледат да играят поне в Лига Европа. За гостуването на североизток контузен е Барада, а Морел е наказан.

Прогноза: Метц - Олимпик Марсилия 1:2


Олимпик Лион - Евиан ТГ
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен

Борещият се за 8-ма титла в своята история състав на Олимпик Лион отново се върна към победите след равенството срещу Сент Етиен. В предишния кръг "хлапетата" разбиха Реймс с 4:2 като гости, но въпреки това в момента играчите на Юбер Фурние заемат 2-ро място в таблицата с актив от 68 точки, което с 3 по-малко от лидера ПСЖ. Всеки мач за Лион до края на сезона ще е като финал, но лошото за тима е, че не държи съдбата в своите ръце, а зависи изцяло от евентуални грешни стъпки на лидера в колоната. Контузени за домакините са Бишевац и Гюркюф.

Евиан пък е в другия полюс на класирането и тимът от Савоя се бори за своето оцеляване. В момента играчите на Паскал Дюпрас се намират в зоната на изпадащите с актив от 37 точки, след като преди седмица допуснаха пълен обрат у дома и загубиха с 1:2 двубоя си срещу Бастия. Единствената успокоителна вест за състава от Гайяр е, че заветната 17-та позиция е на дистанция от 1 пункт. За тежката визита в Лион контузени са Абдала и Хансен.

Прогноза: Олимпик Лион - Евиан ТГ 4:1


Бастия - Сент Етиен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Преди седмица съставът на Бастия показа характер и сложи край на серията от три поредни загуби в шампионата. Тимът от остров Корсика осъществи пълен обрат при гостуването си на Евиан и спечели срещата с 2:1. Успехът за водения от тандема Принтан-Секли тим е от огромно значение, тъй като по този начин футболистите на Бастия се изкачиха на 13-то място в класирането и вече имат на сметката си 40 точки. Място за спокойствие обаче няма, тъй като опасната зона е на 3 пункта. За настоящия двубой контузени в състава на островитяните са Мабулу, Каюзак, Сио, Скилачи, Маранж и Кейта.

Сент Етиен записа девети мач без загуба в Лига 1. В тази поредица от срещи "зелените" постигнаха 5 победи и 4 равенства. Преди седмица играчите на Кристоф Галатие се наложиха с 1:0 над коравия състав на Монпелие у дома, а успехът отново възроди надеждите на Сент Етиен, че в оставащите 4 кръга до края на сезона тимът ще може да се пребори с Монако за последното място, даващо право на участие в предварителните кръгове на Шампионската лига. В момента "зелените" са 4-ти с актив от 60 точки, с 2 по-малко от Димитър Бербатов и компания. За гостуването на остров Корсика контузени са Перен, Погба и Кохад, а Табану е наказан.

Прогноза: Бастия - Сент Етиен 0:1


Гингам - Реймс
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Александре Кастро


Гингам почти си гарантира на 100% оставането в елита на френския футбол, след като тимът се изкачи до 11-то място в подреждането и вече има 43 точки в актива си. В предишния кръг играчите на Жослен Гурвенек спечелиха с 2:0 гостуването си на Каен. Към настоящия момент опасната зона е на дистанция от 6 точки, а до края на сезона остават още 4 кръга. Контузени за двубоя с Реймс са Шварц, Якобсен, Коко, Санко и Левек.

Реймс продължава да витае в непосредствена близост до зоната на изпадащите, след като в предишния кръг тимът загуби домакинството си на Олимпик Лион с 4:2. Това бе и пета загуба в последните шест мача за един от най-титулуваните френски отбори. В момента играчите на Оливие Геган заемат спасителното 17-то място с актив от 38 точки, само на 1 от първия отбор под чертата. За гостуването на Гингам с травми са Мавинга, Вебер и Синорино.

Прогноза: Гингам - Реймс 2:0


Лориен - Бордо
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Футрел


Лориен постигна паметна победа преди малко повече от седмица, когато "мерлузите" шокираха гранда Олимпик насред неговия "Велодром" в Марсилия и победиха с 5:3, а големият герой на вечерта бе бившият играч на южняците Джордън Аю, който наказа предишния си отбор с хеттрик. Така футболистите на Силвен Риполи се изкачиха на 16-то място в класирането с актив 38 точки, като по този начин се измъкнаха от зоната на изпадащите, но въпреки виталния успех в Марсилия Лориен продължава да е само на точка от първия от отборите под чертата. За настоящия двубой проблемите пред "мерлузите" са свързани с травмите на Диало, Робер, Герейро, Лаутоа, Лавин и Котадьор, а Гасама е наказан.

Бордо сбърка доста сериозно преди седмица, когато "жирондинците" се изложиха у дома срещу предпоследния в класирането и почти изпаднал от Лига 1 състав на Метц. Срещата на "Шабан Далма" завърши без победител за крайното 1:1, като играчите на Вили Саньол успяха да додрапат до точката в заключителните минути на двубоя. Така Бордо заема 6-то място в класирането с актив от 55 пункта и тимът продължава да се бори за място, което да му осигури участие в Лига Европа наесен. В момента "жирондинците" са на 2 точки зад 5-я Олимпик Марсилия. За гостуването на Лориен контузени са Кабуни, Телен, Туре, Планус, Диабате и Жусие, а с наказание е Мариано.

Прогноза: Лориен - Бордо 1:1


Монпелие - Рен
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 21:30
Стадион: Франк Шнейдер


В предишния кръг отборът на Монпелие записа четвърти мач без победа, далеч от дома. Този път южняците бяха надиграни с минималното 1:0 при гостуването си на Сент Етиен, а поражението остави водения от Ролан Кубрис тим на 7-мо място с актив от 52 точки. И за настоящия двубой контузени за домакините са Тиене, Аит-Фана и Сансон.

Рен пък се представя доста сполучливо в последните пет кръга, в които играчите на Филип Монтание записаха 3 победи и 2 равенства. Преди седмица бретанци се наложиха у дома над състава на Ница с 2:1, а успехът им гарантира 49 точки в актива, като Рен запази заеманата от него 9-та позиция. Леняни и Хозинер ще пропуснат визитата на Монпелие, тъй като са контузени.

Прогноза: Монпелие - Рен 2:2


Ница - Каен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 02.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Филип Калт


Ница инкасира втора поредна загуба в шампионата, след като преди седмица "орлетата" отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Рен. Поражението в полуостров Бретан смъкна възпитаниците на Клод Пюел на 12-то място в класирането, а тимът от Лазурния бряг има актив от 41 точки, което 4 кръга преди края на сезона не е достатъчно, защото зоната на изпадащите към момента е на разстояние от 4 точки. Контузени в състава на Ница продължават да са Диавара, Пентекот и Траоре, а в лазарета постъпи и Бенрахма.

Новакът Каен допусна трета поредна загуба в Лига 1. В предишния кръг нормандци загубиха с 2:0 домакинството си на Гингам и сега играчите на Патрис Гаранд ще трябва да треперят в оставащите си двубои до края на шампионата, тъй като в момента заемат 15-то място в таблицата с 38 точки, което е само на 1 от първия отбор под чертата. За гостуването на Ница контузени са Райно, Фелипе Саад и Мусаву-Кинг, а Базил е наказан.

Прогноза: Ница - Каен 2:2


Лил - Ланс
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 03.05.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Тони Шапрон

Серията от три поредни победи в Лига 1 за Лил приключи по доста неприятен за северняците начин. В предишния кръг "кучетата" бяха разбити с 6:1 при гостуването си на лидера в класирането и ПСЖ. Въпреки поражението, играчите на Рене Жирар запазиха заеманото от тях 8-мо място с актив от 50 точки. Със сигурност зарядът преди настоящото дерби на Севера срещу регионалния съперник Ланс е голям, тъй като ако Лил победи, ще запрати своя опонент към Лига 2. И за дербито контузени продължават да са Берия, Фрай, Сумаро и Мартен, а поради наказания срещата пропускат Мавуба и Корчия.

Ланс пък инкасира четвърта загуба в последните си пет кръга и така "червено-жълтите" са на 99,9% изпадащи от Лига 1 след само един сезон прекаран в елита. В момента играчите на Антоан Комбуаре заемат еднолично последното 20-то място в класирането с актив от 26 точки, на цели 12 от спасителната 17-та позиция. И за капак на всичко, контузени за дербито с Лил са Гилам, Баал, Фрадж, Сек, Буриго, Н'Диайе и Кавре, а Гбамин е наказан.

Прогноза: Лил - Ланс 3:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
388