Анонс на 25-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 25-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

Амкар - Терек
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 25.04.2015г.
Час: 13:00
Съдия: Сергей Куликов

Преди две седмици Амкар победи ЦСКА Москва и всички побързаха да предположат, че този изненадващ успех ще се превърне в стимул за пермчани и все пак те ще спасят сезона. През уикенда обаче Амкар отново разочарова, този път срещу Арсенал, който свали отборът от Перм на земята. Голът на гостите дойде едва в 90-та минута, но бе напълно достатъчен да остави домакините с една победа в последните им 8 мача и по-лошото - на последното място, на 6 точки от спасителния бряг.

Терек загуби всякаква мотивация, а и какво друго да очакваме от отбор, който в края на сезона реши задачата с оцеляването си, а в същото време няма амбиции да направи нещо по-голямо. Само ще отбележим, че тимът от Грозни спечели едва две точки от последните си три точки и ясно показа, че ще доиграе сезона без да се напряга много.

Отсъстващи: Хомич и Дзахов от домакините. Ояла няма да играе от гостите.

Този мач е шансът на Амкар да вземе жизненоважните три точки. Формата и качеството на състава на пермчани не будят доверие, че те запазят мястото си в елита, но пък на Звезда пристига отбор, който не е мотивиран и вече чертае планове за лятната си отпуска. Какво пречи да потърсим изненадата?

Прогноза: Амкар - Терек 1:0

 

Торпедо - ЦСКА
Стадион: "Сатурн", Раменское
Дата: 25.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Алексей Есков

Това ще бъде мач между два отбора, които се намират в двата края на таблицата за класиране, но общото между тях е, че се намират в ужасна форма, записаха слаби резултати и съответно, рискуват да не изпълнят поставените си цели.

Торпедо започна добре месец март, завършвайки наравно като домакин на Зенит и гост на Амкар, а след това побеждавайки Арсенал, но в последните си три мача столичани взеха само точка - срещу Терек и така се озоваха отново в зоната на изпадащите. Спасителният бряг е на три точки, не всичко е загубено, но с тази игра и програмата до края, трудно може да кажем, че торпедовци ще се задържат в елита.

Третият в класирането ЦСКА направи всичко възможно да излезе от битката за титлата, а сега "армейците" се опитват да напуснат и борбата за евротурнирите. Едва ли някой може да даде смислено обяснение какво се случва в отбора, който е обезпечен финансово, а футболистите са същите както през първата чат на сезона. ЦСКА, подобно на своя съперник, взе само точка от последните си четири мача, губейки мачове не само от Зенит, но и от Динамо и Амкар (!), а в миналия кръг "армейците" не успяха да победят Краснодар и на практика напуснаха надпреварата за второто място - сега дистанцията от тази позиция е 4 точки, а в същото време петият Рубин е само на пункт.

Отсъстващи: Дзагоев и Тошич от ЦСКА.

И двата отбора нямат право на грешки и ще се опитат с всички усилия да вземат нещо в мача, но едно е да желаеш нещо, а друго е да го постигнеш с възможностите, които разполагаш. Това се отнася най-вече до Торпедо, който разполага с по-слабо качество на състава и едва ли ще успее да се противопостави на своя съперник.

Прогноза: Торпедо - ЦСКА 0:2

 


Краснодар - Локомотив
Стадион: "Кубан", Краснода
Дата: 25.04.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Сергей Лапочкин

Вторият в класирането Краснодар преди седмица не загуби на терена на ЦСКА и по такъв начин не само, че направи безпогрешната си серия наосем мача, но успя да запази дистанцията от ЦСКА на 4 точки.

Относно Локомотив, доскорошният кандидат за място в Лига Европа се провали в последните си мачове, след като постигна само една победа в последните си шест мача, а в миналия и по-миналия кръг претърпя поражения от аутсайдерите Урал и Уфа. Сега столичани могат да се сърдят само на себе си за това, че се намират на пет точки от зона Европа и на практика излязоха от битката за евротурнирите.

Отсъстващи: Енджейчий и Жоазиньо от домакините, Тарасов и Дюрица от гостите.

Има смисъл много да гадаем кой ще е победител в този мач. Едва ли Краснодар, който е окрилен от възможността да играе в Шампионска лига догодина, ще допусна изненада.

Прогноза: Краснодар - Локомотив 2:0

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169