Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 17.04 - 21.04


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 17.04 - 21.04

Уикендът предложи две големи дербита. Едното се състоя на Острова и то бе спечелено от Челси в мач, в който Жозе Моуриньо не изневери на стила си да руши играта и да дебне за грешки на противника. В Италия пък се проведе дербито на Милано, между двата най-големи неудачника на италианския футбол, което обаче не попречи "Сан Сиро" да бъде запълнен, а срещата да се предава от повече телевизии, отколкото "Ел Класико".

Представяме ви: Dream Team за 17.04 - 21.04. Тактическа постройка 4-45-1.



ВРАТАР

Хуан Карлос (Кордоба)

27-годишният вратар стана главен герой в мача с Виляреал, извършвайки седем спасявания и още едно, оставайки лице в лице с противников играч. Впрочем, усилията на Карлос едва ли ще помогнат на Кордоба да запази елитния си статут, но така или иначе нашият герой заслужава признание.


Подгласници: Консили (Сасуоло)




ЗАЩИТА


Лейтън Бейнс (Евертън)

Бейнс създаде срещу Бърнли 4 положения за гол и извърши 8 чисти шпагата, като не загуби нито едно единоборство в своята зона в защитата. Това само идва да покаже какъв универсален боец е Лейтън и колко важен играч за Евертън.



Рафиня (Байерн Мюнхен)

Байерн победи Хофенхайм в събота и продължи с победоносния си поход към титлата. В този мач основните събития се развиха по десния фланг, а там се намираше Рафиня, който действаше много активно и буквално игра като атакуващ полузащитник. Бразилецът 143 пъти докосна топката, а грешните му пасове бяха само 5 от 120!

 



Кирякос Пападопулос (Байер)

Това е не само играчът на мача Хановер 96 - Байер, но и на кръга в Бунделсигата. Гъркът, който направи чудеса в двубоя със саксонците, спечели всичките си единоборства в своята зона, попадението му стана украшение на добрата игра.

 


Илтон (Монпелие)

Бразилският защитник на Монпелие вкара победния гол срещу Кан и се превърна в герой на мача. Освен това, Илтон 18 пъти изнесе топката от собственото си наказателно поле.

Подгласници: Жале (Олимпик Лион), Брънт (УБА), Бонучи (Ювентус).



ПОЛУЗАЩИТА

Морган Шнайдерлин (Саутхемптън)

Френският футболист на "светците" провежда отличен сезон и вече е свързван с трансфер в Арсенал. В мача със Стоук Сити Шнайдерлин се отчете с гол и извърши 8 чисти шпагата. За съжаление на феновете на тима, отборът му загуби с 2:1 и се сбогува с надеждата да играе в Шампионска лига.



Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Португалецът най-после се отпуши и вкарва в четири поредни мача в Примера. Срещу Малага Роналдо продължи серията си с един гол и с две асистенции за крайното 3:1, т.е Кристиано се замеси във всичките попадения на столичани.

 

Лионел Меси (Барселона)

Истинско чудо е, че двете звезди на испанския футбол едновременно намериха място в нашия отбор. Но уикендът бе добър и за двамата, така че нямаме никакво основание да пренебрегнем, който и да е от тях. Подобно на Роналдо, Лионел Меси се замеси във всичките попадения на своя отбор срещу Валенсия. Отначало аржентинецът помогна на Луис Суарес да вкара в първата минута, а след това сам порази вратата на "прилепите". Това попадение а Меси бе негово 400-но в състава на Барселона.


Хавиер Пасторе (ПСЖ)

В отсъствието на Ибрахимович с ролята на лидер на атаката на ПСЖ срещу Ница се нагърби Хавиер Пасторе. Аржентинецът нанесе три удара и вкара два гола. Феноменален коефициент на полезно действие!


Курт Зума (Челси)

Не може да пропуснем 20-годишният френски защитник на Челси, който в мача с Манчестър Юнайтед игра в опорната зона на "сините". Вероятно тези, които са видели стартовия състав на лондончани са се учудили какво търси Зума в опорната зона, но младежът имаше за задача да опази Маруан Фелайни и трябва да кажем, че напълно успя. Белгиецът, който в момента се намира в блестяща форма и около когото се гради играта на тима, се чувстваше некомфортно в присъствието на своя опекун и така и не успя да снабдява с топки нападателите, което пък изигра важна роля за това да не бъде застрашена вратата на Тибо Куртоа.

 

Подгласници: Роде (Байер), Мхитарян (Борусия Дортмунд), Обади (Хелас Верона).



НАПАДЕНИЕ


Ивайло Чочев (Палермо)

В интерес на истината, имахме колебания около този пост, като най-голям конкурент на Чочев бе Ариц Адурис от Атлетик. Изборът ни падна върху българина, защото головете му бяха вкарани срещу отбор, който се намира в борбата за Лига Европа и е много по-стойностен от испанския Хетафе, срещу който Адурис се разписа. 22 -годишният българин има само 631 минути игрово време в сицилианския тим от началото на сезона, но може би след своя дубъл през уикенда ще накара Джузепе Якини да преразгледа отношението си към него.


Подгласници: Адуриц (Атлетик), Кислинг (Байер)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Жозе Моуриньо (Челси)

Достатъчно се изписа и се изговори за португалски специалист и по-специално за ходовете му преди и по време на дербито с Манчестър Юнайтед, така че няма да навлизаме в подробности. Основната задача на Жозе в срещата бе как да спре прогресиращия тим на Луис ван Гаал, като при това столичани на практика нямаха нападатели. Надлъгването между ученик и учител започна часове преди мача (историята с билетите за Фелайни), продължи с обявяването на стартовия състав, а след това и в хода на срещата. Няма никакви съмнения, че Жозе щеше да е доволен на точка в дербито, което щеше да запази статуквото на върха. Челси обаче се възползва от грешката на Юнайтед и нанесе своя удар, а Моуриньо триумфира над своя учител.

 

  Сподели
194