Анонс на 33-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 33-ти кръг на Лига 1

Нант - Олимпик Марсилия
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 17.04.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Стефан Ланоа


Преди по-малко от седмица Нант записа втора поредна загуба в Лига 1 и общо трети мач без успех на сметката си. Този път "канарчетата" бяха надиграни с 1:0 при гостуването си на Сент Етиен. Поражението смъкна играчите на Мишел Дер Закарян на 11-то място в подреждането с актив от 40 точки. За настоящия двубой контузени за Нант са Вейно и Н'Куду.

Олимпик Марсилия пък се прости почти на 100% с шансовете си за титла през настоящия сезон. В предишния кръг играчите на Марсело Биелса допуснаха втора поредна загуба. Този път южняците отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Бордо, а поражението смъкна ОМ на дори от Топ 3. В момента марсилци са 4-ти с актив от 57 точки, като ги грози опасността дори да не се класират и за Шампионската лига. За гостуването на Нант с травма е Барада, а Пайет е наказан.

Прогноза: Нант - Олимпик Марсилия 1:1


Бастия - Реймс
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило


Отборът на Бастия бе сравнително спокоен за мястото си в елита допреди месец, но с оглед резултатите, които корсиканци инкасираха в последните четири кръга, в които допуснаха три загуби и само едно поражение, опасността от изпадане отново надвисна над тима от остров Корсика. През седмицата играчите на тандема Принтан-Секли загубиха отложения си двубой срещу Олимпик Лион с 2:0, а преди седмица Бастия отстъпи и пред гранда ПСЖ във финала за Купата на Лигата. В момента корсиканци заемат 14-то място в класирането с актив от 37 точки, което е на 2 от опасната зона. За двубоя с Реймс контузени е само Айите.

Дори и с нов треньор, Реймс отново загуби. Този път един от най-успешните френски отбори отстъпи с 1:0 при домакинството си на Ница, а поражението допълнително усложни ситуацията около тима, който е в серия от четири поредни загуби и се намира непосредствено над зоната на изпадащите благодарение на головата си разлика. В момента Реймс имат в актива си 35 точки, заемайки 17-то място. За настоящия двубой новият наставник на отбора Оливие Геган няма да може да разчита на контузените Синорино и Албек.

Прогноза: Бастия - Реймс 1:0


Гингам - Евиан ТГ
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке


Гингам записа втора поредна загуба в Лига 1, след като в предишния кръг "червено-черните" сведоха глави при гостуването си на Рен с минималното 1:0. Така играчите на Жослен Гурвенек се смъкнаха на 12-то място в таблицата с актив от 39 точки, като тимът не може и да е спокоен за бъдещето си в елитния шампионат, тъй като е само на 4 пункта от опасната зона, а до края на кампанията остават още 6 кръга. За настоящия двубой с травми за Гингам са Левеке и Марво.

Евиан също не е спокоен за съдбата си. Преди седмица тимът от провинция Горна Савоя отстъпи с 1:0 при домакинството си на Лил, а поражението остави състава от град Гайяр на 1 точка от опасната зона, заемайки 15-то място в класирането. Любопитен факт преди срещата с Гингам е, че един срещу друг се изправят двата отбора с най-малко равенства през сезона до момента в Лига 1 - едва по 3 ремита имат в актива си. Проблемите пред наставника на Евиан Паскал Дюпрас са свързани с липсата на редица футболисти в лицето на Камус, Хансен, Дюамел, Рамирес, Сорлен, Суну и Сабали, които са контузени, а Менса е наказан.

Прогноза: Гингам - Евиан ТГ 2:0


Лориен - Тулуза
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Александре Кастро


В предишния кръг съставът на Лориен прекъсна серията от две поредни загуби в шампионата. "Мерлузите" записаха нулево равенство при гостуването си на последния в класирането Ланс. Точката е важна за играчите на Силвен Риполи в ожесточената им борба за оцеляване в елитната дивизия, но със сигурност победата щеше да им свърши по-добра работа. Сега Лориен се изправя срещу друг съперник, който е застрашен от изпадане. В момента "мерлузите" заемат 16-то място с 35 точки, като се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Реймс и Тулуза. За настоящия двубой с травми за домакините са Лаутоа, Герейро, Лавин и Котадьор.

Тулуза пък постигна витална победа преди по-малко седмица, след като тимът от едноименния град се наложи у дома с минималното 1:0 над амбициозния състав на Монпелие, а единственото попадение в срещата бе дело на Трехо в добавеното време на първата част. Въпреки успеха тимът е все още в зоната на изпадащите и заема 18-та позиция, но добрата новина пред "виолетовите" е, че са с изравнен точков актив със съставите на Лориен и Реймс, които са над тях. С контузии в тима на Тулуза е Дидо, а Пешич и Григоре са наказани.

Прогноза: Лориен - Тулуза 1:1


Метц - Ланс
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнейдер


Метц не игра преди седмица, тъй като двубоят на новака срещу Пари Сен Жермен бе отложен, заради ангажиментите на шампиона в турнира за Купата на Лигата. Така Метц продължава да заема предпоследното 19-то място в класирането с актив от 26 точки, като спасението към настоящия момент за тима от провинция Лотарингия е на 9 точки дистанция. С контузии преди настоящия двубой са Кривец, Икауниекс, Фалкон и Роки.

Ланс пък прекъсна серията от две поредни поражение в Лига 1. Преди по-малко от седмица "жълто-червените" направиха нулево реми при домакинството си на Лориен, което едва ли стопли особено надеждите на водения от Антоан Комбуаре тим, който 6 кръга преди края на сезона заема последното 20-то място с актив от 26 точки и минимални шансове за спасение. За гостуването на Метц контузени са Ел Жадеяоуи, Сек, Буриго, Н'Диайе и Каваре.

Прогноза: Метц - Ланс 1:0


Лил - Бордо
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 19.04.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Микаел Лесаж


Отборът на Лил най-накрая се събуди и започна да демонстрира формата, с която феновете свикнаха да го наблюдават през последните сезони. В предишния кръг "кучетата" записаха пета победа в шампионата в последните си шест мача. Този път играчите на Рене Жирар постигнаха минимален успех с 1:0 при визитата си на Евиан ТГ, а единственото попадение в срещата бе дело на Буфал от дузпа в заключителните минути. Така северняците запазиха заеманата от тях 8-ма позиция в подреждането с актив от 47 точки. За настоящия двубой контузени са Берия, Фрай, Сумаро и Мартен.

Бордо пък постигна много важна победа в битката за участие в европейските клубни турнири. Пред седмица "жирондинците" се наложиха с 1:0 над гранда Олимпик Марсилия, а единственият гол в срещата падна през второто полувреме и бе дело на Ямбаре. Така възпитаниците на Вили Саньол записаха четвърти успех в последните си пет мача в Лига 1. В момента Бордо заема 6-то място в класирането с актив от 54 точки, което е само на 2 от зона "Европа". За тежкото гостуване на Лил контузени са Туре, Планус, Диабате и Жусие.

Прогноза: Лил - Бордо 1:1


Монпелие - Каен
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 19.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия:


Монпелие пък почти се прости с мечтите си за участие в европейските клубни турнири наесен, след като в предишния кръг тимът загуби изненадващо с 1:0 във визитата си срещу борещия се за оцеляване отбор на Тулуза. Така играчите на Ролан Кубрис запазиха заеманото от тях 7-мо място с актив от 49 точки, като зона "Европа" към момента е на цели 7 пункта дистанция. За настоящия двубой контузен за южняците продължава да е само Аит-Фана.

Каен пък записа домакинско поражение с 0:3 преди повече от седмица срещу Монако. Загубата смъкна играчите на Патрис Гаранд на 13-то място в подреждането, а нормандци имат 38 точки и няма как да са особено спокойни, тъй като зоната на изпадащите е само на 3 пункта дистанция. За настоящия двубой контузени е само Мусаву-Кинг.

Прогноза: Монпелие - Каен 2:1


Олимпик Лион - Сент Етиен
Стадион: "Жерланд", Лион
Дата: 19.04.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Саид Енжими

Тимът на Олимпик Лион отново успя да си върне лидерската позиция. Играчите на Юбер Фурние постигнаха две поредни победи, след се справиха с 3:1 при гостуването си на Гингам, а през седмицата "хлапетата" победиха у дома и Бастия с 2:0. Така Лион продължава да се бори за титлата и в момента отборът е водач с актив от 64 точки, но е с 2 повече спрямо втория ПСЖ, който е и с мач по-малко. Контузени за голямото регионално дерби срещу Сент Етиен са Гюркюф, Бишевац и Жале, а Розе е наказан.

Сент Етиен продължава да удържа фронта и "зелените" все още заемат заветното 6-то място, което би им гарантирало място в Лига Европа. В предишния кръг играчите на Кристоф Галатие записаха четвърта победа в последните си пет мача. Този път Сент Етиен се справи с 1:0 в домакинството си над Нант, а освен това тимът няма загуба в Лига 1 вече седем поредни кръга. В момента "зелените" имат актива си 56 точки, което пък от една страна е и само на 2 от зона "Шампионска лига", така че Сент Етиен все още може да мечтае. За гостуването на Лион контузени са Сал, Погба и Кохад.

Прогноза: Олимпик Лион - Сент Етиен 3:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246